Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Nosaukti Heismana balvas kandidāti

Juris Miņins
Juris Miņins

Nosaukti Heismana balvas kandidāti
Kolts Makojs un Marks Ingrems
Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Downtown Athletic Club" ir nosaukuši tos ASV koledžu sporta asociācijas spēlētājus, kuri pretendē uz gada labākā futbolista balvu, jeb Heismana balvu. Šogad tie ir Kolts Makojs, Marks Ingrems, Tims Tībovs, Tobijs Gerharts un Ndamokongs Su.

Kā galvenie pretendenti uz šo balvu tiek minēti Teksasas "Longhorns" saspēles vadītājs Kolts Makojs un Alabamas "Crimson Tide" pussargs Marks Ingrems, jo viņu komandas šajā sezonā nav piedzīvojušas nevienu zaudējumu, ir ierindotas divās pirmajās NCAA komandu reitinga vietās un savā starpā tiksies "BCS National Championship" spēlē, jeb turnīra finālā.

Paši spēlētāji arī ir izcēlušies ar nesliktiem statistikas rādītājiem. Kolts Makojs, kuram šī ir pēdējā sezona koledžu futbolā, ar piespēlēm ir guvis 3512 jardus, realizējis 330 no 468 piespēlēm, atdevis 27 rezultatīvas piespēles un sasniedza visai atzīstamu piespēlētāja reitingu – 147.46. Tāpat Kolts bija samērā veiksmīgs nesot bumbu un uzbrūkot pašam Makoja kontā bija gūti 348 jardi 128 mēģinājumos un trīs piezemējumi. Savukārt otrgadnieka Marka Ingrema kontā, veicot savus ierastos pienākumus, 249 mēģinājumos, ir gūti 1542 jardi un 15 piezemējumi, savukārt uzbrukumos ar piespēlēm Ingrems 30 mēģinājumos veica 322 jardus un izdarīja trīs piezemējumus.

Tims Tībovs, kurš šo balvu ieguva jau 2007. gadā, uz apbalvošanas ceremoniju ir uzaicināts jau trešo reizi pēc kārtas, kas, jāpiebilst ir visu laiku labākais rezultāts, taču šogad viņa izredzes iegūt prestižāko koledžu sporta balvu netiek vērtētas visai augstu, jo viņa statistikas rādītāji, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, ir pasliktinājušies (savainojumu dēļ) un arī viņa pārstāvētā Floridas "Gators" komanda, lai arī lielu sezonas daļu bija reitinga pirmajā vietā, pēdējā nedēļā bija spiesta piekāpties Alabamas komandai un noslīdēja uz piekto vietu.

Stenfordas "Cardinals" masīvais pussargs Tobijs Gerhards arī aizvadīja lielisku sezonu, atzīmējoties ar izlauztiem 1736 jardiem un 33 piezemējumiem spēlējot pa zemi, taču nepārliecinošais visas komandas sniegums (8-4 bilance, 21. vieta BCS komandu konkurencē un ceturtā vieta "Pac-10" konferencē) viņam, visdrīzāk liegs izrādīt nopietnu konkurenci augstākminētajiem trim futbolistiem. Visbeidzot Nebraskas "Cornhuskers" iekšējās līnijas aizsargs Ndamokongs Su ir vienīgais aizsardzības spēlētājs starp visiem nominantiem, kas, jāsaka, arī samazina viņa izredzes uz balvu. Taču, neskatoties uz to, Su aizvadīja labu sezonu – izpildīja 82 spēka paņēmienus, 12 sakus un pārķēra vienu pretinieku piespēli. Tāpat viņš bija viens no komandas līderiem un palīdzēja tai izcīnīt pirmo vietu "Big 12" konferences ziemeļu divīzijā (un 22. vietu BCS komandu turnīra tabulā).

Jāpiebilst, ka Heismana balva ir visaugstākais individuālais apbalvojums ko var saņemt NCAA studējošais amerikāņu futbolists. To, kopš 1935. gada, pasniedz Ņujorkas "Downtown Athletic Club", bet balvas nosaukums ir izvēlēts par godu vienam no labākajiem sporta veida pirmsākuma spēlētājiem un koledžu futbola trenerim Džonam Heismanam.
Atgādināsim, ka pirms gada šo balvu ieguva Oklahomas "Sooners" saspēles vadītājs Sems Bredfords, bet, pēdējās sezonās, vēl pie šīs balvas ir tikuši tādi spēlētāji kā jau pieminētais Tims Tībovs, Mets Leinarts (Arizonas "Cardinals", USC "Trojans"), Redžijs Bušs (Ņūorleānas "Saints", USC "Trojans"), Trojs Smits (Baltimoras "Ravens", Ohaio štata univ. "Buckeyes").

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Kurš iegūs Heismana balvu?

  • 10

  • 8

  • 3


     [+] [-]

, 2009-12-08 22:03, pirms 15 gadiem
Man liekas Ka Mccoys dabūs, bet Stenfordas HB izskatās tīri labi rādītāji.. gan jau kautkādi chiefs nodraftēs

     [+] [-]

, 2009-12-08 22:04, pirms 15 gadiem
Nu shitais sporta veids ir nesaprotams, bet labaaks ir nekaa beisbols vai golfs!

     [+] [-]

, 2009-12-08 22:07, pirms 15 gadiem
M8archa rakstīja: Man liekas Ka Mccoys dabūs, bet Stenfordas HB izskatās tīri labi rādītāji.. gan jau kautkādi chiefs nodraftēs
Man gan labāk gribētos, lai Ingrems, savādāk pēdējā laikā vieni kvoterbeki vien un Marks ir visreālākais kandidāts no ne-QB.

Bet ja nopietnāk, tad spēlē šams arī jau nu ĻOTI. SEC finālā trīs TD pret "Gators" salika un lika Tībovam raudāt. Tas vien ir rādītājs.

     [+] [-]

, 2009-12-08 22:45, pirms 15 gadiem
būs ingrems

     [+] [-]

, 2009-12-08 23:18, pirms 15 gadiem
sasniedza visai atzīstamu piespēlētāja reitingu – 147.46

Visai atzīstams? Vai tik nebūs pārāk pieticīgs apzīmējums, Juri? Daži punkti līdz maksimumam, turklāt tas sezonas garumā. Es teiktu tas ir fantastiski!

Bet es tev piekrītu, atkal QB nebūtu interesanti, lai tiek Ingremam.

     [+] [-]

, 2009-12-09 00:14, pirms 15 gadiem
es esmu par makkoju, tīri dēļ fakta, ka ļoti patīk šī jaunā qb spēle.
tībowam maksimāli nepaveicās spēlē pret alabamu. tik sūdīgi floridas komandu vispār nebiju redzējis spēlējam (lai gan nav arī tā, ka gadiem ilgi būtu koledžu futbolam sekojis līdzi, hehe)

     [+] [-]

, 2009-12-09 00:42, pirms 15 gadiem
Ingrams mans favorīts

     [+] [-]

, 2009-12-09 09:35, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: sasniedza visai atzīstamu piespēlētāja reitingu – 147.46

Visai atzīstams? Vai tik nebūs pārāk pieticīgs apzīmējums, Juri? Daži punkti līdz maksimumam, turklāt tas sezonas garumā. Es teiktu tas ir fantastiski!

Bet es tev piekrītu, atkal QB nebūtu interesanti, lai tiek Ingremam.
NCAA reitingi ir mazliet savādāki, tb tas neapstājas pie 158.3, bet, tīri teorētiski, var sasniegt pat 1261.6 (Tb QB dala TIKAI 99 jardu TD piespēles, pie tam nekļūdīgi).

Reālie cipari sezonas labākajiem QB ir ap 170, labās sezonās - līdz pat pāri 180.

Piemēram, pašlaik Makojs ar saviem 147.46 ir tikai 18. vietā statu tabulā.

     [+] [-]

, 2009-12-09 11:54, pirms 15 gadiem
Nav tādas Ohio valsts, tad jau labāk - Ohio pavalsts universitātes