Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL atgriežas ar pieciem mačiem šovakar

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL atgriežas ar pieciem mačiem šovakar
Kevinam Kolbam (Nr.4) būs jākļūst par "Cardinals" līderi jau pirmssezonā.
Foto: AP/Scanpix

Šovakar pirmo reizi kopš iepriekšējās sezonas un tai sekojošā lokauta tiks aizvadītas pirmās piecas Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmssezonas spēles, bet visa pirmā pirmssezonas nedēļa ilgs līdz pat 15. augustam.

Lai arī parasti NFL pirmssezona sākas ar tradicionālo "Slavas zāles" maču, kuram bija jānotiek arī šogad, savā starpā cīnoties Čikāgas "Bears" un Sentluisas "Rams", dēļ ieilgušā lokauta šis mačs tika atcelts, jo vienības tikai pavisam nesen sāka organizētos treniņus. Tieši tāpēc šogad pirmssezona sāksies jau no "īstās" pirmās nedēļas.

Kā jau ierasts, Nacionālās futbola līgas pirmssezonā parasti aktīvākie dalībnieki ir nevis komandu līderi un/vai veterāni, bet gan debitanti un tie, kas tikai cīnās par vietu vienības sastāvā. Šajā vasarā situācija varētu mazliet mainīties, jo lokauta dēļ izpalika lielākā daļa pirmssezonas treniņu, tāpēc vienībām, kas ir pamatīgi papildinājušas komandas sastāvus, var nākties vadīt "īso kaujinieka kursu" tieši uz "kaujas lauka", t.i., pirmssezonas mačus izmantot nevis tuvāko un tālāko rezervistu iespēlēšanai un vērtēšanai, bet gan treniņiem un jaunumu iespēlēšanai. Tāpat māc šaubas par rādītā futbola kvalitāti, jo šogad futbolistu fiziskā sagatavotība ir bijusi pašu atlētu ziņā, jo komandu treniņi, laika trūkuma dēļ, bija vairāk priekš taktikas un saspēles, nevis fiziskās bāzes ielikšanas.

Vairākām komandām visā šajā pirmssezonā kopumā būs jārisina visai "sasāpējušies" jautājumi, bet pirmā pirmssezonas nedēļa ir kā ievads šim procesam. Jau šovakar būs iespēja redzēt Džeksonvilas "Jaguars" jauno cerību saspēles vadītāja postenī Bleinu Gabertu, kurš, Deivida Garārda savainojuma dēļ, izbraukuma spēlē pret Jaunanglijas "Patriots" visdrīzāk spēlēs daudz. Šiem pirmssezonas mačiem arī ir jāatbild uz jautājumu – cik gatavs ir Gaberts un kad viņš varēs aizstāt Garārdu. Par spēlētāja fiziskajiem dotumiem neviens nešaubās, taču viņš ir vēl pavisam "zaļš" profesionālā līmenī.

Savukārt pašiem "patriotiem" arī ir zināma nedrošības sajūta par savu aizsardzību, jo tā ir mainījusies. Komandai ir pievienojušies vairāki aizsardzības līnijas spēlētāji, ar Albertu Heinsvortu priekšgalā, taču "lainbekeri" gan ir palikuši vecie. Tas nozīmē, ka vienībai būs jāspēlē pēc 4-3 shēmas, lai kompensētu viduvējo saspēles vadītāju presingu no otrās aizsardzības līnijas.

Protams, galvenie šīs starp-sezonas apspriešanas objekti būs Filadelfijas "Eagles", kuri pēclokauta situāciju ļoti veiksmīgi izmantoja, lai sapulcinātu savās rindās tādu sastāvu, kuram jebkura vieta, kas būs zemāka par pirmo, tiks vērtēta kā izgāšanās. Turklāt, vēl interesantāk būs vērot kā vienā komandā sadzīvos visi šie TOP spēlētāji.

Pretējā situācijā ir citai NFC Austrumu divīzijas komandai – Ņujorkas "Giants", kuriem šobrīd ir jādomā, kā kompensēt tos zaudējumus uzbrukumā, kas viņiem šovasar ir radušies. Komandu ir pametuši gan uzbrucēji (Kevins Boss, Stīvs Smits), gan arī uzbrukuma līnijas spēlētāji (Ričs Sūberts, Šons O'Hara). Aizsardzībā, ja neskaita pēdējās sezonās mūždien neapmierinātā Osi Umenijoras problēmas, gan viss ir bez nopietnām izmaiņām.

Arī otrai Ņujorkas komandai, "Jets", ir problēmas ar uzbrucējiem, jo komandu pameta gan Džeriko Kočerijs, gan Breilons Edvardss, bet nesen no cietuma iznākušais Plaksiko Buress ir iedzīvojies savainojumā. Līdz ar to Markam Sančezam pirmssezonā var nākties vairāk strādāt ar veterānu Deriku Meisonu.

Tāpat, kā jau katru gadu, daudzām vienībām ir aktuāls arī saspēles vadītāju jautājums – Minesotas "Vikings" un Donovans Maknebs, Arizonas "Cardinals" un Kevins Kolbs, Deveras "Broncos" un Tims Tībovs/Kails Ortons, Kema Ņūtona debija Karolīnas "Panthers" kreklā. Taču ir vienība, kurai QB pozīcijā ir trīs spēlētāji un visi nezināmie. Pēc Donovana Makneba maiņas, Vašingtonas "Redskins" nonāca situācijā, kurā viņu pirmais numurs ir bēdīgi slavenais Rekss Grosmans. Vēl pavasarī kā pirmais saspēlnieks tika izcelts Džons Beks, taču viņš savainoja cirksni, bet Kelenss Klemenss, pagājušās sezonas UFL čempions, vēl sevi nav pierādījis. Jau pašlaik var minēt, ka šī priekš "Redskins" būs gara sezona.

Arī pārējām vienībām ir savas galvassāpes iesākot šo sezonu, taču tas viss ir "darba procesā". Procesā, ko mēs visi vērosim līdz pat septembra otrajai nedēļai. Lai vai kā – pēc ilgā lokauta sezona ir sākusies un, lai arī sākumā tā, visdrīzāk, būs visai "zaļa", amerikāņu futbola fani beidzot ir sagaidījuši savus personīgos Ziemassvētkus.

NFL Pirmssezona, 1. nedēļa

ViesiMājnieki
Džeksonvilas "Jaguars"Jaunanglijas "Patriots"
Baltimoras "Ravens"Filadelfijas "Eagles"
Seitlas "Seahawks"Sandjego "Chargers"
Denveras "Broncos"Dalasas "Cowboys"
Arizonas "Cardinals"Oklendas "Raiders"
Pitsburgas "Steelers"Vašingtonas "Redskins"
Maiami "Dolphins"Atlantas "Falcons"
Sinsinati "Bengals"Detroitas "Lions"
Tampabejas "Buccaneers"Kanzassitijas "Chiefs"
Sanfrancisko "49ers"Ņūorleānas "Saints"
Grīnbejas "Packers"Klīvlendas "Browns"
Minesotas "Vikings"Tenesī "Titans"
Indianapolisas "Colts"Sentluisas "Rams"
Ņujorka "Giants"Karolīnas "Panthers"
Bufalo "Bills"Čikāgas "Bears"
Ņujorkas "Jets"Hjūstonas "Texans"

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-11 13:01, pirms 13 gadiem
yeee, Game Pass iegādāts, esmu gatavs sešiem mēnešiem nepārtraukta futbola!

     [+] [-]

, 2011-08-11 13:41, pirms 13 gadiem
Nevis San Dijego ...bet San Diego

     [+] [-]

, 2011-08-11 13:58, pirms 13 gadiem
Nu tad beidzot atsāksies futbols, biju jau noilgojies pēc tā.
Cerams, ka Giants ies labi šajā sezonā, bet būs grūti, bet gan jau Terijs kaut ko izštukos.

     [+] [-]

, 2011-08-11 15:54, pirms 13 gadiem
Nevaru vien sagaidīt!

     [+] [-]

, 2011-08-11 21:51, pirms 13 gadiem
a kur Packers?

     [+] [-]

, 2011-08-11 22:00, pirms 13 gadiem
Par Giantiem: viņu offesive coordinator jābeidz strādāt muļķības cenšoties uzlabot Īlaja statistiku un jādod vairāk bumba Bredšovam ar Džeikobsu un tad ar viņu uzbrukumu viss būs štokos

     [+] [-]

, 2011-08-11 22:01, pirms 13 gadiem
rapidfire rakstīja: a kur Packers?
ar Packers viss būs štokos... uz sezonas svarīgākajiem mačiem