Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL drafta pirmais numurs Marejs debijā spēlē pārliecinoši

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL drafta pirmais numurs Marejs debijā spēlē pārliecinoši
Kailers Marejs
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šonakt, pēc Latvijas laika, savu debiju uz profesionālā futbola laukuma piedzīvoja šī gada Nacionālās futbola līgas (NFL) drafta pirmais numurs Kailers Marejs un, jāsaka, ka savā pirmajā mačā viņš izskatījās diezgan pārliecinoši.

Kailers Marejs iepriekšējā futbola sezonā bija viens no apspriestākajiem spēlētājiem un par iemeslu tam bija ne tikai viņa lieliskais sniegums Oklahomas "Sooners" rindās, NCAA čempionātā, kas noslēdzās ar vienības iekļūšanu izslēgšanas mačos un Marejam pasniegto Heismana balvu, bet arī tas, ka viņš vēl pirms sezonas bija parakstījis līgumu ar Augstāko beisbola līgu (MLB) komandu Oklendas "Athletics" un, kā tika ziņots visas sezonas garumā, neskatoties uz panākumiem futbolā, profesionālo karjeru veidos beisbolā.

Viss mainījās jau pēc sezonas, kad Marjes izdarīja izvēli par labu futbolam un drīz vien kļuva par pirmo sportistu, kurš ir izvēlēts MLB un NFL drafta pirmajā kārtā. Turklāt, futbolā viņam tika pirmais kopējais numurs, jo Arizonas "Cardinals" nolēma savu nākotni uzticēt tieši Marejam, kurš bija arī labi pazīstams ar vienības jaunā trenera Klifa Kingsberija uzbrukuma shēmām vēl no darba Teksasas "Aggies" komandā.

Šodien Marejs debitēja NFL, sākot pirmssezonas maču pret Losandželosas "Chargers". Jāsaka, ka debija izdevās vairāk nekā pārliecinoša, jo, lai arī Marejs nespēja komandu aizvest līdz ieskaites zonai, viņš realizēja sešas no septiņām piespēlēm un guva 44 jardus. Tiesa, vairāk par vienu uzbrukumu Kaileram neļāva izspēlēt un mača atlikušo daļu viņš noskatījās no laukuma malas. Spēle noslēdzās ar Arizonas uzvaru – 17:13.

Jāpiebilst, ka pirmssezonas pirmajos mačos visas komandas ir gana piesardzīgas un savus galvenos spēkus, kas cīnīsies par uzvarām regulārajā sezonā, izmanto visai piesardzīgi vai neizmanto nemaz, tāpēc pirmssezonas pirmās pāris nedēļas ir tas laiks, kad vārds tiek dots debitantiem vai tālākiem rezervistiem.

Protams, ka pirmajā nedēļā vislielākā uzmanība tiek ar augstiem numuriem draftētajiem. Bez Mareja šodien debijas piedzīvoja arī divi pārējie pirmajā kārtā draftētie saspēles vadītāji. Ņujorkas "Giants" rindās Daniels Džonss realizēja visas piecas savas piespēles, guva 67 jardus un tika pie sava pirmā piezemējuma, palīdzot savai komandai ar 31:22 pārspēt citu Ņujorkas komandu, "Jets". Savukārt Vašingtonas "Redskins" jaunā cerība, Dveins Haskinss gan tik labu iespaidu kā abi viņa amata brāļi, neatstāja, jo spēlē pret Klīvlendas "Browns", kuru viņš sāka ar 27 jardu piespēli, tika pieļautas pāris pārtvertas bumbas un kopumā viņš neizskatījās gatavs spēlēšanai regulārajā sezonā. Tikmēr viņa tiešais konkurents par sākumsastāva saspēlnieka vietu Keiss Kīnams realizēja četras no deviņām piespēlēm, taču jau pirmajā draivā prata gūt piezemējumu.

Jāatzīst, ka tas neglāba ASV galvaspilsētas komandu, jo Klīvlendas "Browns" šajā cīņā bija labāki ar 30:10, bet iepriekšējā gada NFL drafta pirmais numurs un Oklahomas futbola programmas absolvents Beikers Meifīlds šo sezonu sāka tāpat kā noslēdza iepriekšējo – ar lielisku uzbrukumu un piezemējumu savā pirmajā un vienīgajā izgājienā uz laukuma.

Visbeidzot, iepriekšējās sezonas čempioni, Jaunanglijas "Patriots" savā pirmajā šīs sezonas mačā ar 31:3 pārspēja Detroitas "Ļions". Divas rezultatīvas piespēles Braiena Hojera kontā.

NFL pirmssezona, 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
ColtsBills16:24
JetsGiants22:31
RedskinsBrowns20:30
PatriotsLions31:3
FalconsDolphins27:34
TitansEagles27:10
JaguarsRavens0:29
PanthersBears23:13
TexansPackers26:28
ChargersCardinals13:17
BroncosSeahawks14:22

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2019-08-09 10:49, pirms 5 gadiem
Minin, joprojam atceros ka tu mani meginaji parliecinat,ka Marejs nebus top picks un labakaja gadijuma tiks draftets kaut kurs lejasgala

     [+] [-]

, 2019-08-09 11:21, pirms 5 gadiem
SportaDievstheBEST rakstīja: Minin, joprojam atceros ka tu mani meginaji parliecinat,ka Marejs nebus top picks un labakaja gadijuma tiks draftets kaut kurs lejasgala
Nekļūdās tikai tie, kas neko nesaka un nedara...

     [+] [-]

, 2019-08-09 14:27, pirms 5 gadiem
SportaDievstheBEST rakstīja: Minin, joprojam atceros ka tu mani meginaji parliecinat,ka Marejs nebus top picks un labakaja gadijuma tiks draftets kaut kurs lejasgala
Tev kaut kas ir smagi sajucis, godīgi.

Tas ko teicu tad un saku arī tagad - Marejs ir labs atlēts, kurš redz laukumu un saprot spēli, taču tāpat viņam būs jātiek galā ar daudziem bremzējošajiem faktoriem, sākot jau no viņa auguma, kas priekš NFL sākumsastāva QB ir daudz par maz.

Vai Marejs ir šī gada pirmais piks pēc prasmēm? Jau teicu, ka man par to ir šaubas (un varu šo domu atkārtot vēlreiz), jo tāpat bija labāki kadri, taču Arizonas jaunais treneris izdomāja, ka SAVU komandu viņš veidos ar SAVU saspēles vadītāju, kuru viņš zina jau no videnes laikiem, tāpēc arī Marejs bija pirmais. Nevis tāpēc, ka viņš reāli bija NU TĀDS TALANTS. Un to es saku, nevis kā Mareja heiteris, bet kā cilvēks, kurš Arizonas komandai pastiprināti (vairāk kā jebkurai citai) seko gadus 15.

Bez tam, vai viņš kaut ko ir paveicis? Viņš ir izspēlējis VIENU DRAIVU pirmajā pirmssezonas mačā (kurā viņam priekšā nebija LAC labākā aizsardzība). Prasti runājot, pabijis uz laukuma kādas padsmit minūtes un izdarījis 7 piespēles. Tas ir kaut kas WOW!?

Jā, labi izskatījās, taču te atkal ir cits faktors - viņš Kingsberija uzbrukumu zina jau no "Aggies" laikiem un zina tik labi, ka nākotnes HOFeri Fitzdžeraldu māca ko un kā darīt. Citiem jaunajiem QB viss ir jauns, Marejam - viss ir pa vecam. Arī tas ir faktors kāpēc izskatās labi.

Lai pēc kāda laika nevajadzētu atkal lasīt kaut kādas muļķības, ka es kādu esmu sūtījis uz lejas vai pakaļgalu, atkārtošos - Marejs ir labs QB materiāls, viņš zina uzbrukuma sistēmu utt., kas, neapšaubāmi, ir pluss. Tai pat laikā viņa spējas ILGTERMIŅĀ (lasi - paskatīsimies pēc sezonām trim) spēlēt kā NFL pirmajam QB vēl ir jāpierāda.

Ja viņš spēs tikt līdz, kā Ziemeļamerikā saka, "Tier II" līmenim, t.i., līdz tam, ka viņš būs neapšaubāms Arizonas pirmais numurs un franšīzes QB, es, kā cilvēks, kuram šīs komandas liktenis nav vienaldzīgs, būšu tikai priecīgs.

No otras puses - gan "Cardinals", gan visa NFL vēsture rāda, ka ceļš līdz šādam statusam ir ĻOTI un ĻOTI sarežģīts.