Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Maģiskais Džonsons: "Tuvāko divu gadu laikā Losandželosā būs NFL komanda"

Juris Miņins
Juris Miņins

Maģiskais Džonsons: "Tuvāko divu gadu laikā Losandželosā būs NFL komanda"
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Maģiskais Džonsons, kurš ir visai redzams tēls Ziemeļamerikas sportā, kā arī liels Losandželosas fans, izteicies, ka pilsēta jau tuvāko divu gadu laikā būs pārstāvēta NFL.

Maģiskais Džonsons, kurš ir ne tikai spilgta mediju personība, bet arī Losandželosas pilsētas fans, jo visu savu profesionālā basketbolista karjeru pavadīja "Lakers" rindās, vietējiem medijiem izteicās, ka, viņaprāt, Losandželosā jau tuvāko divu gadu laikā tiks izveidota Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda.

Interesanti, ka Losandželosā, kas ir ASV otrā lielākā pilsēta, nav savas NFL komandas, jo iepriekšējā, "Raiders" pilsētu pameta 1994. gadā (viņi pārcēlās uz Oklendu) un tolaik tika parakstīta vienošanās, ka nākamos 20 gadus pilsētā NFL komandas nebūs, taču šogad šis termiņš ir pagājis un nopietnas sarunas var sākties. "Pašlaik visi ir gatavi – pilsētas vadība ir gatava, vietējais bizness ir gatavs, arī NFL ir gatavi," citēts tiek Maģiskais Džonsons, "es domāju, ka tuvāko 24 mēnešu laikā vismaz viena komanda pārcelsies uz Losandželosu."

Interesanti, ka pats Džonsons šo viedokli ir izteicis ne tikai kā pilsētas iedzīvotājs, bet arī kā profesionālā sporta komandas līdzīpašnieks, jo 2012. gadā viņš, kopā ar vairākiem biznesmeņiem iegādājās Augstāko beisbola līgu (MLB) klubu Losandželosas "Dodgers".

Jāatzīmē, ka kopš "Raiders" aiziešanas no pilsētas, ir bijuši vairāki mēģinājumi atgriezt pilsētā profesionālo futbolu, turklāt ar dažādiem paņēmieniem – sākot no komandas pārvilināšanas, līdz jaunas komandas veidošanai. Pagaidām gan izskatās, ka reālākais variants ir "Raiders" komandas atgriešanās pilsētā, jo Oklendā viņiem ir radušās problēmas ar jauna stadiona būvniecību.

Bez jau pieminētajiem "Raiders" Losandželosā ir bijusi vēl viena komanda – "Rams", kas vēlāk pārcēlās uz Sentluisu, bet nesen tika minēta kā kandidāte uz atgriešanos. Savukārt Amerikas futbola līgas (AFL) laikos savu pirmo sezonu Losandželosā aizvadīja "Chargers", kas vēlāk pārvācās uz Sandjego.

Latvijas sporta faniem interesants var likties vēl viens fakts, kas saistīts ar Losandželosas komandu NFL, jo tieši Losandželosas "Rams" 1968. gada draftā izvēlējās latvieti Vilni Ezeriņu, kurš arī vienu sezonu nospēlēja šai komandā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Vai Losandželosā ir nepieciešama NFL komanda?

  • 23

  • 3

  • 5


     [+] [-]

, 2014-08-13 23:45, pirms 10 gadiem
Liekas tikai loģiski, ja Raiders atgrieztos, ne tikai tāpēc, ka pirms 20 gadiem jau tur spēlēja, bet arī, jo par viņiem joprojām fano liela LA iedzīvotāju bāze. Turklāt viņu pašreizējas stadions ir apkaunojošs, spēlējot beisbola laukumā smiltīs.

     [+] [-]

, 2014-08-14 08:49, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Liekas tikai loģiski, ja Raiders atgrieztos, ne tikai tāpēc, ka pirms 20 gadiem jau tur spēlēja, bet arī, jo par viņiem joprojām fano liela LA iedzīvotāju bāze. Turklāt viņu pašreizējas stadions ir apkaunojošs, spēlējot beisbola laukumā smiltīs.
Viņu stadions ir normāls, tik beisbolistiem nav kur spēlēt, tāpēc arī viņi tur ir ielikti... pusi sezonas jāspēlē pa smiltīm.