Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Menings pagarina līgumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Menings pagarina līgumu
Īlajs Menings
Foto: AFP

Nacionālās futbola līgas (NFL) zvaigzne, saspēles vadītājs Īlajs Menings beidzot ir vienojies ar savu līdzšinējo komandu Ņujorkas "Giants" par līguma pagarināšanu

Līgums ir pagarināts uz sešām sezonām (sākot no nākamās), bet nākamajos septiņos gados (ieskaitot vienu gadu no pagājušās vienošanās ar klubu) spēlētājs saņems nepilnus 107 miljonus ASV dolāru, jeb vidēji 15.285 miljonus ik sezonu, kas ir otrais labākais rādītājs starp pašlaik aktīvajiem saspēles vadītājiem, bet trešais – visā līgā. Jāpiebilst, ka Īlaja vecākais brālis, kurš arī ir viens no NFL labākajiem "kvoterbekiem", Peitons Menings, sezonā vidēji saņem "tikai" 14 miljonus ASV dolāru.

Atgādināsim, ka tieši Īlaja Meninga atsevišķi un visas "Giants" komandas kopā lieliskā spēle 2008. gada "Super Bowl" bija pie "vainas" vienai no visu laiku lielākajiem sarūgtinājumiem Ziemeļamerikas un arī Pasaules sportā – viņi atstāja bez čempionu kausa Jaunanglijas "Patriots", komandu, kura līdz tam bija uzvarējusi visas čempionāta spēles.

Jāpiebilst, ka aizvadītajā sezonā Menings realizēja 60.3% no visām izdarītajām piespēlēm (289 no 479) un 21 no tām bija rezultatīva, tāpat viņa kontā bija ik mēģinājumā sasniegti 6.67 jardi, taču 10 no viņa piespēlēm tika pārtvertas, bet 27 reizes viņš tika apstādināts vēl pirms piespēles izdarīšanas. Savukārt Ņujorkas "Giants" spēja iekļūt izslēgšanas spēlēs (uzvarēto-zaudēto spēļu attiecība: 12-4), kurās gan bija spiesti atzīt Filadelfijas "Eagles" pārākumu – 11:23.

Izmantotie resursi:
espn.go.com