Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Ņujorka uzsāk titula aizstāvēšanu

Ņujorka uzsāk titula aizstāvēšanu
Eli Menings un Donovans Maknebs.
Foto: AFP

Šovakar 20:00 pēc Latvijas laika savā "Giants Stadium" pirmo NFL līgas izslēgšanas spēli aizvadīs Ņujorkas "Giants" komanda - pašreizējie "Super Bowl" čempioni. Viņiem pretī stāsies Filadelfijas "Eagles", kuri pirms nedēļas uzveica Minesotas "Vikings".

Abas komandas spēlē NFC Austrumu divīzijā, tādēļ tās šosezon jau divreiz tikušās savā starpā. Interesanti, ka abās cīņās triumfējuši viesi - pirmajā spēlē Filadelfijā ar 36:31 pārāka bija "Giants" vienība, bet 14. nedēļas spēlē, kurā savainojumu guva viens no Ņujorkas uzbrukuma līderiem Brendons Džeikobss, Filadelfijas "ērgļi" spēja čempioniem revanšēties ar rezultātu 20:14. Komandām vienai no otras diez vai ir daudz noslēpumu, tādēļ uzvarētāja likteni acīmredzot izšķirs tas, kura no vienībām mazāk kļūdīsies un veiksmīgāk izmantos savas spēcīgākās puses.

Ņujorkas "Giants" uzbrukuma galvenais ierocis ir spēle pa zemi - Brendons Džeikobss un Deriks Vords katrs šosezon sasniedza simboliskos 1000 jardus, ļaujot Ņujorkas komandai iegūt pirmo vietu šajā rādītājā visā līgā. Protams, arī saspēles vadītājs Eli Menings šosezon ar saviem rezultātiem beidzot pilnīgi un galīgi pierādījis, ka nav tikai Peitona Meninga jaunākais brālis - starp citu, viņa brālim sezona jau otro gadu pēc kārtas beigusies agrāk... "Giants" uzbrukums var būt ļoti efektīvs, ko pierāda fakts, ka komanda sezonas laikā pieļāvusi tikai 13 kļūdas (zemākais rādītājs līgā), tomēr tieši "Eagles" pēdējā abu komandu tikšanās reizē to veiksmīgi iegrožoja, neļaujot gūt pirmo piezemējumu līdz pat ceturtajai ceturtdaļai. Ņujorkas aizsardzība pret uzbrukumiem pa zemi visu sezonu bijusi ja ne čempionu, tad vismaz stabilas augšgala komandas cienīga, taču tieši "Eagles" to pirms mēneša uzlauza, Braienam Vestbrukam gūstot 131 jardu. Ja Ņujorka vēlas uzvarēt, šāds scenārijs nedrīkst atkārtoties.

Filadelfijas "Eagles", kā jau rakstīju pirms nedēļas, ir atguvušies no sezonas vidū piedzīvotajām problēmām un pēdējās spēlēs ar labiem panākumiem cīnījušies pret ikvienu pretinieku. Saspēles vadītājs Donovans Maknebs ir atgriezies labā formā, un komanda viņam uzticas. Universālais pussargs Braiens Vestbruks, kuru var izmantot arī kā malējo uzbrucēju, parasti nav ticis izmantots tik daudz kā citu komandu pussargi, taču pret Ņujorkas "Giants" pēc pēdējās spēles panākumiem šajā frontē situācija varētu būt citāda. Paredzams, ka "Eagles" agresīvā aizsardzība sagādās lielas problēmas Eli Meningam, un Ņujorka var būt spiesta vairāk paļauties uz vairākas nedēļas izlaidušā Brendona Džeikobsa palīdzību, kaut gan arī šajā frontē vieglu dzīvi Filadelfijas aizsardzības virknējums nesola.

EkspertsPrognoze
Viesturs Lācis
Juris Miņins

Izmantotie resursi:
nfl.com
faniq.com