Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Linčs, Blants ieved savas komandas pusfinālos

Juris Miņins
Juris Miņins

Linčs, Blants ieved savas komandas pusfinālos
Legarets Blants
Foto: AP/Scanpix

Pateicoties savu pussargu lieliskajam sniegumam Sietlas "Seahawks" un Jaunanglijas "Patriots" uzveica savus oponentus pirmajā izslēgšanas mačā un kvalificējās Nacionālās futbola līgas konferences izslēgšanas spēļu kārtai.

Lai arī NFL izslēgšanas mači sākās jau pagājušonedēļ, četras labākās komandas tiem pievienojas vien šonedēļ, divīziju spēļu kārtā. Tā Sietlas "Seahawks" dienas pirmajā mačā tikās ar Ņūorleānas "Saints", bet Jaunanglijas "Patriots" cīnījās ar Indianapolisas "Colts".

Mačs Sietlā sākās ar sliktu laiku, lielu vēju un neizturamu troksni stadionā, taču tā izrādījās visnotaļ pieņemama vide mājniekiem, bet ne tik patīkami jutās ņūorleānieši, kuriem mača sākums izvērtās par katastrofu – vāji uzbrukumi, kļūda spērienā, noteikumu pārkāpums, garām aizsists brīvsitiens, zaudēta bumba. Viņiem, jāsaka, paveicās, ka Sietlas futbolistiem arī iesākumā viss tik pārliecinoši nevedās, lai gan pirmie trīs draivi noslēdzās ar izmaiņām uz tablo. Sākumā realizēti divi tiešie brīvsitieni, bet vēlāk – "Sauints" ļaunākā murga Maršavna Linča 15 jardu skrējiens ieskaites zonā. Puslaika pārtraukumā komandas gāja pie rezultāta 16:0 "Seahawks" labā uz tablo un mājnieku nospiedoša pārsvara laukumā.

Līdz nākamajam rezultatīvajam uzbrukumam gan bija jāpagaida, jo Ņūorleānas komanda to veica vien pēdējās ceturtdaļas sākumā, kad Khairijs Robinsons ienesa bumbu gala zonā, bet Marks Ingrems realizēja divu punktu uzbrukumu. Šajā brīdī abas komandas šķīra viena rezultatīva 8 punktu uzbrukuma tiesa un šķita, ka mača liktenis vēl nav galīgi izlemts, taču tuvojoties mača izskaņai Maršavns Linčs teica savu pēdējo vārdu – 31 jards, 7 punkti un "Skittles" konfekšu lietus. Pēdējā spēles pusminūtē Markiss Kolstons vēl notvēra Drū Brīza piespēli un šos septiņus punktus atguva, taču ar to bija daudz par maz, lai atjaunotu intrigu mačā. 23:15 un Sietla gaida savus pretiniekus NFC čempionu spēlē.

Spēles beigu protokolā Linča kontā bija 140 jardi (28 mēģinājumos), 2 piezemējumi. Rasels Vilsons spēlēja maksimāli droši, tāpēc viņa cipari nebija ne tuvu tik iespaidīgi kā viņa oponentam. Vilsons realizēja 9 no 18 piespēlēm, guva 103 jardus. Savukārt aizsardzībā spīdēja Kems Čenslors un Ērls Tomass, kuriem, attiecīgi 14 un 11 spēka paņēmieni.
Zaudētāju rindās Drū Brīzs realizēja 24 no 43 piespēlēm, guva 309 jardus un vienu rezultatīvu piespēli. Markiss Kolstons, kurš arī bija šīs rezultatīvās piespēles adresāts bija produktīvākais spēlētājs uzbrukumā – 144 jardi.

Jāpiebilst, ka šajā mačā laukumā atgriezās savainojumu nomocītais Pērsijs Hārvins, taču spēles laikā viņš dabūja pamatīgi ciest un beigu beigās pameta laukumu ar iespējamu smadzeņu satricinājumu.

Otrajā spēlē Legarets Blants guva 166 jardus, četras reizes nogādāja bumbu ieskaites zonā un kopā ar "Patriots" aizsardzību nodrošināja savai komandai vietu AFC čempionu mačā. Jāpiebilst gan, ka, sakarā ar ASV valdošajiem ārkārtējiem laikapstākļiem, kuri nepagāja garām arī Bostonai, "Patriots" arī, tāpat kā agrā mača saimnieki, izvēlējās spēlēt drošāk un lielāku uzsvaru likt uz pussargiem.

Toms Breidijs spēli noslēdza ar 198 jardiem (13/25) un bez rezultatīvām piespēlēm, savukārt Endrjū Laks guva 331 jardu (20/41) un divas rezultatīvās piespēles, taču četras viņa piespēles nonāca pretinieku aizsargu rokās. Jāpiebilst, ka divos mačos, ko Laks ir aizvadījis pret Jaunanglijas komandu viņš ir pieļāvis septiņas pārtvertās bumbas.

Mača beigu rezultāts – 43:22.

Šovakar notiks atlikušie divi otrās izslēgšanas spēļu kārtas mači – Sanfrancisko "49ers" tiksies ar Karolīnas "Panthers", bet Sandjego "Chargers" cīnīsies pret Denveras "Broncos".

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-01-12 12:02, pirms 10 gadiem
Seahawks droša vieta Superbowl? Tā izskatās, jo savās mājās šitie lkm nepagrūdīs. Saints gan arī smagi nepaveicās - viņu trumpis passing offence lietū un vējā tika neitralizēts, nerunājot nemaz par Seahawks pass def un rekordlielo troksni stadionā. Neitrālā laukumā viņu šances gan diezgan drastiski sarūk.

Ir sajūta, ka Chargers uzraus Broncos, un 49ers tiks galā ar Panthers.

Superbowlā - Patriots pret Seahawks, un Breidijs paņem savu 4. gredzenu.

     [+] [-]

, 2014-01-12 12:09, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Seahawks droša vieta Superbowl? Tā izskatās, jo savās mājās šitie lkm nepagrūdīs. Saints gan arī smagi nepaveicās - viņu trumpis passing offence lietū un vējā tika neitralizēts, nerunājot nemaz par Seahawks pass def un rekordlielo troksni stadionā. Neitrālā laukumā viņu šances gan diezgan drastiski sarūk.

Ir sajūta, ka Chargers uzraus Broncos, un 49ers tiks galā ar Panthers.

Superbowlā - Patriots pret Seahawks, un Breidijs paņem savu 4. gredzenu.
7dienas rītā sajūtas var arī pievilt...

     [+] [-]

, 2014-01-12 12:20, pirms 10 gadiem
Jau sen jūtu, ka Broncos aplauzīsies pret Chargers. Menings ir zaudējis pēdējās 3 playoff spēles, Riversam ir 6 uzvaras un tikai 2 zāģi Denverā... Tas gan nav pietiekami, lai prāts liktu izvēlēties Chargers, bet juška ir...

Playoffi pagaidām baigi labie, ar to arī NFL, manuprāt, izceļas uz visu sporta veidu fona - milzīgā likme playoff spēlēs "zaudē 1 spēli un sezona ir beigusies" padara mačus par īstiem trilleriem.

     [+] [-]

, 2014-01-12 12:29, pirms 10 gadiem
seahawks pat ar visu aizsardzību, saints kļūdām un lietu knapi uzvarēja. nekā tur droša nav.

     [+] [-]

, 2014-01-12 12:35, pirms 10 gadiem
modests rakstīja: seahawks pat ar visu aizsardzību, saints kļūdām un lietu knapi uzvarēja. nekā tur droša nav.
Nu nebija tā, ka Sietlas spēlētājiem blakus stāvēja lietussargu turētājs, bumbas žāvētājs un zāles susinātājs... .

Pirmā spēles puse bija aiz viņiem, otrajā Saints pievilka, taču būtu ļoti neloģiski, ja šamie turpinātu tādā pat garā. Viss diezgan normāli... knapums tur drīzāk bija izdomāts, nekā reāls.

     [+] [-]

, 2014-01-12 12:43, pirms 10 gadiem
Nemaz jau tik daudz to kļūdu Saints nebija, fakts ir tāds, ka Saints bija ļoti grūti tikt uz priekšu, uzbrukumi parasti apstājās laukuma vidū, no kurienes sist FG dotajos apstākļos bija neiespējami un bija jāriskē ar 4th down izspēlēm, kas deva Seahawks labas pozīcijas uzbrukumam pašiem. Tikmēr Linčs vilka visu uzbrukumu. Būtībā Saints neko nespēja padarīt, puse punktu tika gūti jau būtībā garbage time, kad šance kko izvilkt līdzinājās pasaules brīnumam. Seahawks izspēlēja savu tipisko spēli un ne par velti viņi savās mājās ir neuzvarēti. Panthers vai 49ers uzbrukums ir labāks par Saints, lai sāktu gūt punktus? Stipri šaubos, tādēļ Seahawks diezgan droši ir jau SB.

     [+] [-]

, 2014-01-12 12:53, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Nemaz jau tik daudz to kļūdu Saints nebija, fakts ir tāds, ka Saints bija ļoti grūti tikt uz priekšu, uzbrukumi parasti apstājās laukuma vidū, no kurienes sist FG dotajos apstākļos bija neiespējami un bija jāriskē ar 4th down izspēlēm, kas deva Seahawks labas pozīcijas uzbrukumam pašiem. Tikmēr Linčs vilka visu uzbrukumu. Būtībā Saints neko nespēja padarīt, puse punktu tika gūti jau būtībā garbage time, kad šance kko izvilkt līdzinājās pasaules brīnumam. Seahawks izspēlēja savu tipisko spēli un ne par velti viņi savās mājās ir neuzvarēti. Panthers vai 49ers uzbrukums ir labāks par Saints, lai sāktu gūt punktus? Stipri šaubos, tādēļ Seahawks diezgan droši ir jau SB.
Kā Cardinals atbalstītājs nevarēju nepeierakstīt - Seahawks ir uzvarēti viņu pašu laukumā. Šosezon, 16. nedēļā 17:10.

     [+] [-]

, 2014-01-12 12:57, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kā Cardinals atbalstītājs nevarēju nepeierakstīt - Seahawks ir uzvarēti viņu pašu laukumā. Šosezon, 16. nedēļā 17:10.
Ak jā, tas brīnums bija pavisam piemirsies Droši vien tāpēc, ka tā spēle beigās neko nemainīja ne vienai, ne otrai komandai.

     [+] [-]

, 2014-01-12 13:03, pirms 10 gadiem
Sea bus favoriti, protams, bet gan Camolinai, gan naineiem ir varianti. Thats all i'm saying.
Katra zinja vairak variantu neka chargeriem pret bronkos

     [+] [-]

, 2014-01-12 13:33, pirms 10 gadiem
SEA parādīja, ka viņu defs patiešām ir tough as fu*k...
Bet piekrītu arī tam, ka lielākas izredzes ir Panthers vai 49ers uzvilkt SEA nekā Chargers paņemt Broncos.

Patriots gan smuki nospēlēja, būs interesanti konferences finālā pret, manuprāt, Broncos. Blants baigi atvēries play-offos, jāskatās vai nepaliks par pirmo numuru arī uz nākamo sezonu.

Šodien par Panthers!

     [+] [-]

, 2014-01-12 16:13, pirms 10 gadiem
Patriots all the way!!!

Loti gribētos, lai šodien San Diego uzvar! Par Panthers 49ers spēli vispār nevaru prognozēt, kura komanda uzvarēs. Katrā gadījumā par 1 esmu pilnīgi drošs - 1 no izbraukuma komandām noteikti uzvarēs!

     [+] [-]

, 2014-01-12 20:18, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Seahawks droša vieta Superbowl? Tā izskatās, jo savās mājās šitie lkm nepagrūdīs. Saints gan arī smagi nepaveicās - viņu trumpis passing offence lietū un vējā tika neitralizēts, nerunājot nemaz par Seahawks pass def un rekordlielo troksni stadionā. Neitrālā laukumā viņu šances gan diezgan drastiski sarūk.

Ir sajūta, ka Chargers uzraus Broncos, un 49ers tiks galā ar Panthers.

Superbowlā - Patriots pret Seahawks, un Breidijs paņem savu 4. gredzenu.
Ļoti labs komentārs Breidijs pēc 4.gredzena!

     [+] [-]

, 2014-01-13 13:29, pirms 10 gadiem
Denvera pa visu spēli neizpildīja nevienu puntu, līdz ar to uzvara ir likumsakarīga.

     [+] [-]

, 2014-01-13 14:00, pirms 10 gadiem
viss top4 ir diezgan likumsakarīgs. tas, ko vairums cilvēku pirms sezonas arī paredzēja. pirmo reizi pa ilgiem gadiem nav īsti neviena pārsteiguma.

cerams, ka līdz ar to nākamā vīkenda spēles būs interesantākas nekā bija šīs. uz papīra izskatās lieliski.

     [+] [-]

, 2014-01-13 14:24, pirms 10 gadiem
modests rakstīja: viss top4 ir diezgan likumsakarīgs. tas, ko vairums cilvēku pirms sezonas arī paredzēja. pirmo reizi pa ilgiem gadiem nav īsti neviena pārsteiguma.

cerams, ka līdz ar to nākamā vīkenda spēles būs interesantākas nekā bija šīs. uz papīra izskatās lieliski.
Nu kaut kur starp viņiem pirms sezonas tika iezīmēta arī Texans komanda...