Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Bears" pēdējās sekundēs pieveic "Jaguars"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Bears" pēdējās sekundēs pieveic "Jaguars"
Mets Forte dodas uzbrukumā
Foto: AP/Scanpix

Ar veiksmīgu sešu punktu uzbrukumu mazāk kā minūti līdz spēles pamatlaika beigām noslēdzās Čikāgas "Bears" un Džeksonvilas "Jaguars" cīniņš (20:19), kas ievadīja Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmssezonas pārbaudes spēļu otro nedēļu.

Pēc neveiksmīgā Bleina Gaberta eksperimenta, Džeksonvilā vēl aizvien turpinās pamatsastāva saspēles vadītāja meklējumi. Vasaras sākumā tika paziņots, ka komanda šajā sezonā rēķinās ar Čadu Henī, taču šī gada drafta trešais numurs Bleiks Bortls pirmajās divās pirmssezonas spēlēs ir pierādījis, ka, vismaz šajā līmenī, viņš nav sliktāks.

11 precīzas piespēles 17 mēģinājumos un 160 jardi Bortla kontā, 12 precīzas piespēles tikpat mēģinājumos, taču 130 jardi un viena rezultatīva piespēle Henī kontā – jāsaka, ka abi QB rāda ļoti līdzvērtīgu sniegumu un, lai arī komandas treneri norāda, ka tieši Čads, vismaz sezonas sākumā, būs pirmais numurs, ir acīmredzami, ka Bleiks ir gatavs stāties aiz centra, lai vadītu savu komandu.

Kas attiecas uz pašu spēli, tad cīņas pirmā ceturtdaļa pagāja "Jaguars" zīmē, jo pirmajās 15 minūtēs rezultatīvi uzbrukumi padevās tikai viņiem, kā rezultātā tika sasniegta 13:0 vadība. Tālākā mača gaita gan nebija par labu Floridas komandai, jo otrajā ceturtdaļā Džejs Katlers ar rezultatīvu piespēli atrada Brendonu Māršalu. Šis uzbrukums arī ievadīja Čikāgas komandas pakaļdzīšanos. Vēl līdz trešās ceturtdaļas izskaņai Džeksonvilas komanda mēģināja pretoties, taču pēdējā spēles nogrieznī "Bears" trešais saspēlnieks Džordans Palmers, kurš pašlaik cīnās par otrā QB vietu ar Džimiju Klausenu, noorganizēja divus rezultatīvus uzbrukumus (abi tika realizēti skrienot), palīdzot savai komandai izcīnīt laimīgu uzvaru mača pēdējā minūtē.

Jāpiebilst, ka šajā spēlē "Bears" rindās debitēja starpsezonā nolīgtais Džareds Alens (DE), kurš pirmo spēli izlaida, jo sagaidīja ģimenes pieaugumu, tāpat, neskatoties uz šaubām par dalību, laukumā izgāja arī pussargs Tobijs Gerhards, kurš Džeksonvilā arī nonāca tik šajā starpsezonā. Visbeidzot malējais uzbrucējs Maikls Benets, kurš treniņnometnē paspēja izkauties ar kornerbeku Kailu Fuleru, izcēlās ar notvertu bumbu un 25 jardus tāla uzbrukuma izveidošanu. Fulers spēli bija spiests pamest jau pēc pirmās izspēles, jo guva potītes savainojumu.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-08-15 19:07, pirms 10 gadiem
Bortls noteikti sezonas beigās, ja negūs kādu savainojumu, būs Džeksonvilas pirmais numurs.

Henī gan neveicas, jo visu laiku viņam priekšā ir kāds jaunais un itkā talantīgais, kam jādod vieta - Tanehils (tāpēc ar viņu nepagarināja līgumu), Gaberts, tagad - Bortls.