Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Sezonas atklāšanas mačā "Saints" pieveic "Cardinals"

Juris Miņins
Juris Miņins

Sezonas atklāšanas mačā "Saints" pieveic "Cardinals"
Tiesnešiem debija padevās smaga.
Foto: AP/Scanpix

Ar Ņūorleānas "Saints" uzvaru pār Arizonas "Cardinals" (17:10) ikgadējā "Hall of Fame" nedēļas nogalē tika atklāta 2012. gada Nacionālās futbola līgas (NFL) sezona.

Kā jau agrā pirmssezonā, lielāko daļu spēles laika uz laukuma pavadīja tālākie rezervisti un tie, kuriem ir jāpierāda savs varējums cīņā par vietu sastāvā. Tieši tāpēc abu komandu pirmie sastāvi spēlēja ierobežotu laiku, taču tas viņiem neliedza atzīmēties.

"Saints" saspēles vadītājs Drū Brīzs spēja savu komandu aizvest līdz rezultatīvam uzbrukuma noslēgumam, ko panāca Marks Ingrems, bet "Cardinals" cerība Kevins Kolbs kļūdījās piespēlē un beigu beigās guva spēcīgu ribu sasitumu, kā dēļ bija spiests pamest laukumu.

Turpmākajā spēles daļā vārds gan piederēja rezervistiem. Ņūorleānietis Čeiss Daniels bija labākais no septiņiem cīņā redzētajiem saspēles vadītājiem (203 jardi, 1TD, 1INT), Viljams Pauels izmantoja izdevību, kamēr Arizonas vadošie pussargi nespēlē un 10 mēģinājumos guva 31 jardu, bet "Saints" pussargs Tarvariss Kadets labi iejutās arī piespēļu uzbrukumā sešos mēģinājumos gūstiot 71 jardu un veicot piezemējumu.

Pie rezultativitātes punktiem bez pieminētajiem Marka Ingrema un Tarvarisa Kadeta šajā spēlē tika arizonieši Alfonso Smits (4 jardu skrējiens) un Džejs Fīlijs (realizēts 27 jardu tiešais brīvsitiens), bet "Saints" rindās izcēlās Džons Kasejs (22 jardu tiešais brīvsitiens).

Pēc spēles gan futbolisti, gan treneri atzina, ka Ņūorleānas komandai šī uzvara ir ļoti svarīga, jo pēc smagās starpsezonas, kurā komandai tika piespriestas vairākas diskvalifikācijas, šī uzvara ir kā neliels cerību stariņš uz atgriešanos "lielajā apritē".

Interesanti, ka šī spēle bija pirmais izmēģinājums "kaujas apstākļos" jaunajiem NFL tiesnešiem, precīzāk, tiem tiesnešiem, kas ir nolīgti, lai aizstātu "īstos" NFL soģus, kuri, nespējot ar līgu vienoties par kolektīvā līguma nosacījumiem atteicās strādāt un līga pasludināja lokautu. Jau spēles sākumā viņi nespēja precīzi noteikt to, kura komanda vinnēja monētas mešanā (lai izvēlētos bumbu vai laukuma pusi), bet tālākajā mača gaitā viņiem vairakkārt bija dažādas nesaprašanās, kuru dēļ bija jāprecizē lēmumi.

NFL pārbaudes spēļu mēneša pirmā nedēļa sāksies 9. augustā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2012-08-06 11:21, pirms 12 gadiem
njā, tas joks ar tiesnešiem gan Gudelam jāatrisina - spēlē, kur tik daudz nosaka tiesnešu pareizi pieņemts lēmums, pareiza pozīcija, reakcija nedrīkst paļauties uz amatieriem...

     [+] [-]

, 2012-08-07 13:23, pirms 12 gadiem
ir kādas cerības ka espn america atsāks translēt nfl latvijā?