Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Somijas dāmas uzvar Eiropas čempionātā amerikāņu futbolā

Juris Miņins
Juris Miņins

Somijas dāmas uzvar Eiropas čempionātā amerikāņu futbolā
Turnīra MVP - Dženija Valberga
Foto: IFAF.org

Vakardien ar Somijas dāmu uzvaru noslēdzās Starptautiskās amerikāņu futbola federācijas (IFAF) rīkotais Eiropas čempionāts sievietēm. Somietes ar 50:12 pārspēja Lielbritānijas izlasi.

Lai arī amerikāņu futbols daudziem asociējas kā izteikts ASV un Kanādas sporta veids, jau vairākus gadus tiek regulāri rīkoti kā Pasaules, tā atsevišķu reģionu čempionāti, turklāt dažādās vecuma grupās un abiem dzimumiem.

Tā vakardien noslēdzās Eiropas čempionāts amerikāņu futbolā, kura finālā pārliecinošu uzvaru svinēja Somijas izlases dāmas, kuras ar 50:12 pārspēja Lielbritānijas izlasi. Jāpiebilst, ka Somijā amerikāņu futbolam jau ir vairāku gadu desmitu tradīcijas un vairāki valsts futbolisti ir spēlējuši NCAA studentu čempionātā, kā arī Nacionālajā Futbola līgā. Valsts čempionāts tiek izspēlēts jau kopš 1980. gada, bet pašlaik Somijā darbojas vairāku līmeņu valsts čempionāta sistēma, t.i., vājākās komandas tiek sūtītas uz zemākajām līgām, bet zemāko līgu čempioniem ir iespēja spēlēt augstākas raudzes turnīros.

Atgādināsim, ka šogad norisinājās arī Pasaules čempionāts vīriem un tajā, spēlējot savās mājās, uzvarēja ASV izlase, kas finālā pārspēja Japānas komandu. Jāpiebilst, ka līdz šim Japāna un ASV bija divas vadošās izlases Pasaules čempionāta kontekstā, jo abām bija pa divām uzvarām. Tiesa ASV izlase pirmajos divos Pasaules čempionātos nepiedalījās un turnīram pievienojās vien 2007. gadā. Viņi ir uzvarējuši visos trīs čempionātos, kuros piedalījās.
Interesanti, ka par turnīra MVP atzina Trentu Stīlmenu – bijušo NCAA spēlētāju (pārstāvēja Vestpointas militāro akadēmiju), kurš divus gadus pēc tam dienēja armijā, taču šogad saņēma brīvlaišanas vēstuli (līgums paredz, ka Vestpointas absolventiem pieci gadi ir jānodien armijā) un mēģinās iekļūt NFL.

Starptautiskajā amerikāņu futbola federācijā, kas ir Starptautiskās Olimpiskās komitejas atzīta organizācija, pašlaik kā biedri ir uzņemta 71 valsts, no kurām vairāk nekā puse ir Eiropas valstis.

Izmantotie resursi:
International Federation of American Football...

     [+] [-]

, 2015-08-10 12:41, pirms 9 gadiem
Nu patiešām sievietēm nav citu sporta veidu ar ko nodarboties?

     [+] [-]

, 2015-08-10 13:02, pirms 9 gadiem
WTF