Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Dausons nodrošina "49ers" vietu nākamajā kārtā

Juris Miņins
Juris Miņins

Dausons nodrošina "49ers" vietu nākamajā kārtā
Fils Dausons veic izšķirošo sitienu.
Foto: AP/Scanpix

Kikeris Fils Dausons realizēja 33 jardus tālu tiešo brīvsitienu līdz ar spēles beigu pamatlaika izskaņu, panākot rezultātu 23:20 Sanfrancisko "49ers" labā, kas nozīmēja, ka Grīnbejas "Packers" šī sezona ir beigusies.

Pirms Sanfrancisko un Grīnbejas mača, kas notika Viskonsinā, visa uzmanība tika pievērsta sinoptiķiem, kuri prognozēja kāda būs gaisa temperatūra mača dienā. Spēlētāji un līdzjutēji tika biedēti, ka spelgonis būs pamatīgs, taču, lai arī termometra stabiņš bija noslīdējis zem nulles (Celsija grādos) un sasniedza -15 grādu atzīmi, ko papildināja arī viegls sniedziņš, tas nebija tik briesmīgi kā tika prognozēts.

Tomēr, teikt, ka mačs bija kā pastaiga Kalifornijas pludmales smiltīs, arī nevar, lai gan Sanfrancisko saspēles vadītājs Kolins Kaperniks uz spēli bija izgājis bez krekla apakšā, kā arī nebija uzģērbis pat cimdus. Tas viņam neliedza mača noslēgumā savās statistikas ailītēs ieraudzīt 16 realizētas piespēles, 227 gūtos jardus un vienu rezultatīvu piespēli, taču, kas vēl svarīgāk, tieši pēc viņa izvairīšanās no pretinieku aizsargiem, Sanfrancisko komanda bija ieguvusi gana labu pozīciju, lai uz laukuma varētu sūtīt kikeri Filu Dausonu, kurš arī izrāva uzvaru "49ers". Zīmīgi, ka pašlaik Kaperniks, lai arī ir aizvadījis vien četrus play-off mačus, uzbrukumos pa zemi ir guvis 362 jardus, kas ir visu laiku piektais labākais rādītājs, taču visiem rangā augstāk stāvošajiem ir kā minimums četras reizes lielāka izslēgšanas maču pieredze.

Jāpiebilst, ka, ņemot vērā spēles apstākļus, šis mačs arī noritēja visai saspringtā raksturu cīņā, kur lielākā loma bija drošiem uzbrukumiem pa zemi un realizētiem tiešajiem brīvsitieniem. Tieši tāpēc katrai komandai bija tikai viens piezemējums pēc piespēles, tāpat pa vienam "rushing TD", bet pārējos punktus guva jau pieminētais Fils Dausons un viņa amata brālis no Grīnbejas – Meisons Krosbijs.

Grīnbejas līderis Ārons Rodžerss, kurš ir zināms arī kā "Kapteinis atspēlēšanās", šoreiz nespēja parādīt savu labāko sniegumu, kas, iespējams, ir saistīts ar šajā sezonā gūto savainojumu, maču Rodžerss beidza ar 177 jardiem un vienu rezultatīvu piespēli.

No pārējiem spēlētājiem ir jāizceļ "Packers" pussargs Edijs Leisijs, kurš guva 81 jardu (21 izspēlē) un viņa komandasbiedrs, Džeims Starkss, kura kontā 29 jardi, taču sakrāti piecos mēģinājumos. Sanfrancisko rindās Maikls Krabtrī, kurš bija vienīgais starp uzbrucējiem, kurš guva vairāk kā 100 jardus, statistikas ailēs izcēlās ar astoņām notvertām piespēlēm un 125 jardiem. Savukārt "49ers" lainbekeris Navoro Boumens maču noslēdza ar desmit spēka paņēmieniem.

Otrajā vakardienas mačā Sinsinati "Bengals" tikās ar Sandjego "Chargers". Abas komandas izslēgšanas mačos nonāca pa dažādiem ceļiem. Ja Sinsinati sniegums sezonas gaitā bija vairāk vai mazāk vienmērīgs un viņi vietu play-off bija nodrošinājuši jau iepriekš, Sandjego futbolisti sezonas pagarinājumu dabūja pateicoties lielai veiksmei. Tomēr, kā zināms, veicas stiprākajiem, ko "Chargers" pierādīja jau pirmajā mačā.

Filips Riverss, netipiski sev, šoreiz ļāva izpausties citiem un tikai 16 reizes mēģināja atdot piespēli (12 reizes - sekmīgi), kas uz pretinieku QB Endija Daltona 51 piespēļu mēģinājuma izskatās pavisam maz, taču Riversa komandas biedri izdarīja visu, kas bija nepieciešams, lai arī visai drošai, tomēr nervozai uzvarai ar 27:10.

Trīs pussargi, Ronijs Brauns, Denijs Vūdheds un Raiens Metjūzs maču noslēdza ar vismaz 50 gūtajiem jardiem un tieši viņu aktivitāte bija noteicošā, lai Sandjego varētu turpināt cīņas. Zaudētāju rindās 130 jardi astoņos tvērienos malējam uzbrucējam Mārvinam Džonsam. Savukārt aizsardzībā visvairāk spēka paņēmienus izpildīja Sinsinati līnijas aizsargs Rejs Maualuaga – 15, bet viņam sekoja Sandjego pārstāvis Donalds Batlers ar 12 spēka peņēmieniem. Jāpiebilst, ka "Chargers" izdevās pārtvert arī divas Endija Daltona piespēles.

Līdz ar Wild-Card izslēgšanas spēļu nedēļas noslēgumu, ir noskaidrojušies arī Divīziju izslēgšanas spēļu kārtas mači. Tā Jaunanglijas "Patriots" cīnīsies ar Indianapolisas "Colts", Sanfrancisko "49ers" spēkosies ar Karolīnas "Panthers", Sandjego "Chargers" mēģinās izturēt Denveras "Broncos" eksāmenu, bet, kā jau minējām vakar, Ņūorleānas "Saints" mēģinās atspēlēties par pāris gadus vecu pāridarījumu izslēgšanas mačos Sietlas "Seahawks".

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-01-06 14:57, pirms 10 gadiem
Žēl, ka abās spēlēs underdog tomēr zaudēja. Bet Saints tagad būs šance atriebties Seahawks ne tik daudz par zāģi playofos pirms dažiem gadiem, bet gan vairāk par pazemojumu šosezon Sietlā. Cerams izdosies!

P.S. Go Panthers! Jau apnicis redzēt 49erus tik dziļi playofos.

     [+] [-]

, 2014-01-06 16:39, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Žēl, ka abās spēlēs underdog tomēr zaudēja.
Nu Bengals nebija underdogi.
Bet nu lo*i!!!
Es to saku katru gadu un teikšu arī šogad - Mārvinam Lūisam ir jāpazūd! Viņam ir paveicies, ka Bengals ir tik sasodīti veiksmīgi draftos. Citādāk viņš jau sen būtu bez darba.
Un, protams, Daltons tomēr nepanesa spiedienu. Aizsardzība bija uzdevumu augstumos. Riverss malacis, bet nav nozīmes, kas uzvarētu - Broncos tāpat būs konferences finālā.

     [+] [-]

, 2014-01-06 18:13, pirms 10 gadiem
Nu tu pats labi zini Bengals playoffu rezultātus, tā kā underdogs vismaz manā uztverē viņi bija. Chargers uzvarēja pēdējās 4 spēles, kamēr Daltons lažoja. Man tur viss bija skaidrs kurš ir favorīts.