Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Seahawks" no galvenā trenera posteņa atbrīvo 72 gadus veco Kerolu

Emils Ozerinskis

"Seahawks" no galvenā trenera posteņa atbrīvo 72 gadus veco Kerolu
Pīts Kerols. Foto: AFP/Scanpix

Pēc Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas noslēguma virkne no savus mērķus neizpildījušajām komandām lēmušas par šķiršanos no galvenajiem treneriem. Pirmo reiz 14 gadu laikā jauna galvenā trenera meklējumos nonākusi Sietlas "Seahawks", kur šķīrusies no Super Bowl trofeju izcīnījušā Pīta Kerola.

NFL regulārās sezonas pēdējā nedēļā Sietlas "Seahawks" minimāli uzveica vienu no turnīra pastarītēm Arizonas "Cardinals", tomēr ar to nebija pietiekami, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs. Grīnbejas "Packers" uzvarēja savu maču un atstāja jūrasputnus kā pirmos aiz Nacionālās futbola konferences play-off robežas. Ceturto reizi 14 gadu laikā neiekļūstot izslēgšanas spēlēs, "Seahawks" nolēma, ka pienācis laiks galvenā trenera maiņai, atstādinot 72 gadus veco Pītu Kerolu no komandas stūrmaņa posteņa.

14 gadu laikā Kerols aizstūrēja Sietlas vienību līdz čempiontitulam 2013. gada sezonā, kad Super Bowl finālcīņā jūrasputni noknābāja Denveras "Broncos". Vēlreiz Super Bowl finālā Sietla spēlēja gadu vēlāk, bet dramatiskā cīņas izskaņā komanda piekāpās Jaunanglijas "Patriots". Sietlas vienības treneru štābs saņēma ne mazums pārmetumu par lēmumu izšķirošajā uzbrukumā izdarīt piespēli, nevis atstāt bumbu dominējošā pussarga Māršona Linča rokās. Rasela Vilsona veikto piespēli uz piezemējuma zonas līnijas pārtvēra Malkoms Batlers, liedzot Kerolam izcīnīt divus čempiontitulus pēc kārtas.

Sietlas "Seahawks" savu visu laiku uzvarām bagātāko treneri neizmeta pa durvīm un nenomainīja slēdzeni. 72 gadus vecais speciālists paliks Sietlas organizācijā konsultanta lomā. Ar Kerola došanos prom no "Seahawks" galvenā trenera posteņa sāk iezīmēties zināmas ēras noslēgums NFL. Šobrīd šaubu mākonis savilcies virs Jaunanglijas "Patriots", kuru kopš 2000. gada vadījis Bils Beličeks. Arī par sešus čempiontitulus izcīnījušā Beličeka palikšanu Bostonas vienībā tiek mēļotas dažādas spekulācijas.

No galvenā trenera šķīrusies Vašingtonas "Commanders", kuru iepriekšējās četras sezonas vadīja Rons Riveira. 62 gadus vecais speciālists pirms tam deviņus gadus bija pie Karolīnas "Panthers" vadības grožiem. ASV galvaspilsētas komandu Riveira līdz play-off cīņām spēja aizvest tikai savā pirmajā sezonā. Pēdējos trīs gados Vašingtonas bilance nav bijusi nekāda spožā un jau sagaidāmi Riveira atbrīvots no sava amata.

Jāņem vērā, ka nesen par jauno Vašingtonas komandas īpašnieku kļuva Džošs Heriss, kuram pieder gan Filadelfijas "76ers", gan Ņūdžersijas "Devils" komandas. Parasti jaunie īpašnieki cenšas izcelties ar skaļu treneru piesaisti. Šur tur baumu līmenī izskanējis, ka Vašingtona varētu tēmēt pat Bila Beličeka virzienā. Pie jaunā galvenā trenera meklējumu organizēšanas Heriss pieaicinājis bijušo Goldensteitas "Warriors" ģenerālmenedžeri Bobu Maiersu.

Par savu pēdējo ieguldījumu pie Tenesi "Titans" stūres ļoti pateicīgas Maikam Vreiblam ir Hjūstonas "Texans", Bufallo "Bills" un Pitsburgas "Steelers". Vreibls savā pēdējā cīņā pie "Titans" stūres izcīnīja uzvaru pār Džeksonvillas "Jaguars", ļaujot augstāk minētajām komandām nodrošināt ceļu uz izslēgšanas spēlēm. Vreibels bija "Titans" galvenais treneris kopš 2018. gada. Sešos gados pie Našvilas komandas stūres Vreibls trīs reizes sasniedza izslēgšanas spēļu turnīru. Pēdējos divos gados play-off turnīrs titāniem gāja secen. 48 gadus vecais Vreibls varētu kotēties kā viens no galvenajiem kandidātiem uz citu komandu vakantajiem galveno treneru krēsliem.

Šobrīd jau ir zināms, ka vismaz septiņas komandas meklēs jaunus galvenos trenerus šajā NFL starpsezonā. Sezonas gaitā jau savus vadoņus atlaidušajām Karolīnas "Panthers", Lasvegasas "Raiders" un Losandželosas "Chargers" uzreiz pēc regulārās sezonas izskaņas pievienojušās Atlantass "Falcons", Vašingtonas "Commanders", Tenesī "Titans" un Sietlas "Seahawks". Vēl kāda vakance var atvērties arī starp play-off komandām. Pamatturnīra beigu sabrukums, piedzīvojot piecus zaudējumus sešās spēlēs liek domāt, ka pārmaiņas lielas varētu sagaidīt arī Filadelfijas "Eagles" treneru štābu.

     [+] [-]

, 2024-01-10 23:48, pirms pusgada
Principā aiziet pensijā un sēdēs augšā ar lielajiem puikām.
Vreibla atlaišana gan reāls WTF.Nejau viņš aizmainīja visu ko vien var aizmainīt.Brīnums Henriju neaizmainīja.
Atceros bija video ar AJ Browna treidu drafta laikā kur Vreibls maigi sakot bija dusmīgs.

     [+] [-]

, 2024-01-11 00:19, pirms pusgada
GreenBoston#7 rakstīja: Principā aiziet pensijā un sēdēs augšā ar lielajiem puikām.
Vreibla atlaišana gan reāls WTF.Nejau viņš aizmainīja visu ko vien var aizmainīt.Brīnums Henriju neaizmainīja.
Atceros bija video ar AJ Browna treidu drafta laikā kur Vreibls maigi sakot bija dusmīgs.
Pēdējā kožļene laukuma malā izkožļāta :/
Kā jau runā, Vreiblam darbavieta atradīšoties ātri, tā kā var baigi neskumt. Pēdējos gados konference Titaniem ar nekāda niknā, iespējams bija cerējuši uz augstākiem rezultātiem.