Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Patriots" aptur "Chiefs", "Cardinals" izglābjas pagarinājumā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Patriots" aptur "Chiefs", "Cardinals" izglābjas pagarinājumā
Larijs Fitzdžeralds
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) izslēgšanas maču otrā kārta sākās ar divām ļoti skatāmām cīņām, pēc kurām kļuva skaidrs, ka savu konferenču finālos spēlēs Jaunanglijas "Patriots" un Arizonas "Cardinals".

Lai arī pirms Jaunanglijas un Kanzassitijas komandu spēlēm daudzi mēģināja prognozēt tās iznākumu balstoties uz kādiem regulārās sezonas panākumiem, pati cīņa pierādīja, ka tas nebija vajadzīgs, jo izslēgšanas mačos neskaitās nedz "klibojošā" spēle regulārās sezonas izskaņā, nedz 11 uzvaru sērija.

Toms Breidijs, kuram šajā mačā varēja palīdzēt gan Džulians Edelmans gan, vēl jo vairāk, Robs Gronkovskis, parādīja to sniegumu, kas tiek gaidīts no komandas līdera – atdeva divas rezultatīvas piespēles Gronkovskim un pats vienu reizi ienesa bumbu ieskaites zonā. Te gan arī jāsaka, ka spēles pirmajā pusē Kanzassitija, kā izskatās, pati īsti neticēja, ka spēj cīnīties ar Jaunanglijas komandu, par ko liecina arī daudzās kļūdas un neprecizitātes no viņu puses, kā arī tas, ka "Chiefs" nespēja izmantot "Patriots" neveiksmes.

Mača izskaņā gan Misūri komanda gan vēl divus piezemējumus guva, taču tas viņus neglāba, jo Sīvens Gostkovskis, kā vienmēr, bija precīzs brīvsitienos un Jaunanglijas komanda piekto reizi pēc kārtas kvalificējās AFC finālspēlei. Savukārt pašam Tomam Breidijam šis būs jau 10. AFC fināls.

Otrā mačā sižeta līnija gan nebija tik vienkārša, jo uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams arī papildlaiks.

Protams, šajā mačā neiztika bez citiem momentiem, taču spēli atcerēsies kā maču, kur komandas nebaidījās riskēt un ar lielām izspēlēm gan saasināja spēli, gan arī to izglāba. No sākuma, protams, bija grīnbejiešu Ārona Rodžersa un Džefa Džanisa saspēle, kas kopā deva 145 jardus un divus piezemējumus, kā arī vairākas lielas izspēles uz vairākiem desmitiem jardu.

Savukārt Arizonas atbalstītāji šo spēli atcerēsies pēc fantastiskās pirmspēdējās pozitīvās izspēles, kas vēlāk arī deva iespēju no visai drošas pozīcijas gūt punktus. Kārsons Palmers, izvairoties no vairākiem "Packers" aizsargiem, atrada pilnīgi brīvu Lariju Fitzdžeraldu, kurš notverot bumbu mēģināja aizskriet no visiem, taču pēc 75 jardu veikšanas tika apstādināts uz piecu jardu līnijas. Dažus mirkļus vēlāk veterāns arī pats nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Šī uzvara Arizonas "Cardinals" devās daudz grūtāk nekā pirms mača tika paredzēts, taču Fitzdžeralds, kā Ziemeļamerikā jau paspēja izteikties, izglāba Glendeilas komandas sezonu, jo neveiksme Divīziju kārtā būtu vērtējama kā izgāšanās komandai, ko pirms izslēgšanas mačiem nosauca par pēcsezonas galveno favorīti.

Savus pretiniekus gan "Patriots", gan arī "Cardinals" uzzinās šovakar, kad tiks izspēlētas atlikušās divas Divīziju kārtas spēles. AFC cīnīsies "Broncos" un "Steelers", bet NFC pie iespējas tikties ar Arizonas komandu cīnīsies "Seahawks" un regulārās sezonas labākā komanda Karolīnas "Panthers".

NFL izslēgšanas spēles, Divīziju kārta

ViesiMājniekiLaiks/Rezultāts
Kanzassitijas "Chiefs"Jaunanglijas "Patriots"20:27
Grīnbejas "Packers"Arizonas "Cardinals"20:26
Sietlas "Seahawks"Karolīnas "Panthers"17.01. 20:05
Pitsburgas "Steelers"Denveras "Broncos"17.01. 23:40

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...

     [+] [-]

, 2016-01-17 11:00, pirms 8 gadiem
NFL playofi kā jau NFL playofi - nepieviļ un var baudīt kārtējos trillerus.

A-Rodam var ieteikt tikai savākties un labāku veiksmi nākamgad. Breidijs neapšaubāmi ir labākais QB līgā, turklāt ir izcils arī playofos.

     [+] [-]

, 2016-01-17 12:17, pirms 8 gadiem
Packers - Cardinals beigas jau nu tiešām bija nereālas, sākot ar Flojda TD turpinot ar Rodžersa piespēli pēdējās sekunēs un protams OT

     [+] [-]

, 2016-01-17 13:40, pirms 8 gadiem
Go Carolina! Keep Pounding!

     [+] [-]

, 2016-01-17 13:43, pirms 8 gadiem
Līdz ar Edelmana atgriešanos uzbrukums Patriotiem ir pavisam citā līmenī. Pie tam pāris bumbas vēl viņš nenoķēra, kaut varēja noķert. Vispār jau no sākta gala izskatījās ka Chiefs nav nekādu variantu. Vienīgais ka kāda negaidīta kļūda varētu pavērst maču par labu priekš Chiefs. Bet kļūdu pieļāva tieši paši Chiefs.

Arizona knapi izglabās. Šogad, lai gan Grīnbejai kopumā ir pabāla sezona, ar tām "Hail Mary" izspēlēm viņiem tīri labi veicas. Bet nu jo interesantāk.
Būtu jau jauki vēlreiz redzēt Pejtonu pret Breidiju, bet nu ja Denveras aizsardzība nestrādā tad Pitsburga varētu šo spēli arī paņemta. Šovakar - lieku uz Karolīnu un Denveru

     [+] [-]

, 2016-01-17 14:30, pirms 8 gadiem
PrinC1t rakstīja: Līdz ar Edelmana atgriešanos uzbrukums Patriotiem ir pavisam citā līmenī. Pie tam pāris bumbas vēl viņš nenoķēra, kaut varēja noķert. Vispār jau no sākta gala izskatījās ka Chiefs nav nekādu variantu. Vienīgais ka kāda negaidīta kļūda varētu pavērst maču par labu priekš Chiefs. Bet kļūdu pieļāva tieši paši Chiefs.

Arizona knapi izglabās. Šogad, lai gan Grīnbejai kopumā ir pabāla sezona, ar tām "Hail Mary" izspēlēm viņiem tīri labi veicas. Bet nu jo interesantāk.
Būtu jau jauki vēlreiz redzēt Pejtonu pret Breidiju, bet nu ja Denveras aizsardzība nestrādā tad Pitsburga varētu šo spēli arī paņemta. Šovakar - lieku uz Karolīnu un Denveru
Steeleri neko nevar paņemt. QB nav, RB nav, WR nav. Heyward, Harrison, Shazier un vēl kaudze probable. skumji.

     [+] [-]

, 2016-01-17 15:55, pirms 8 gadiem
steelers rakstīja: Steeleri neko nevar paņemt. QB nav, RB nav, WR nav. Heyward, Harrison, Shazier un vēl kaudze probable. skumji.
Bens noteikti spēlēs. Brauna gan nebūs un Viljamsa arī. Bet tik pieredzējušu saspēlnieku nekad nevar norakstīt. Pie tam - Pejtonam itkā viss bija arī regulārajā sezonā + VĒL lieliska aizsardzība, tomēr pats Pejtons vairs nav tas. Viss kas var notikt.