Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Menings nodrošina tikšanos ar Breidiju

Juris Miņins
Juris Miņins

Menings nodrošina tikšanos ar Breidiju
Noušons Moreno dodas uzbrukumā.
Foto: AP/Scanpix

Ar Denveras "Broncos" un Sanfrancisko "49ers" svinēja uzvaras Nacionālās futbola līgas (NFL) izslēgšanas maču divīzijas spēļu kārtās un tādējādi pievienojās Jaunanglijas un Sietlas komandām Konferenču maču kārtā jeb Super Bowl pusfinālos.

Pirms gada Denveras komandai izslēgšanas mači noslēdzās ar Džo Flako 70 jardu piespēli Džeikobijam Džonsam un "Ravens" uzvaru, šogad Sandjego futbolisti jau bija atvēzējušies kam līdzīgam, taču "Broncos" bija mācījušies no vecajām kļūdām un apturēja "Chargers" 17 punktu izrāvienu pēdējā ceturtdaļā tieši tad kad tas bija nepieciešams.

Spēles pirmās trīs trešdaļas pagāja ar nelielu Denveras pārsvaru rezultātā, jo no sākuma Peitons Menings izdarīja precīzu piespēli Demairiusam Tomasam, bet vēlāk viņš asistēja Vesam Velkeram, bet Mets Preiters realizēja tiešo brīvsitienu, kas pirms noslēdzošās ceturtdaļas deva Kolorado štata komandai vadību ar 17:0. Tomēr, savu pēdējo vārdu šajā mačā (vēlāk gan izrādījās, ka arī sezonā) nav teicis Filips Riverss, kurš realizēja divas rezultatīvas piespēles, bet Filips Novaks papildināja savas komandas punktu bagāžu ar vēl trim punktiem, taču... Noušons Moreno šīs ofensīvas starpā spēja ienest bumbu ieskaites zonā un tādējādi panāca pietiekošu pārsvaru, lai Denvaras "Broncos" kvalificētos izšķirošajai cīņai par vietu "Super Bowl" (24:17).

Mača noslēgumā saspēles vadītāji savā statistikas ailē varēja ieraudzīt šādus ciparus: Peitons Menings – 25/36, 230 jardi, 2 rezultatīvas un viena pārtverta piespēle. Filips Riverss – 18/27, 217 jardi un divas rezultatīvas piespēles. Savukārt no pārējiem spēlētājiem jāizceļ Noušons Moreno uzvarētāju rindās, kurš ne tikai guva izšķirošo piezemējumu, bet arī kopumā guva 82 jardus. Zaudētājiem labākais bija Kīnens Alens, kura kontā sešas notvertas piespēles un 142 gūti jardi, kā arī tieši viņš notvēra abas rezultatīvās Riversa piespēles.

Jāpiebilst, ka šajā mačā smadzeņu satricinājumus guva divi Sandjego aizsargi – Markuss Gilkrists un Manti Te'o.

Savukārt atgriežoties pie dienas pirmā mača, kurā tikās Sanfrancisko "49ers" un Karolīnas "Panthers", jāsaka, ka divu jaunās paaudzes un jaunās modes saspēlnieku duelī pārāks izrādījās Kolins Kaperniks, kurš nu jau otro sezonu pēc kārtas ved savus "49ers" pretī NFL finālmačam.

Spēle iesākās visai nervozi, jo abas komandas ir zināmas kā stingras aizsardzības pielietotājas. Tas uzreiz bija pamanāms arī komandas ārstu noslodzē, jo savainojumus guva vairāki spēlētāji, taču vienības neatkāpās no spēles uzstādījuma, kas spēles beigu protokolā arī ļoti uzskatāmi būs redzams aizsargu statistikas ailēs. Navaro Boumenam un Patrikam Vilisam uzvarētāju rindās, bet Lūkam Kuečlijam "Panthers" sastāvā bja 11 spēka paņēmieni, bet 18 spēlētājiem bija trīs vai vairāk spēka paņēmienu. Tāpat arī jāpiebilst, ka "49ers" aizsardzība noorganizēja divas pārtvertas bumbas un piecas reizes apturēja Kemu Ņūtonu pirms piespēles izdarīšanas.

Pievēršoties spēles gaitai jāsaka, ka Sanfrancisko futbolisti sāka nedaudz smagnēji un Karolīna, kurai šis bija pirmais "play-off" mačs pēdējo piecu sezonu laikā pat prata izvirzīties vadībā, kad Stīvs Smits saņēma rezultatīvu piespēli no Ņūtona, bet Greiems Gano realizēja brīvsitienu. Diemžēl, bet tie arī bija pēdējie 10 Karolīnas komandas gūtie punkti šajā sezonā, jo piecas sekundes pirms lielā pārtraukuma bumbu gala ieskaites zonā nogādāja balsta pussargs Vernons Deiviss, trešajā trešdaļā to turpat ienesa Kaperniks, bet punktu visam pielika Fila Dausona realizētais brīvsitiens noslēdzošās ceturtdaļas vidū – 23:10.

Jāpiebilst, ka lielākās diskusijas pēc mača izraisīja nevis kāda sportiskā epizode, bet Kolina Kapernika izgājiens pēc rezultatīvā uzbrukuma, kad viņš, pirms veica savu firmas kustību (nobučoja bicepsu), atdarināja Kema Ņūtona "firmas zīmi" – improvizēti atpogāja kreklu, tādējādi atdarinot Supermenu. "Ne viņš pirmais, ne pēdējais, kas tā dara, ar to ir jārēķinās" – pēc spēles teica pats Ņūtons.

Līdz ar to ir kļuvuši skaidri nākamās izslēgšanas spēļu kārtas pāri. Denveras "Broncos" tiksies ar Jaunanglijas "Patriots", kas būs divu leģendāro QB duelis – Peitons Menings pret Tomu Breidiju, bet Sietlas "Seahawks" uzņems Sanfrancisko "49ers", kas savukārt ir NFC rietumu divīzijas cīniņš.
Jāpiebilst, ka pašlaik par "Super Bowl" cīņu turpina trīs regulārās sezonas labākās komandas un Sanfrancisko "49ers", kura bija piektā labākā vienība pēc regulārās sezonas beigām. Ceturtie, Karolīnas "Panthers", no cīņas, kā jau rakstīts iepriekš, ir izstājušies.

Nākamā izslēgšanas spēļu kārta norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, bet pēc tās būs neliels pārtraukums no izšķirošajiem mačiem, jo spēlētāji tiksies ikgadējā "Pro Bowl" mačā, kas ir "All-Stars" spēles analogs NFL. Šogad, sekojot tendencēm Ziemeļamerikas profesionālajā sportā, spēlētāji komandās netiks dalīti pēc konferenču principa, bet gan izvēlēti drafta procedūrā.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +1 [+] [-]

, 2014-01-13 15:34, pirms 10 gadiem
Divisional weekend nebija tik labs kā wild card weekend, bet tas normāli, kopš sekoju nfl pirmoreiz wild card weekends bijis tik labs.

Perfekts "final four" - Seadderal Seahawks un 49ers ir labākais rivalry šobrīd līgā. Man patīk kā abas komandas spēlē, bet neviena no komandām nesimpatizē vai nu dopinga lietošanas dēļ, vai arī qb dēļ(man nepatīk Kaepernicka izlecieni)

Un, protams, Manning vs Brady Bowl. 2 no visulaiku labākajiem qb atkal (iespējams pēdējo) reizi duelēs savā starpā, lai noskaidrotu labāko.

Prognozēju Seattle Cheaters un Broncos uzvaru.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-13 16:21, pirms 10 gadiem
Nevienā duelī starp Meningu un Breidiju nav bijusi lielāka starpība par 6. Ehh būtu šis fināls

  +1 [+] [-]

, 2014-01-13 16:29, pirms 10 gadiem
Latvijā visi šie varoņi būtu nolikti uz ledus, lai bīda bobus

  +1 [+] [-]

, 2014-01-13 16:37, pirms 10 gadiem
uldis rakstīja: Man patīk kā abas komandas spēlē, bet neviena no komandām nesimpatizē vai nu dopinga lietošanas dēļ, vai arī qb dēļ(man nepatīk Kaepernicka izlecieni)
Dopinga lietošanas dēļ, ja nepatīk, tad NFL var neskatīties...

  +1 [+] [-]

, 2014-01-13 17:14, pirms 10 gadiem
Nebus shis pedejais peitona un breidija duelis. Nakamgad bus vel vismaz viens

  +1 [+] [-]

, 2014-01-13 17:17, pirms 10 gadiem
ehhh žēl, ka Panthers izstājās, cerams, ka Sietla izrēķināsies ar 49ers.

Breidijs pret Meningu būs tiešām grandiozi es gan neteiktu, ka tā varētu būt pēdējā viņu tikšanās.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-13 17:34, pirms 10 gadiem
Par spīti tam, ka Chargers visu maču turējās tikai mata galā, beigās Meningam nācās rādīt savu maģiju. Kas zin, kas būtu noticis, ja Riverss būtu atguvis bumbu pēdējās 2,5 minūtēs. Bet nu pelnīta uzvara.

Panthers vēl par zaļu playoffiem, gan uzbrukuma, gan aizsardzības līderi ir jaunas playoffu jaunavas. Domāju, ar nākamo gadu Panthers jau būs nopietnāks pretendents.

49ers vs Seahawks varētu būt diezgan garlaicīgs mačs, bet Peitons vs Breidijs ir konfekte! Breidijs ar 3 punktu pārsvaru paņems

     [+] [-]

, 2014-01-13 22:51, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Dopinga lietošanas dēļ, ja nepatīk, tad NFL var neskatīties...
haha, nē nu tas ir skaidrs, ka dopings NFL nav nekas svešs, vienkārši tas ir fakts, ka Seahawks ir komanda, kas tiek pieķerta pārliecinoši visbiežāk.

Pārfrāzēšu savu komentāru: "Man nepatīk šī komanda, jo viņai nav ne jausmas, kā noslēpt dopinga pēdas, ļaujot sev iekulties nepatikšanās, kā arī pēc 1 vai 2 reizēm, manuprāt, komandai vajadzētu kaut ko iemācīties no savām kļūdām"

     [+] [-]

, 2014-01-14 09:40, pirms 10 gadiem
uldis rakstīja: haha, nē nu tas ir skaidrs, ka dopings NFL nav nekas svešs, vienkārši tas ir fakts, ka Seahawks ir komanda, kas tiek pieķerta pārliecinoši visbiežāk.

Pārfrāzēšu savu komentāru: "Man nepatīk šī komanda, jo viņai nav ne jausmas, kā noslēpt dopinga pēdas, ļaujot sev iekulties nepatikšanās, kā arī pēc 1 vai 2 reizēm, manuprāt, komandai vajadzētu kaut ko iemācīties no savām kļūdām"
Vot! Tā jau ir DAUDZ precīzāk...

  +1 [+] [-]

, 2014-01-15 23:33, pirms 10 gadiem
Par to Peitona un Breidija dueli - man liekas, ka drīzāk būs Blaunta/Ridlija vs. Moreno/Ball duelis