Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL atceļ pirmo pirmssezonas maču

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL atceļ pirmo pirmssezonas maču
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālajai futbola līgai (NFL) bija jāsāk pirmssezona, taču tas nenotika, jo Kantonas pilsētā notiekošais mačs starp Grīnbejas "Packers" un Indianapolisas "Colts" tika atcelts neatbilstošā laukuma stāvokļa dēļ.

NFL pirmssezonas mači vienmēr sākas ar Slavas zāles maču, kas notiek tūdaļ pēc jauno dalībnieku uzņemšanas slavas zālē, arī šogad šis mačs bija ieplānots un tajā bija jātiekas Indianapolias "Colts" un Grīnbejas "Packers" komandām, taču spēle, kad sportisti jau bija ieradušies uz laukuma, tika atcelta.

Iemesls šim lēmumam bija tāds, ka laukuma marķējumam izmantotā krāsa bija neatbilstoša, proti, tā bija sacietējusi tik daudz, ka atgādināja cementu un futbolistu buči nemaz nevarēja izdurties tai cauri. Tāpēc, domājot par spēlētāju veselību, mačs tika atcelts.

Pēc mača spēles organizētāji atzina, ka tas bija grūts lēmums, taču viņi uzskata, ka ir izdarījuši ētiski pareizo izvēli. Savukārt Endrjū Laks, Indianapolisas komandas saspēles vadītājs, teica, ka sākotnēji viņš domāja, ka notiek kaut kāda izjokošanas akcija, jo laukums krāsojuma vietās bija ārkārtīgi ciets un tikai vēlāk viņš saprata situācijas nopietnību.

Sportisti, kuri jau bija saģērbušies mačam, laukumu gan nepameta un uz maču atnākušajiem faniem sarīkoja neformālu pasākumu, bet spēles organizatori paziņoja, ka visiem līdzjutējiem tiks atgriezta nauda par nenotikušā mača biļetēm.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports