Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Steelers" neticamā veidā izglābjas, "Chief" grauj

Juris Miņins
Juris Miņins

"Steelers" neticamā veidā izglābjas, "Chief" grauj
Adams Džonss diskutē ar spēles tiesnesi.
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika izspēlētas divas pirmās Nacionālās futbola līgas (NFL) izslēgšanas maču cīņa un tajā pie uzvarām tika Kanzassitijas "Chiefs" un Pitsburgas "Steelers".

Pirmajā izslēgšanas spēlē tikās Kanzassitijas "Chiefs" un Hjūstonas "Texans". Šo vienību dueli iepriekš sauca par divu vājāko komandu spēli, taču, protams, pašas vienības tā nebūt neuzskatīja, tāpēc cīņā devās ar lielu apņēmību.

Tiesa, apņēmība, protams, ir laba lieta, taču Hjūstonas komandas problēmas saspēles vadītāja pozīcijā izslēgšanas spēlē bija redzamas ar neapbruņotu aci, jo Braiens Hojers beigu beigās kļūdījās četrās piespēlēs, kuras tika pārtvertas un reizi zaudēja bumbu pats, kas, protams, nekādā veidā neveicināja hjūstoniešu cerības uz uzvaru.

Turpretim Kanzassitija spēli sāka ar Knīla Deivisa 106 jardu tālu sitiena atgriešanu un vēlāk lēni, bet pārliecinoši audzēja savu pārsvaru, kurš beigu beigās sasniedza 30 punktus un mačs tā arī beidzās – 30:0 "Chiefs" labā.

Daudz interesantāki notikumi risinājās Ohaio štatā, kur vietējā Sinsinati "Bengals" tikās ar saviem principiālajiem pretiniekiem – Pitsburgas "Steelers". Jau pirms mača abu komandu starpā izraisījās visai asa domu apmaiņa, kas noveda pie tā, ka uz laukuma tika pastiprināti drošības pasākumi, t.i., tika izdarīts viss lai abas vienības pirms laika nevarētu tikties.

Spēle, kā jau paredzams, bija ļoti sīva un galveno toni tajā noteica aizsardzība, taču pitsburgiešiem uzbrukumā izdevās vai paveicās nedaudz vairāk, tāpēc viņi, lai arī sitot tiešos brīvsitienus, taču varēja atklāt rezultātu un pamazām palielināt savu pārsvaru. Tas viss nonāca līdz tam, ka pirms pēdējām 15 minūtēm "Steelers" atradās vadībā ar 15:0 (piezemējums – Martevisa Braienta kontā).

Tiesa, kā iztrādīsies vēlāk, tas bija tikai sākums, jo pēdējā ceturtdaļā Eidžeijs Makarons, noorganizēja divus piezemējumus (bumbu ieskaites zonā ienesa Džeremijs Hils, bet Eidžejs Grīns notvēra saspēlnieka piespēli), bet Maiks Nūdžents bija precīzs brīvsitienā, kas jau deva viena punkta pārsvaru mājniekiem.

Te gan jāpiebilst, ka Pitsburgas komandai kādu laiku bija jāspēlē bez Bena Rotlisbergera, kurš mača laikā tika savainots, taču uz izšķirošajiem notikumiem viņš gan bija atpakaļ laukumā. Tiesa, izšķirošie notikumi norisinājās bez viņa un "Steelers" komandas pārstāvju piedalīšanās. Proti, spēles atrisinājums pienāca tad, kad vispirms Vontezs Burfikts, par neatļautu spēka paņēmienu saņēma vienu sodu, bet uzreiz, tajā pašā epizodē, Adams Džonss, mēģinot iesaistīties konfrontācijā ar "Steelers" aizsardzības koordinatoru, kurš bija izgājis laukumā, saņēma otru sodu, kas kopā pitsburgiešiem ļāva pavirzīties uz priekšu par 30 jardiem.

Protams, ka šādu dāvanu pēdējā mača minūtē neizmantot būtu grēks un "Steelers" noteikti to saprata, tāpēc Kriss Bosvels raidīja bumbu vārtos no 35 jardu attāluma, atgriežot vadību viesiem un 14 sekundes pirms mača beigām nodrošinot arī uzvaru un iekļūšanu nākošajā izslēgšanas spēļu kārtā (18:16).

Līdz ar uzvarētāju noteikšanu pirmajā izslēgšanas maču kārtā, ir kļuvuši zināmi arī otrās kārtas komandu pāri. Kanzassitijas "Chiefs" tiksies ar Jaunanglijas "Patriots", bet Pitsburgas "Steelers" viesosies pie Denveras "Broncos".

Šodien izslēgšanas mači turpināsies ar NFC komandu "Wild card" mačiem.

NFL AFC "Wild card" spēles

ViesiMājniekiRezultāts
TexansChiefs0:30
SteelersBengals18:16

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...

     [+] [-]

, 2016-01-10 10:45, pirms 9 gadiem
Pirmoreiz kopsh 2006. Gada playoffos komanda neguust nevienu punktu.

     [+] [-]

, 2016-01-10 11:01, pirms 9 gadiem
Ko darija Texanu Hoyer ir grūti izprast.

     [+] [-]

, 2016-01-10 11:30, pirms 9 gadiem
Chiefs aizsardzībā vienkārši izdemolēja Hjūstonas, principā jau tāpat neeksistējošo, uzbrukumu. Bengals gan spēlēja vienkārši pretīgi netīri. Burfikts it īpaši. Tur spīd arī kāda diskvalifikācija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-10 11:37, pirms 9 gadiem
Haha - the Bungles!

     [+] [-]

, 2016-01-10 12:17, pirms 9 gadiem
Ja Texans Hojera pakaļu nepadzīs, GM derētu pārbaudīt galvu. Tur Chiefs nopelns minimāls, viņa kļūdas nebija gluži ''piespiestas''. Jūtu līdzi Texans aizsardzībai, labi cīnījās, bet no sānu līnijas jāvēro tāda katastrofa.

Cepuri nost Bengals, principiāli puiši - uzvara gandrīz rokā, bet nē, tomēr atrada veidu, kā palikt mūžīgajiem playofu lūzeriem!

     [+] [-]

, 2016-01-10 12:22, pirms 9 gadiem
tā jau dabūt sirdstrieku.

Burfikts maita. un lai nesaka ka nepaspēja, nevarēja. atkārtojumā no viena leņķa labi redzams ka sagrupējās un trāpija precīzi. begāļi, kā jau šakāļi, paliek bengāļi. a mi idom na sever, ami idom na sever
pelnīta zaude, ņemot vērā , ka steeleriem neieskaitīts TD

     [+] [-]

, 2016-01-10 12:38, pirms 9 gadiem
Mixes rakstīja: Ja Texans Hojera pakaļu nepadzīs, GM derētu pārbaudīt galvu. Tur Chiefs nopelns minimāls, viņa kļūdas nebija gluži ''piespiestas''. Jūtu līdzi Texans aizsardzībai, labi cīnījās, bet no sānu līnijas jāvēro tāda katastrofa.

Cepuri nost Bengals, principiāli puiši - uzvara gandrīz rokā, bet nē, tomēr atrada veidu, kā palikt mūžīgajiem playofu lūzeriem!
Hjūstona pašlaik jau tiek ierakstīta pie pretendentiem uz Kaperniku.

     [+] [-]

, 2016-01-10 12:45, pirms 9 gadiem
un vēl. aplausi bengāļu faniem. nebiju redzējis, ka traumētam spēlētājam met ar pudeli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-10 13:47, pirms 9 gadiem
Bungles faniem visu cienju - pudeles vajag mest uz izvarotajiem!!!

     [+] [-]

, 2016-01-10 14:21, pirms 9 gadiem
Burfliktam vispar vajadzetu aizliegt jebkad vel futbolu spelet.

Prieks, ka Bengals ir ara.

     [+] [-]

, 2016-01-10 15:11, pirms 9 gadiem
Normāls divīzijas sāncenšu slaktiņš.

Prieks par manējo cīņassparu izlīst no bezdibeņa, bet kauns par to kā atdevām spēli. Tā pakāst ir jāmāk. Tas pierāda, ka neesam vēl gatavi gāzt kalnus, Pats šitā nenočakarētu.

Kauns arī par tiesnešiem, kuri izlaida spēli no grožiem un mainīja spēles gaitu, piemēram ar Pacman beigu sodu, kuru PO nevajadzēja svilp. Kā Shazier neiedeva sodu par helmet to helmet, kad izslēdza Bernardu, es nesaprotu. Tas bija redzone!!! Līdzīgā situācijā, kad tas pats Pacman, laikam, uz tīra pleciņa paņēma, laikam Bryant, sodu nosvilpa. Smieklīgi

Piekrītu - Burfikts pilnīgs logs, pašrocīgi faktiski uzvarēja spēli un pakāsa. Hils vienkārši no comment. Spēles beigas ieies vēsturē, neko šādu ilgi neatceros.

Tagad tikai un vienīgi par Chiefs, bez Maklīna būs smagais, bet tik simpātiska komanda, ka prieks.

     [+] [-]

, 2016-01-10 15:56, pirms 9 gadiem
Emocijas un vesturi es saprotu, bet pat ar to spele parak netira ar neparprotamiem meginajumiem satraumet pretiniekus no abam pusem. Man nepatika. Tiesnesi netika gala. Steeleri ari + punktus manas acis nenopelnija.

     [+] [-]

, 2016-01-10 21:56, pirms 9 gadiem
modests rakstīja: Emocijas un vesturi es saprotu, bet pat ar to spele parak netira ar neparprotamiem meginajumiem satraumet pretiniekus no abam pusem. Man nepatika. Tiesnesi netika gala. Steeleri ari + punktus manas acis nenopelnija.
laikam jau spēli neskatījies. bija pāris sīku momentu sākumā, nu un 2 beigās , nemaz tā necentās traumēt. pārējais bija emocionāla kasīšanās.
p.s. ja kas nupat vēlreiz noskatījos spēli.
p.p.s. ja nu kāds netika galā , tas ir bengāļu treneris. kā paši saka , ar dažiem D spēlētājiem ir problēmas visu sezonu.

     [+] [-]

, 2016-01-10 22:48, pirms 9 gadiem
steelers rakstīja: laikam jau spēli neskatījies. bija pāris sīku momentu sākumā, nu un 2 beigās , nemaz tā necentās traumēt. pārējais bija emocionāla kasīšanās.
p.s. ja kas nupat vēlreiz noskatījos spēli.
p.p.s. ja nu kāds netika galā , tas ir bengāļu treneris. kā paši saka , ar dažiem D spēlētājiem ir problēmas visu sezonu.
Lūiss ir īsts mīkstais, kurš jau pirms 5 gadiem bija jāatlaiž. Netiek galā ar TĀDU sastāvu. Apkaunojoši.

Vaina nav spēlētājos, bet trenerī, ikviens līgā gribētu, piemēram, Pacman, kurš grib uzvarēt kā neviens cits, bet labā nozīmē. Ja Burfiktam nebūtu valrieksta lieluma smadzenes, arī viņu visi gribētu. Divi spēlētāji no 50+, kuri nogrēkojās. Nevajag irst, ka visi Bengāļi ir sūda brāļi. Ne jau no Steelers fanu mutēm, kuri paši nesen atbalstīja Harisona un Polamalu duo