Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Seškārtējais NFL čempions Breidijs pagarinās līgumu ar "Patriots"

Rolands Eliņš

Seškārtējais NFL čempions Breidijs pagarinās līgumu ar "Patriots"
Toms Breidijs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

ESPN vēsta, ka amerikāņu futbola līgas NFL rekordists Toms Breidijs vienojies par jaunu līgumu ar Jaunanglijas „Patriots” komandu, kas viņam paredz vietu komandā līdz 2021. gadam.

42 gadus vecais Toms Breidijs aizvadītajā sezonā aizveda „Patriots” līdz uzvarai „Super Bowl” izcīņā, paveicot to sesto reizi savā karjerā. Viņam bija līgums ar komandu arī vēl uz nākamo sezonu, pēc kuras viņš varētu kļūt par neierobežotu brīvo aģentu vai arī beigt karjeru, tiesa, Breidijs pēc aizvadītās sezonas bija medijiem uzsvēris, ka neplāno aiziet no NFL.

ESPN vēsta, ka Breidijs un „Patriots” panākuši vienošanos par līguma pagarināšanu jau tagad. Breidijam šosezon sagaidāms algas pielikums no 15 miljoniem dolāru uz 23 miljoniem, kā arī līgums būs arī uz aiznākamo sezonu, kas nozīmē, ka „Patriots” viņam paredz vietu sastāvā arī brīdī, kad Breidijam būs 44 gadi. „Patriots” vadība arī iepriekš nebija slēpusi, ka rēķinās ar Breidiju kā savu galveno spēlētāju, neskatoties uz viņa vecumu.

Ar 23 miljonu dolāru lielu algu Breidijs nākamajā sezonā būs sestais labāk apmaksātais „quarterback” pozīcijas spēlētājs NFL. Tiek norādīts, ka abas puses paredz līguma detaļu pārskatīšanu pēc katras nākamās sezonas, kurā Breidijs turpina spēlēt.

Breidijs ir piedalījies deviņās „Super Bowl” spēlēs un viņš ir ceturtajā vietā NFL vēsturē piespēlēto jardu ziņā, turklāt Breidijam (70 514 jardi) ir ļoti labas iespējas pārspēt līgas leģendu Breta Favra (71 838) un Peitona Meninga (71 940) sasniegumus.

Līdz šim vēl neviens Breidija pozīcijas spēlētājs 42 gadu vecumā nav devies savas komandas sākumsastāvā visās 16 NFL regulārās sezonas spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...
Tom Brady agrees to contract extension with...