Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL 4. nedēļa: Kurš zaudēs pirmais?

NFL 4. nedēļa: Kurš zaudēs pirmais?
Kails Ortons
Foto: AFP

Nacionālajā Futbola līgā aizvadītas četras spēļu kārtas. Diezgan neierasti (trešo reizi vēsturē), bet veselas piecas komandas joprojām nav piedzīvojušas zaudējuma rūgtumu. Kuras tās ir? Vai starp tām meklējams nākamais čempions? Kad pirmā no tām piedzīvos neveiksmi, un kura tā būs?

Lielākais pārsteigums šo piecu vienību vidū, šķiet, ir Denveras "Broncos". Izrādās, ka starpsezonā veiktā maiņa - Džejs Katlers pret Kailu Ortonu - bijusi zelta vērta. Ne velti jaunajam "Broncos" trenerim Džefam Makdanielam tieši Ortons no vairākiem Katlera potenciālajiem aizvietotājiem iepatikās visvairāk. Pirmajās četrās spēlēs Ortons guvis piecas rezultatīvas piespēles un ne reizi nav kļūdījies - atšķirībā no Katlera Čikāgas "Beats" rindās, kurš gan izcīnījis tikai par vienu uzvaru mazāk, bet piecas reizes piespēlējis bumbu pretiniekiem. Tomēr "Broncos" lielākais ierocis laikam ir aizsardzība. Šajā nedēļā Dalasas "Cowboys" pret "Broncos" guva tikai 10 punktus, bet šosezon "Broncos" zaudējuši tikai 26 punktus - divas reizes mazāk nekā otra sīkstākā komanda Sanfrancisko "49ers". Grūti pateikt, cik ilgi tas turpināsies (jau šonedēļ pārbaudījums pret "Patriots"), bet uz pareizā ceļa šī komanda ir, un uz kluba leģendas Džona Elveja laiku panākumiem var nebūt ilgi jāgaida.

Bez zaudējumiem cīnās arī Indianapolisas "Colts", kurus, līdzīgi "Broncos", šogad cīņā sauc jauns galvenais treneris - Džims Koldvels. Pārliecinošā 34:17 uzvara pār Sietlas "Seahawks" kļuva par kārtējo Peitona Meninga un viņa biedru dominanci uzbrukumā - Menings atkal guva vairāk par 300 piespēļu jardiem. Arī bez Mārvina Herisona "Colts" uzbrukums ne ar ko neatpaliek no iepriekšējos gados redzētā. Visas iespējas cīnīties par augstām vietām, un arī tuvāko spēļu kalendārs itin pateicīgs sērijas turpināšanai.

Varbūt varētu šķist, ka Minesotas "Vikings" pirmdien gūtais panākums ar 30:23 pār Grīnbejas "Packers" ir pamatā bijušā grīnbejieša Breta Fāvra nopelns, bet tā gluži nav. Protams, veterāns (sestdien svinēs 40 gadu jubileju!) kārtējo reizi izcēlās ar teicamu statistiku, bet arī komandas aizsardzība veiksmīgi izpildīja uzdevumu un neļāva Āronam Rodžersam iespēlēties. Rodžerss astoņas reizes tika notriekts gar zemi vēl pirms piespēles izdarīšanas.

Spēļu kalendārs noteica, ka vienai no komandām - Ņūorleānas "Saints" vai Ņujorkas "Jets" ceturtajā kārtā bija jāzaudē pirmo reizi. Šāds liktenis piemeklēja "Jets" un lika uz zemes nolaisties debitantam Markam Sančesam, kurš ne bez "Saints" palīdzības pieļāva vairākas kļūdas, un nekādi lielie palīgi nebija arī komandas biedri. "Saints" uzbrukumā šoreiz rezultatīvs nebija saspēles vadītājs Drū Brīss, bet neba nu ar piespēlēm vien var punktus gūt. "Saints" pierādīja, ka to pieprot arī ar citām metodēm, uzvarēja ar 24:10, un diez vai kāds šo komandu nemin starp sezonas favorītiem.

Vismazāk ko teikt ir par Ņujorkas "Giants" uzvaru pār Kanzassitijas "Chiefs". Neko citu kā panākumu līdzjutēji šajā cīņā negaidīja, un "Giants" pārsvars laukumā bija lielāks, nekā varbūt liecina rezultāts - 27:16. Vienīgais nepatīkamais brīdis "Giants" bija Eli Meninga savainojums, kas, iespējams, pat liegs viņam dalību spēlē pret Oklendas "Raiders". Ja "Giants" cer uz panākumiem, viena spēlētāja iztrūkumam šajā duelī gan nevajadzētu spēlēt izšķirošu lomu.

Nevar nepieminēt arī Sinsinati "Bengals" īpatnējo šīs sezonas tradīciju visu atlikt uz cīņas pēdējām sekundēm. Klīvlendas "Browns" pirms šīs spēles nebija, kur atkāpties. AFC Ziemeļu divīzija izslavēta ar savām fiziskajām, nesaudzīgajām divcīņām ("Ravens" un "Steelers" komandas gan šķietami sākušas atkāpties no šīm saknēm), piedevām "Browns" vienmēr bijuši neērti pretinieki "Bengals". Spēle, kurā Sinsinati "spīdēja" vieglākā uzvara sezonas ievadā, ar "Browns" aizsardzības pūlēm nonāca līdz papildlaikam, kurā tomēr laimīgu uzvaru izskaņā guva "Bengals". Gaidāmā cīņa pret Baltimoru uzvarētājam dos vietu divīzijas galvgalī.

NFL regulārais čempionāts. 4. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
Detroitas "Lions"Čikāgas "Bears"24:48
Sietlas "Seahawks"Indianapolisas "Colts"17:34
Tenesī "Titans"Džeksonvilas "Jaguars"17:37
Ņujorkas "Giants"Kanzassitijas "Chiefs"27:16
Tampabejas "Buccaneers"Vašingtonas "Redskins"13:16
Baltimoras "Ravens"Jaunanglijas "Patriots"21:27
Oklendas "Raiders"Hjūstonas "Texans"6:29
Sinsinati "Bengals"Klīvlendas "Browns"23:20
Bufalo "Bills"Maiami "Dolphins"10:38
Ņujorkas "Jets"Ņūorleānas "Saints"10:24
Dalasas "Cowboys"Denveras "Broncos"10:17
Sentluisas "Rams"Sanfrancisko "49ers"0:35
Sandjego "Chargers"Pitsburgas "Steelers"28:38
Grīnbejas "Packers"Minesotas "Vikings"23:30

Izmantotie resursi:
nfl.com
espn.com

     [+] [-]

, 2009-10-09 01:13, pirms 15 gadiem
Šī sezona pagaidām izvērtusies ļoti interesanta. Titans jau 4. zaude, ja varēju pārmest pirmos 3 zaudējums neveiksmēm, tad pēdējā stabilajā zaudē pret Jaguars nekādi attaisnojumi nederēs. Galvenais, ka klibo aizsardzība, kamēr uzbrukums ir OK. DC Švarca pāriešana uz Lions un Heinsvorta uz Redskins laikam atstājusi pamatīgu robu.

Broncos šokē, pirmās uzvaras pret viegliem pretiniekiem nebija nekas īpašs, taču pret Cowboys? Redzēs, cik ilgi tā ies, jo kkā neticas tam, ko mēs redzam.

Saints beidzot savākušies. Uzbrukums mežonīgs, bet beidzot ir arī aizsardzība kaut cik līmenī un arī stabils running game parādījies. Šī komanda var pretendēt uz SB.

Fāvrs? Kas? Kurš tad cits? Brets! Otrā jaunība, spēlē fantastiski labi. Otrā sezonas puse varētu būt sliktāka, taču Vikings izskatās iespaidīgi, un katrā ziņā maiņas QB arī ir labi, tā kā, ja kkas notiek ar Favru, ir varianti.

49ers ar Singelariju kā treneri ir cita komanda. Lieliska aizsardzība, konservatīvs uzbrukums ar maz kļūdām - šie var tikt tālu. Nākotnē varētu atgūt komandas veco spozmi.

     [+] [-]

, 2009-10-09 08:53, pirms 15 gadiem
Zajebco,Patriots turpina uzvarēt!!!

     [+] [-]

, 2009-10-09 10:29, pirms 15 gadiem
youtube.com: YouTube - How to do sit-ups

iechekojiet sho video, labakais tachdawns kadu esmu redzejis

     [+] [-]

, 2009-10-09 12:02, pirms 15 gadiem
broncos shi*

     [+] [-]

, 2009-10-09 13:50, pirms 15 gadiem
PolkaDot rakstīja: broncos shi*
Kas ta nu, apbižotais? Kam ir 4-0, bet Chargers 2-2? Kam?

     [+] [-]

, 2009-10-09 19:27, pirms 15 gadiem
ESPN kanāls šonedēļ aizrāvies ar hoķi un base-bolu, tapēc žēl, ka neredzēju dažas spēles, ko gribējās redzēt, taču

kā jau teicu, nezaudējušai BAL reālais spēks būs redzams pret NE un kā izrādījās BAL tomēr kaut kas(!) vēl pietrūkst, pēdējais drive BAL ķērāju izpildījumā bija gavno, visu cieņu Flacco. Otrkārt, spēle bija diezgan nebaudāma tiesnešu darbību dēļ. Jau otro sezonu man simpatizē agresīvais un reizēm brutālais BAL aizsardzības stils, ko diemžēl LAIKAM NEZIN spēles tiesnešu brigāde, jo atsevišķos gadījumos svilpe atskanēja, tiesnešiem mācoties noteikumu grāmatas (Starp citu varam atcerēties 2007.sezonu, arī tad, kad NE knapi izlīda pret BAL, tiesneši teiksim tā - "centās ļoti". Es tāpat neesmu nekāds NE fans (dēļ atsevišķu spēlētāju izturēšanās savā 18-1 sezonā), taču pēc šīs spēles šī komanda sāk izraisīt antipātijas, un ne jau dēļ pašas komandas snieguma, taču dēļ sava "īpašā" statusa NFL.

iepriekš ar mixes jau diskutējām, par DAL iespējām ar Romo iegūt SB, un savas domas nemainīšu - Romo regresē, ja iepriekš kritums bija sezonas otrā pusē, tad tagad... spriediet paši. Cerams, ka viņam formas virsotni plānots sasniegt neilgi pirms PO, taču vai nebūs par vēlu? DAL ir super-truper sastāvs un šīs priekšrocības ir jāizmanto, jā, DEN ir šīs sezonas brīnums, taču ne jau bezgalīgi. Ja defā viss ir TOP līmenī, tad ne jau uzbrukumā ar Orton priekšgalā. NE to pierādīs!!!! Taču pēc sezonas iesākuma izskatās, ka SD šosezon PO ies secen.

NYJ-NO.... Diemžēl tikai highlights versijā. Te tev nu bija Sanchez! Puiku tā atsēdināja. Vienalga patīkamu iespaidu atstāja NYJ aizsardzība un tāpēc Brees drusku sarūgtināja, neviena TD un mazie passing yards. Blin, varētu būt klāt week 6 galvenajā spēlē NYG-NO - NFL salūts!

Visbeidzot - GB dabūja pliķi no Favre! Saldi, un Favre staroja kā maija saulīte... GB lieliski nospēlēja pret AP, taču nez kāpēc ļāva izvērsties Favre uz 15+ yards izspēlēm un pilnīgi garām RED ZONE, cerot, ka MIN visu laiku izies uz rush TD, tāpat Rodgers brīžiem nospēlēja slikti, ok, yards savāca dafiga, taču bez rezultāta un tas viens INT bija koledžas līmenī. Spēle patika un Favre atkal šāva kā no lielgabala, tomēr vienalga nepamet sajūta, ka MIN nav SB ieguvēju galvgalī, PO - ok, tomēr ne SB.
P.S. Nedēļas jautājums - kas ir motivācijas cēlonis Favre vēljoprojām spēlēt?

Atbilde jautājuma veidā: Redz, gredzenus vairāk par visiem QB iegūt neizdosies, taču ir vē iespēja kļūt par visu laiku labāko QB statistikas ziņā gan ir reāli. Taču where is Payton?

     [+] [-]

, 2009-10-10 15:07, pirms 15 gadiem
normāli notiesāja. ravens nemāk zaudēt vienkārši.

     [+] [-]

, 2009-10-10 19:57, pirms 15 gadiem
chargers cowboyus sakautu ar vismaz 20 punktu starpību

SD > DEN

     [+] [-]

, 2009-10-11 14:44, pirms 15 gadiem
Ja gidīgi, tad SanDiego spēle arī mani ir sarūgtinājusi! Vēl jau tikai 5. nedēļa priekšā, bet sniegums ir diezgan pasūdīgs.. LT vēljoprojām neko nevar parādīt, aizsardzība vnk drausmīga - abi Šoni noteikti nav līmenī, lielais Williams arī ārā uz visu sezonu.. Nu nez, vienīgi PR 17 kaut cik jēdzīgi spēlē, laikam 2. qb piespēlēto jardu ziņā.. Cerams, ka viņš ar garajiem wr kko panāks un izraks komandu..

     [+] [-]

, 2009-10-13 06:52, pirms 15 gadiem
nefanoju par miami, bet viņu wild cat tomēr ir kkas īpašs. pēdējais TD pret jets - skaisti.

     [+] [-]

, 2009-10-16 15:41, pirms 15 gadiem
Vispār, ja godīgi, domāju, ka Denveru sakaut būs ļoti grūti, lai ko arī eksperti nedomātu tā komanda šobrīd spēlē elites līmenī, ko nevarētu teikt par SD, katrā gadījumā, spēle būs interesanta...