Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL spēlētāji tiesājas pret līgu

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL spēlētāji tiesājas pret līgu
Pets un Kevins Viljamsi
Foto: AP/Scanpix

Divi Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētāji, Pets un Kevins Viljamsi pašlaik tiesājas ar līgas vadību par, viņuprāt, nepamatoti piespriesto diskvalifikāciju, kas spēlētājiem liegtu iespēju piedalīties četrās NFL regulārās sezonas spēlēs.

Jau ziņojām, ka divi Nacionālās futbola līgas komandas Minesotas "Vikings" aizsardzības līnijas iekšējie aizsargi, Pets un Kevins Viljamsi, vietējā tiesā ir iesnieguši prasību, lai atceltu NFL vadības piespriesto četru spēļu diskvalifikāciju, kas spēlētājiem piešķirta par potenciālu aizliegto vielu lietošanu. Spēlētāji uzskata, ka viņu vaina nav pierādīta, pie tam diskvalifikācija ir piemērota neatbilstoši Minesotas štata likumiem.

Savukārt NFL pārstāvis, Peters Ginsbergs, savukārt ir uzsvēris, ka NFL iekšienē viss strādā pēc līgas izstrādātajiem un pieņemtajiem likumiem. Savukārt otrs NFL pārstāvis, Deivs Nešs, piebilda, ka neskatoties uz to, viss tika darīts saskaņā ar Minesotas štata pieņemtajiem likumiem un noteikumiem, kas regulē šāda veida darbības. Abi līgas pārstāvji arī piebilda, ka šeit nemaz nav ko izmeklēt un par ko tiesāties, jo spēlētāji ir izgāzušies dopinga pārbaudēs un viņi paši zina kāpēc.

Atgādināsim, ka viss sākās 2008. gadā, kad, pirmssezonas treniņnometnes laikā ņemtajās dopinga analīzēs, spēlētāju urīnā tika atrastas diurētisku preparātu pēdas, kas, lai arī nav aizliegto vielu sarakstā, profesionālajā sportā bieži vien tiek lietotas, lai slēptu steroīdu lietošanas pēdas. Futbolisti gan norāda, ka viņi vienkārši ir lietojuši svara samazināšanos veicinošu preparātu (uztura bagātinātāju) "StarCaps", lai uz oficiālo svēršanos būtu sasnieguši to svaru, par kuru līgumā ir paredzēti 0.4 miljonus ASV dolāru lieli bonusi.

Pirmajā tiesas procesa dienā spēlētāji vēl nestājās tiesas priekšā, taču, paredzams, ka viņiem tas būs jādara tuvākās nedēļas laikā, t.i., kādā tiesas procesa posmā, kurš ilgs aptuveni nedēļu.

Aizvadītajā sezonā Pets Viljamss uz laukuma izgāja 15 regulārās sezonas spēlēs, veica 44 spēka paņēmienus, divas reizes lika pretiniekiem zaudēt bumbu un divas reizes apturēja pretinieku saspēles vadītāju pirms viņš spēja izdarīt piespēli. Savukārt Kevina Viljamsa kontā 16 spēles, 30 spēka paņēmieni, seši saki un viena izprovocētā kļūda. Tāpat abi spēlētāji piedalījās divās izslēgšanas turnīra spēlēs.

Zīmīgi, ka par tādu pašu pārkāpumu aizvadītajā vasarā tika pieķerti divi Ņūorleānas "Saints" spēlētāji – Čārlss Grants un Vils Smits, taču viņiem no NFL vadības puses nekāda diskvalifikācija netika piemērota. Rezultātā "Saints" izcīnīja "Super Bowl", pa ceļam sasitot arī Minesotas "Vikings".

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Vai spēlētāji būtu jādiskvalificē?

  • 6

  • 33

  • 5