Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Henrijs atzīts par gada labāko koledžu futbolistu

Juris Miņins
Juris Miņins

Henrijs atzīts par gada labāko koledžu futbolistu
Deriks Henrijs
Foto: AFP/Scanpix

Alabamas "Crimson Tide" pussargs Deriks Henrijs šonakt tika atzīts par labāko NCAA futbola turnīra spēlētāju, aiz sevis atstājot gan Stenfordas studentu Kristianu Makafriju, gan Klemsonas saspēles vadītāju Dešonu Vatsonu.

Aizvadītajā naktī tika nosaukts tas ASV Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas futbola turnīra spēlētājs, kuram piešķīra pašu prestižāko balvu, ko var saņemt spēlējot šajā turnīrā, proti, Heismana balvu.

Iepriekš jau ziņojām, ka par to cīnījās trīs spēlētāji – divi pussargi, Deriks Henrijs (Alabama) un Kristians Makafrijs (Stenforda), kā arī Klemsonas saspēles vadītājs Dešons Vatsons. Tiesa, lai arī šogad pussargi bija vairākumā, vēsture rāda, ka daudz biežāk šo balvu saņem saspēles vadītāji.

Šogad gan nebija tas gadījums un pirmo reizi kopš 2009. gada par Heismana balvas ieguvēju kļuva pussargs Deriks Henrijs, aiz sevis atstājot arī Makafriju. Interesanti, ka pirms sešiem gadiem par uzvarētāju kļuva Alabamas pārstāvis Marks Ingrems, bet aiz viņa palika cits pussargs, Tobijs Gerharts no Stenfordas. Jāpiebilst, ka Stenfordas koledžai pēdējos septiņos gados šis ir jau ceturtais gadījums, kad kāds no viņu studentiem paliek otrajā vietā Heismana balvas balošanā.

Trešajā vietā palika NCAA regulārās sezonas labākās komandas, Klemsonas, saspēles vadītājs Dešons Vatsons, bet aiz viņa ierindojās Oklahomas pārstāvis Beikers Meifīlds un Jūras spēku akadēmijas komandas saspēles vadītājs Kīnens Reinoldss. Leonards Furnets, kuru sezonas pirmajā pusē ļoti daudzi sauca par galveno kandidātu uz titulu, palika sestajā vietā.

Jāpiebilst, ka bez šīs balvas, kuras ieguvēja noteikšanā, tomēr, ir zināmi ierobežojumi, Deriks Henrijs ir saņēmis arī vairākas citas atzinības, piemēram, kā labākais sezonas spēlētājs saņēmis Maksvela un Valtera Kempa balvas, kā arī Doka Vokera balvu kā labākais pussargs.

Savukārt Kristians Makafrijs, lai arī pretendēja uz vairākām atzinībām, ir saņēmis tikai vienu balvu – Pola Hornunga balvu kā vispusīgākais spēlētājs.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2015-12-13 14:58, pirms 9 gadiem
Pelniti. Lielisks speletejs.

     [+] [-]

, 2015-12-13 16:12, pirms 9 gadiem
saspēles vadītājas Kīnens Reinoldss. Leonards Furnets
...svētdiena sc