Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Trīs gadus nespēlējušais Kaperniks uzskata, ka var atgriezties NFL

Juris Miņins
Juris Miņins

Trīs gadus nespēlējušais Kaperniks uzskata, ka var atgriezties NFL
Kolins Kaperniks
Foto: USA Today/Scanpix

Trīs sezonas nespēlējušais Nacionālās futbola līgas (NFL) saspēles vadītājs Kolins Kaperniks šajās dienās sociālajos tīklos ir publicējis ierakstu, kurā apgalvo, ka viņš vēl aizvien ir gatavs atgriezties līgā.

31 gadu vecais Kolins Kaperniks, kurš NFL ienāca 2011. gadā, profesionālo amerikāņu futbolu nav spēlējis jau kopš 2016. gada, jo viņš bija viens no redzamākajiem aktīvistiem, kas iestājās protestos pret ASV policijas vardarbību un rasu nevienlīdzību, ko pauda ar ASV himnas ignorēšanu pirms mačiem.

Tolaik viņš bija Sanfrancisko "49ers" spēlētājs, taču jau bija zaudējis pirmā saspēlnieka pozīcijas un dēļ šiem protestiem samazināja savas iespējas tikt laukumā vēl vairāk. 2017. gadā viņš pats atteicās no iespējas pagarināt līgumu ar Sanfrancisko klubu.

Tiesa, lai arī pēc spēles kvalitātēm Kaperniks nebūt nebija vājš un, kā izteicās daudzi citi NFL spēlētāji un eksperti, viņš varētu būt pat kādas komandas pirmais saspēles vadītājs, līgas vienības nesteidzās parakstīt vienošanos ar Jūtas universitātes absolventu arī tajos brīžos, kad likās, ka tās ir bezizejas situācijās un Kaperniks varētu būt vienīgais no brīvajiem aģentiem, kas varētu "glābt" komandu.

Pa šo laiku Kaperniks ir piedalījies skandalozajā "Nike" reklāmā, kuras sauklis bija "Tici kau tam pat tad, ja tas nozīmē upurēt visu", kā arī piedalījās daudzās citās sociālajās akcijās. Interesanti, ka 2017. gadā viņš iesūdzēja tiesā NFL, kurā apgalvoja, ka līgas komandas ir slepeni vienojušās nepiedāvāt viņam līgumu. Tā paša gada vidū abas puses (Kaperniks un NFL) noslēdza vienošanos, kas paredzēja materiālu kompensāciju spēlētājam un iesnieguma atsaukšanu.

Šajās dienās Kaperniks savā "Twitter" kontā ir publicējis video, kurā redzami viņa treniņi, kā arī apgalvo, ka tie nav pārtraukti nevienā brīdī un viņš vēl aizvien ir gatavs cīnīties par vietu kādas NFL komandas sastāvā.

Savas karjeras laikā Kolins Kaperniks ir spēlējis tikai Sanfrancisko "49ers" sastāvā, laukumā izejot 69 mačos, bet 58 mači ejot sākumsastāvā, kuros ir izcīnītas 28 uzvaras un piedzīvoti 30 zaudējumi. Savukārt izslēgšanas mačos, kuros Kapernikam 2012. gadā izdevās aizkļūt līdz "Super Bowl", viņa bilance ir 4 uzvaras un divi zaudējumi.

Kā arī...

- Klīvlendas "Browns" beidzot ir atrisinājusi Djūka Džonsona jautājumu. Pussargs jau pirms kāda laika prasīja maiņu, jo jaunajā "Browns" modelī viņa spēles laiks ir būtiski samazinājis dēļ Nika Čaba atnākšanas pagājušajā starpsezonā. Atgādināsim, ka pagājušajā vasarā Džonsons bija noslēdzis trīs gadu līgumu par kopējo summu 15.6 miljoni ASV dolāru.

Nu pussargs spēlēs Hjūstonas "Texans" rindās, bet teksasieši par Džonsonu uz Klīvlendu nosūta 2020. gada drafta ceturtās kārtas izvēles tiesības.

- Sanfrancisko "49ers" šajā pirmssezonas sagatavošanās spēļu ciklā būs jāiztiek bez aizsardzības līnijas malējā aizsarga un šī gada drafta otrā numura Nika Bosas, kurš ir guvis nopietnu kājas savainjumu.

- Savukārt Jaunanglijas "Patriots" spēlētājs Džošs Gordons, kurš ir zināms kā futbolists ar ļoti lielām "ārpus laukuma problēmām", kas ir saistītas ar īpaši spēcīgu mīlestību pret marihuānu, ir iesniedzis lūgumu par savu atjaunošanu NFL spēlētāja statusā. Atgādināsim, ka aizvadītās sezonas laikā viņš saņēma savu kārtējo diskvalifikāciju par nespēju iziet aizliegto vielu testu.

- Savukārt XFL, jaunais amerikāņu futbola čempionāts, kas jau 2020. gadā plāno aizvadīt savu pirmo sezonu, ir paziņojusi, ka ir izsūtījusi ielūgumus uz draftu vairāk kā 800 spēlētājiem. To vidū ir gan koledžu futbola spēlētāji, kuriem nav izdevies iekļūt kādā no NFL vai CFL komandām, gan spēlētāji, kuriem ir profesionālā futbola pieredze, taču pašlaik nav darba.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/

     [+] [-]

, 2019-08-08 18:52, pirms 5 gadiem
nauda beidzas

     [+] [-]

, 2019-08-08 19:22, pirms 5 gadiem
elanss rakstīja: nauda beidzas
Visādi var gadīties, taču karjeras laikā nopelnītie gandrīz 43.5 miljoni + reklāmas līgumi + NFL kompensācija par mierizlīgumu (tur gan kādi 5 miljoni "tikai") liek domāt, ka nauda nav vienīgā motivācija šim ierakstam tviterī.
Turklāt, ja viņu neņēma, kad viņš bija gatavs spēlēt, tad tagad, trīs gadus vēlāk, viņš nav vajadzīgs vēl vairāk.

     [+] [-]

, 2019-08-08 20:26, pirms 5 gadiem
Taisons nopelnija 400ljimakus Aiversons 150 utt....un visi bankroteja un ieslika parados....taka nav zinams

     [+] [-]

, 2019-08-09 11:23, pirms 5 gadiem
elanss rakstīja: Taisons nopelnija 400ljimakus Aiversons 150 utt....un visi bankroteja un ieslika parados....taka nav zinams
Taisona uzdzīve un naudas mētāšana pa labi un pa kreisi bija next level, nedomāju, ka šis būtu tas gadījums.