Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Super bowl" ieguvēji zaudē pirmajā pārbaudes spēlē

Juris Miņins
Juris Miņins

"Super bowl" ieguvēji zaudē pirmajā pārbaudes spēlē
Foto: AP/Scanpix

Ar zaudējumu Nacionālās futbola līgas (NFL) pmssezonu ir sākuši aizvadītās sezonas līgas čempioni, jeb "Super bowl" ieguvēji Ņūrleānas "Saints", kas ar 27:24 piekāpās citiem gaidāmās sezonas favorītiem – Jaunanglijas "Patriots".

Aizvadītajā naktī ar trim mačiem tika sākta Nacionālās futbola līgas pirmā pirmssezonas nedēļa. Un jau pirmajā spēļu dienā neiztika bez interesantiem mačiem. Vispirms, protams, tas bija mačs starp pagājušās sezonas čempioniem Ņūorleānas "Saints" un Jaunanglijas "Patriots", divām komandām, kas arī šosezon pretendēs uz augstām vietām.

Pirmais mačs gan nebija nekāda kvalitātes zīme, bet tas arī saprotams, jo abas komandas kopš aizvadītās sezonas beigām pirmo reizi izmēģināja savas kombinācijas un sastāvu "kaujas apstākļos". Kā pēc mača atzina spēlētāji, tad pirmssezonas pirmais mačs parāda nevis labāko komandu, bet gan to, kura vienība vairāk vēlas uzvarēt. Šoreiz tā bija Jaunanglija.

Ņūorleānas "Saints" pieļāva pārāk daudz pozicionālu kļūdu, viņiem bija visai acīmredzamas problēmas ar "bumbas kustību uz priekšu", bet viņu pēdējais uzbrukums mačā beidzās ar pārtvertu bumbu. "Mums bija pārāk daudz kļūdu," pēc mača sacīja "Saints" treneris Šons Peitons, "es saprotu, ka tā ir tikai pirmssezona, taču vairākas lietas mani patiesi satrauc. Mums ir vēlreiz jānoskatās mačs, jāizanalizē kļūdas, kuras pieļāva ne tikai jaunie spēlētāji."

Jāpiebilst, ka "Saints" mača gaitā bija nonākusi iedzinējos, atpaliekot no "Patriots" pat 17 punktus, taču līdz ceturtās ceturtdaļas izskaņai viņi prata atspēlēties, panākot rezultātu 24:24, taču 53 sekundes pirms mača beigām Jaunanglijas kikeris Stīvens Gostkovskis realizēja 28 jardu brīvsitienu.

Baltimoras "Ravens" un Karolīnas "Panthers" mačā lieliski izskatījās mājnieki baltimorieši, kuri parādīja un pierādīja, ka arī šosezon ir gatavi cīnīties par visaugstākajiem mērķiem. Komandas pirmais saspēles vadītājs Džo Flako realizēja 8 no 12 piespēlēm, guva 120 jardus un vienreiz asistēja rezultatīvā uzbrukumā. Labi sevi parādīja arī komandas jaunpienācēj Donte Stalvoirts un Ankvans Boldins, kuri katrs notvēra pa vienai piespēlei un guva, attiecīgi, 26 un 12 jardus.
Savukārt Karolīnas "Panthers" rindās neveiksmīga debija kā pirmajam numuram padevās Metam Mūram, kurš spēlēja visai nepārliecinoši, turpretim šogad draftētais Džimijs Klausens, pat neskatoties uz uzbrukuma līnijas kļūdām, sevi parādīja no labākās puses – precīzas astoņas piespēles no 15 un gūti 80 jardi, tiesa viena viņa piespēle tika pārtverta.

Visbeidzot Dalasas "Cowboys", kuriem šī bija jau otrā pārbaudes spēle, nespēja savus uzbrukumus noslēgt rezultatīvi, bet mača beigās arī pieļāva vairākas kļūdas, kā rezultātā cieta zaudējumu no Oklendas "Raiders" ar 9:17. Jāpiebilst, ka oklendieši visus savus punktus guva mača pēdējās piecās minūtēs.
"Raiders" potenciālais jaunais pirmais numurs saspēles vadītāja pozīcijā Džeisons Kempbels šajā mačā nepārliecināja, gūdams vien 49 jardus ar septiņām precīzām piespēlēm no 13.

Atgādināsim, ka NFL pirmās pirmssezonas nedēļas pārbaudes spēles risināsies līdz pirmdienai, 16. augustam, bet jau šonakt savus pirmos mačus aizvadīs Džeksonvilas "Jaguars", kas izbraukumā tiksies ar Filadelfijas "Eagles", Vašingtonas "Redskins" savās mājās uzņems Bufalo "Bills", bet Atlantas "Falcons" cīnīsies ar Kanzassitijas "Chiefs".

NFL Pirmssezona, 1. Nedēļa

SpēleRezultāts
Ņūorleānas "Saints" – Jaunanglijas "Patriots"24:27
Karolīnas "Panthers" – Baltimoras "Ravens"12:17
Oklendas "Raiders" – Dalasas "Cowboys"17:9

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2010-08-13 13:08, pirms 14 gadiem
ļoti labi,šogad Patriots jādabuj grezeni ';

     [+] [-]

, 2010-08-13 15:09, pirms 14 gadiem
Pirmo puslaiku pantēru mačam skatījos. Mūrs tiešām tramīgs izskatījās, nepārliecinošs, lai gan vainot var arī OL, kas pantēru QB dzīvi padarīja makten sarežģītu. Klosens ar pass rush tika galā veiksmīgāk un izskatījās nedaudz labāk par Mūru, bet abi neatstāja pārāk labu iespaidu. OL zem katras kritikas, grūti gaidīt brīnumus no pantēru zaļajiem QB ar šādu šveices sieru tiem priekšā.

Neteiktu, ka Boldins baigi labi sevi parādīja. Viņa virzienā lidojā vairākas bumbas, bet noķēra tikai vienu. Var vainot arī Flako, bet fakts ir fakts. Kleitons izskatījās lieliski un parādīja sevi kā Ravens WR līderi.

     [+] [-]

, 2010-08-13 18:11, pirms 14 gadiem
flako ar tādiem ieročiem uzbrukumā šosezon vajadzētu iet ļoti labi, taču man liekas, ka pagaidām vislielākais uztraukums komandā ir par db'iem, kur traumu ir vairāk nekā spēlētāju. lai gan vakar tie nemaz tik traki neizskatijās, tomēr vismazāk pieredzējušā qb komanda līgā īsti nebūtu tā pareizākā mēraukla.
toties vairāk pārsteidza raiders rezervisti ar bolleru priekšgalā. izskatās, ka šosezon komandai vajadzētu būt labākiem rezultātiem nekā pagājušajā. dallasa savukārt pierāda, ka plaisa starp sākumsastāvu un rezervi ir visnotaļ liela jau otro spēli pēc kārtas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja