Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pirmā diena bez pārsteigumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Pirmā diena bez pārsteigumiem
Antonio Kromartī
Foto: AP/Scanpix

Pirmā Nacionālās futbola līgas (NFL) brīvo aģentu tirgus diena tika aizvadīta bez pārsteigumiem, jo neviens no "lielajiem" spēlētājiem netika pie jaunas komandas, taču tika veikta viena maiņa, kā arī sastāva "tīrīšana" vairākas vienībās.

Vispirms ir jāatzīmē Sandijego "Chargers" un Ņujorkas "Jets" komandu maiņa, kuras rezultātā uz Ņujorku devās bijušais "All-Pro" spēlētājs, malējais aizsargs Antonio Kromartī. Sandijego komanda kā kompensāciju saņēma 2011. gada drafta otrās vai trešās kārtas izvēles tiesības. Šāda maiņa ņujorkiešiem ir ļoti noderīga (izdevīga?), jo Kromartī kopā ar Derelu Ruisu nākamajā sezonā var veidot vienu no labākajiem malējo aizsargu duetiem visā līgā. Jāpiebilst, ka līdzšinējais otrais malējais aizsargs, Lito Šepards, īsi pirms darījuma veikšanas tika atlaists no "Jets".

Skaļākais brīvā aģenta nolīgšanas gadījums pirmajā dienā bija Detroitas "Lions" un Neita Burlesona vienošanās, kas paredz, ka spēlētājs saņems 25 miljonus ASV dolāru, 11 no tiem būs garantēti. Jāpiebilst, ka 28 gadus vecais Burlesons bija šī brīvo aģentu tirgus viens no labākajiem malējiem uzbrucējiem.

Tāpat jau pieminētie Sandijego "Chargers" ir pārdomājuši un paziņojuši, ka pussargam Darenam Sproulzam ir piedāvāts pirmā un trešā līmeņa līguma piedāvājums, t.i., viena gada 3.268 miljonu vērts līgums. Jāpiebilst, ka pirms neilga laika "Chargers" vadība bija paziņojusi, ka nepiedāvās Sproulzam jaunu līgumu un meklēs jaunu komandas vadošo pussargu (Ladainians Tomlinsons tika atlaists jau iepriekš). Taču ar to pārsteigumi no "Chargers" nometnes nebija beigušies, jo viņi atlaida uzbrukuma līnijas bloķētāju Džamalu Viljamsu.

Vēl starp vakarnakt (pēc Latvijas laika) atlaistajiem spēlētājiem ir sastopami citi zināmi uzvārdi. Tā Karolīnas "Panthers", neskatoties uz 12.5 miljonu lielajiem zaudējumiem, ko šāda darbība nesa komandai, ir atlaiduši komandas visu laiku labāko saspēles vadītāju Džeiku Deloumu, un nākamsezon, uzticēsies vai nu Metam Mūram vai kādam citam saspēles vadītājam, kurš tiks iegūts starpsezonas laikā. Maikls Viks, jāpiebilst, jau nesen izteicās, ka labprāt turpinātu savu karjeru tieši Karolīnā.
Tai pašā laikā Vašingtonas "Redskins" atlaida kopumā sešus spēlētājus, to skaitā malējo uzbrucēju Antvanu Rendelu-Elu. Visbeidzot Arizonas "Cardinals", kā jau tika ziņots, atlaida pēdējo aizsargu Antrelu Rolu, kuram uzreiz pēc "brīvlaišanas" tika iesūtīti vairāki līgumu varianti, katrs par aptuveni 8 miljoniem ASV dolāru sezonā.

Izmantotie resursi:
nfl.com
espn.go.com

Vai Burlesons būs nozīmīgs faktors "Lions" nākamās sezonas panākumos?

  • 6

  • 9


     [+] [-]

, 2010-03-05 15:08, pirms 14 gadiem
Neesmu sekojis līdz, bet Jets otrais CB, manuprāt, bija Kerijs Rouds, kas tad ar šo ir noticis?

Spriežot pēc Lions interesēm (met acis ar jau uz titānu Vandenbošu) un jau Burlesona pievākšanu, varbūt tiešām ir pamats gaidīt vairāk uzvaru nākamsezon no zilajām lauvām.

Man ir žēl, ka Deloums ir atlaists, taču tā ir pareizi, viņa sniegums kopš sagrāves pret Cards playoffos pāris sezonas atpakaļ ir bijis ļoti švaks, turklāt ar jauno Metu Mūru pie stūres rezultāti ir bijuši lieliski. Panthers ir vajadzīgs jauns labs QB, bet sākotnēji vairāk kā rezervists, es dotu iespēju Mūram.

     [+] [-]

, 2010-03-05 16:13, pirms 14 gadiem
Mixes rakstīja: Neesmu sekojis līdz, bet Jets otrais CB, manuprāt, bija Kerijs Rouds
Kerijs Roudss ir S, ne CB.

Pašlaik ar viņu ir tā, ka viņu, visdrīzāk, atlaidīs (spēlētāja rakstura dēļ) un "Cards" viņu "piemēra" Antrela Rola pozīcijā.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-05 16:50, pirms 14 gadiem
Lions vajag nomainīt pusi komandas lai dabūtu vismaz 8-8

     [+] [-]

, 2010-03-05 17:22, pirms 14 gadiem
M8archa rakstīja: Lions vajag nomainīt pusi komandas lai dabūtu vismaz 8-8
To viņi tagad arī darīs... draftā vēl Džeraldu Makoju paņems (vai Ndomakongu Su, bet tas, ja viņu nepaņems "Rams", kas būtu viņu pašnāvība [ja nebūs aizmainīta 1. iespēja izvēlēties]) un pamazām, pamazām komanda atdzīvosies.

     [+] [-]

, 2010-03-05 22:22, pirms 14 gadiem
Bears dabūja Česteru, un izskatās ka arī Peppers būs lāčos o_O

btw, According to Jim,viņš bija pakeru vai lāču fans?

     [+] [-]

, 2010-03-06 11:09, pirms 14 gadiem
Jims fanoja par Bears, no Čikāgas kā nekā.

Bija interesanta sērija kur viņa dēls izvēlējās Packers rotaļlietu un šim biaj stress

Bet nu konference izskatās ļooti interesanta, un Bears varētu ievaldīt šosezon.