Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vai vikingi apturēs bengālijas tīģerus?

Juris Miņins
Juris Miņins

Vai vikingi apturēs bengālijas tīģerus?
Adrians Pītersons
Foto: AP/Scanpix

Šonakt vairākās ASV pilsētās tiks aizvadītas kārtējās, nu jau 14., Nacionālās futbola līgas spēļu nedēļas cīņas un viena no centrālajam šīs kārtas spēlēm notiks Mineopoles "Metrodome" arēnā, kurā spēkiem mērosies vietējie Minesotas "Vikings" un Sinsinati "Bengals".

Abas komandas šosezon rāda pārliecinošu spēli un ir savu divīziju līderi, taču abas komandas arī nav diez ko apmierinātas ar savu pašreizējo spēli. Minesotas "Vikings" aizvadītajā nedēļā visai pārliecinoši piekāpās Arizonas "Cardinals" komandai, bet Sinsinati "Bengals" pēdējās trīs nedēļās, pret Oklendas "Raiders", Klīvlendas "Browns" un Detroitas "Lions", rādīja spēli, kas īsti neapmierināja komandas vadību, tāpēc uzlabojumi pirms spēles Minesotā būtu pat ļoti vēlami. Vēl jo vairāk tāpēc, ka, uzvarētājkomanda šajā cīņā var nodrošināt vietu izslēgšanas spēlē, taču lai tas notiktu viņiem vajag ne tikai uzvarēt pašiem bet jācer arī uz konkurentu (attiecīgi - Grīnbejas "Packers" un Baltimoras "Ravens") neveiksmēm.

Un ko tad uzlabot? Protams, kā jau ierasts, šādos gadījumos ir divi varianti – vai nu uzbrukums, vai aizsardzība. Pēc vidējiem rādītājiem Sinsinati komanda uzbrukumā piekāpjas minesotiešiem gan pēc kopējiem gūtajiem jardiem, gan pēc jardiem, kas gūti piespēļu uzbrukumā un vien mazliet pārspēj "Vikings", kad bumba tiek nesta. Ņemot vērā Breta Fārva lielisko šīs sezonas spēli un daudzos Minesotas ieročus uzbrukumā censties viņus pārspēt uzbrukumā būtu ja ne pašnāvība, tad kaut kas uz to pusi gan. Tāpēc paliek aizsardzība, kas "Bengals" ir viena no labākajām līgā – pirmā vieta pēc vidēji zaudētajiem punktiem un zaudētajiem jardiem uzbrukumos pa zemi, ceturtā pēc kopā zaudētajiem jardiem. Vienīgais "vājais" posms ir aizsardzība pret piespēļu uzbrukumiem (12. vieta līgā), taču atceroties Fāvra iepriekšējās nedēļas spēli pret "Cardinals" un to, ka savu iksezonas pārtverto bumbu "kvotu" viņš vēl nav izpildījis, iespējams, "Bengals" aizsargiem darba būs vairāk.

Pirms spēles Sinsinati komandas dalībnieki dalījās arī savās pārdomās par gaidāmo cīņu. "Ceru, ka šoreiz būs laba spēle," sacīja Sinsinati saspēles vadītājs Kārsons Palmers, "mūsu lielākā problēma ir pielāgošanās pretinieku stilam. Ja pretinieks spēlē labi, arī mēs spēlējam labi, bet ja komanda ir vājāka, tad arī mēs nerādām savu labāko spēli." Savukārt "Bengals" , malējais uzbrucējs Čads Očosinko uzsvēra, ka komandai vēl nav tālejošu plānu: "Mums ir jācīnās šajā spēlē un par izslēgšanas cīņām nav jādomā. Mūsu treneris jau vairakkārt ir uzsvēris, ka viss ir mūsu rokās ir tikai jācīnās katrā spēlē atsevišķi."
"Vikings" futbolisti gan nebija tik daiļrunīgi un izvēlējās vairāk gatavoties cīņai, nevis tēla veidošanai medijos. Viņiem viss ir skaidrs – ir jāparāda un jāpierāda, ka iepriekšējās nedēļas zaudējums ir bijis nejaušība, ka Brets Fārvs nav "nosēdies" un Adrians Pītersons vēl aizvien ir viens no līgas labākajiem pussargiem. Sinsinati "Bengals" ir ļoti labs kairinātājs šādai spēlei.

NFL 14. nedēļas spēles

ViesiMājniekiRezultāts
Pitsburgas "Steelers"Klīvlendas "Browns"6:13
Ņūorleānas "Saints"Atlantas "Falcons"
Grīnbejas "Packers"Čikāgas "Bears"
Denveras "Broncos"Indianapolisas "Colts"
Bufalo "Bills"Kanzassitijas "Chiefs"
Sinsinati "Bengals"Minesotas "Vikings"
Karolīnas "Panthers"Jaunanglijas "Patriots"
Ņujorkas "Jets"Tampabejas "Buccaneers"
Maiami "Dolphins"Džeksonvilas "Jaguars"
Detroitas "Lions"Baltimoras "Ravens"
Sietlas "Seahawks"Hjūstonas "Texans"
Sentluisas "Rams"Tenesī "Titans"
Vašingtonas "Redskins"Oklendas "Raiders"
Sandijego "Chargers"Dalasas "Cowboys"
Filadelfijas "Eagles"Ņujorkas "Giants"
Arizonas "Cardinals"Sanfrancisko "49ers"

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Kurš uzvarēs "Bengals" - "Vikings" duelī?

  • 14

  • 20


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-13 15:21, pirms 15 gadiem
jipii rakstīja: Kas tas par novikveidīgu virsrakstu Juri? Ideju trūkums?
Noviks izdomā visādus murgus, šis ir vnk komandu tulkojums. Tā kā aizrādījums nevietā.

Šī ir laba spēle, sezonas finiša spurtā šādi dueļi kļūst par asiņainām sadursmēm. Tiesa, Fāvrs arī kļūst mīkstāks, līdz ar to jādod priekšroka Bengals.

Redzēsim, vai Broncos varētu sagādāt pirmo zaudi Colts un Falcons to pašu Saints. Abos gadījumos tomēr šķiet, ka tas nenotiks. Pats obligāti jāuzvar Panthers, ja šiem interesē PO.

Tomēr Eagles - Giants varētu būt nedēļas centrālā spēlē. Cīņa viņu divīzijā ir sīvākā līgā. Cowboys varētu visdrīzāk pakāst Chargers, līdz ar to uzvara šajā spēlē kādai komandai var dot lielas iespējas nostiprināt PO šances.

     [+] [-]

, 2009-12-13 16:12, pirms 15 gadiem
Nu nezinu gan, Favrs šogad mājas spēlēs ir bijis neapstādināms + nedomāju, ka Vikings piedzīvos savu pirmo zaudējumu šosezon Mall of America Field.
Tā pat domāju, ka Cowboys tomēr uzvilks Chargers. Ļoti svarīga spēle abām komandām + no fantasy viedokļa jācer, ka Romo un Wittens atkal ārdīsies, tā pat kā pagāršnedēļ

     [+] [-]

, 2009-12-13 16:38, pirms 15 gadiem
Obligāti mums(Bengals) jāuzvar, tad būs play-off nodrošināti. Parasti tīģeri pret spēcīgajiem spēlē ļoti labi. Labam mačam jābūt arī Saints:Falcons, jo Saints aizsardzība pēdējā laikā slikti darbojas

     [+] [-]

, 2009-12-13 18:37, pirms 15 gadiem
Jā... vot tikko atcerējos dziesmiņu par tīgernēģerkliņģeriem... cerams, ka "Vikings" to dziesmu arī zina.

     [+] [-]

, 2009-12-13 19:36, pirms 15 gadiem
Nedomāju ka Cows varētu sagādāt problēmas SD..

     [+] [-]

, 2009-12-13 22:02, pirms 15 gadiem
Izskatās, ka "Vikings", tomēr, saliks "Bengals", parādot, ka pret "Cards" bija visas komandas vājuma brīdis.
Fārvam gan vajag "saņemties", tendences parādās Minesotas komandai (kā SB pretendentei) - bīstamas.

     [+] [-]

, 2009-12-13 22:07, pirms 15 gadiem
man liekas ar farve viss kārtībā.

ar breidiju gan nav.

     [+] [-]

, 2009-12-13 22:11, pirms 15 gadiem
modests rakstīja: man liekas ar farve viss kārtībā.

ar breidiju gan nav.
+/-, tb ja skatās farvismus kopumā, tad nekas traks, bet ja to kā šams sāka sezonu... viss atgriežas ierastajās sliedēs, kas nu īsti patīkami nav.

     [+] [-]

, 2009-12-13 22:25, pirms 15 gadiem
Bet Bensons, kā teica komentētāji, toč beidzot ir atradis savu pilsētu un komandu. Prieks skatīties!

     [+] [-]

, 2009-12-13 22:25, pirms 15 gadiem
menings un brees mēģina taisīt intrigu

     [+] [-]

, 2009-12-13 22:35, pirms 15 gadiem
čadam smuki degunu salauza.

par šitādiem gājieniem man liekas tomēr vajadzētu eject taisīt...

     [+] [-]

, 2009-12-13 22:53, pirms 15 gadiem
pats ir viena no manām mīļākajām komandām, bet tie sodi, ko tiesneši dažkārt viņiem iedod par labu ir vienk pcs kaut kāds. roughing the kicker uz 4th down. būtībā uzdāvina pats uzvaru.

     [+] [-]

, 2009-12-14 16:53, pirms 15 gadiem
Bengals apturēja paši sevi.