Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Giants" uzvar pirmssezonas atklāšanas mačā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Giants" uzvar pirmssezonas atklāšanas mačā
Andrē Viljamss
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ohaio štata Kantonas pilsētā notika ikgadējā Nacionālās futbola līgas (NFL) Slavas zāles iemītnieku uzņemšana, kā arī tika aizvadīts pirmssezonas atklāšanas mačs, kurā Ņujorkas "Giants" ar 17:13 izrādījās pārāki pār Bufalo "Bills".

Kā jau katru gadu NFL pirmssezonas mači sākas nākamajā dienā pēc svinīgās ceremonijas, kuras laikā līgas Slavas zālē tiek uzņemti kārtējie tās iemītnieki. Šogad pie žaketēm tika Valters Džonss (LT), Deriks Brūkss (LB), Aīnass Viljamss (DB), Maikls Strehens (DE), Klods Hamfrijs (DE), Andrē Rīds (WR) un Rejs Gajs (P), kurš tādējādi iegāja līgas vēsturē kā pirmais panteris, kuram šī ir pamata pozīcija laukumā un kurš ir iekļauts Slavas zālē.

Pievēršoties mūsu laiku varoņiem, tad neatņemama Slavas zāles uzņemšanas ceremonijas sastāvdaļa ir pirmā pirmssezonas spēle, kas atklāj četru nedēļu pārbaudes spēļu cēlienu, kura laikā komandas izsijā liekos spēlētājus. Šogad pirmssezonu atklāja Ņujorkas "Giants" un Bufalo "Bills" cīņa.

Uzreiz gan jāpiebilst, ka NFL pirmssezonā komandas cenšas pasargāt savus potenciālos pamatsastāva spēlētājus no savainojumiem, tāpēc viņi laukumā parādās ārkārtīgi neilgi, tikai pirmajās izspēlēs, vēlāk atstājot savas vietas tuvākiem un tālākiem rezervistiem. Kā nerakstīts likums ir arī tas, ka pirmajā pirmssezonas pusē vairāk tiek ļauts spēlēt tālākiem rezervistiem, kas cīnās par savu vietu komandā un debitantiem, bet, jo tuvāk nāk regulārā sezona, jo vairāk uz laukuma parādās tie, kas vedīs komandu pretim uzvarām "punktu spēlēs".

Šī spēle nebija izņēmums, tāpēc par mača galvenajiem varoņiem kļuva futbolisti, par kuriem NFL kontekstā nerunāja. Vislabāk sevi apliecināja Ņujorkas komandas pussargs Andrē Viljamss, kurš septiņos piegājienos guva 48 jardus un veica vienu piezemējumu. Jāpiebilst, ka aizvadītajā sezonā Viljamss bija produktīvākais pussargs visā NCAA FBS divīzijā, jo pārstāvot Bostonas koledžu viņš guva 2177 jardus.
Spilgtu spēli parādīja vēl viens debitants – Korijs Vašingtons, kurš guva izšķirošo piezemējumu, turklāt tas nebija vienkāršs piezemējums, bet 73 jardus tāls (pēc Raiena Nasiba piespēles).

Zaudētāju rindās vislielākā uzmanība tika pievērsta saspēlniekam E.Dž. Manuelam un viņa jaunajam mērķim – Semijam Vatkinsam. Jāsaka, ka abi pirmo kopīgo pārbaudījumu neizturēja, jo Manuels realizēja tikai 2 no 7 piespēlēm un ļāva pārtvert vienu bumbu, bet Vatkinss, kuru atzina par vienu no labākajiem malējiem uzbrucējiem šī gada draftā nespēja notvert nevienu piespēli (viņa virzienā tās tika raidītas trīs reizes).

NFL pirmssezonas pirmā spēļu nedēļa norisināsies no 7. līdz 9. augustam. Vienā no pirmajām šīs nedēļas spēlēm ar tiksies Indianapolisas "Colts" arī latviešu futbolista Markusa Zuševica pārstāvētā Ņujorkas "Jets".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-08-04 20:17, pirms 10 gadiem
man patika. diezgan skatāma, neskatoties , ka HoF week spēle. tīri daudz jauku momentu.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-04 20:48, pirms 10 gadiem
Papildinājums pie rakstā iepriekš minētā - Markuss Zuševics pēc pirmā Depth Chart ir Jets pirmais rezervists RT pozīcijā, kas ir visnotaļ ok, t.i., ja parāda sevi labi pirmssezonā un neiedzīvojas traumās, tad viņš tiks 53-man roster.

     [+] [-]

, 2014-08-04 22:20, pirms 10 gadiem
Ja nu kas, Giants zaudēja savu portenciāli labāko RB - Deividam Vilsonam ārsti aizliedz spēlēt futbolu, komanda ievietoja šamo savainoto spēlētāju sarakstā, bet pats spēlētājs pateicās par visu un ir priecīgs, ka nav nekas nopietnāks... tā beidzas NFL futbolista karjera 23 gados.