Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Fitzpatrika trīs kļūdas pēdējā ceturtdaļā ieved "Steelers" play-off

Juris Miņins
Juris Miņins

Fitzpatrika trīs kļūdas pēdējā ceturtdaļā ieved "Steelers" play-off
Pitsburgas "Steelers"
Foto: AFP/Scanpix

Šodien, pēdējā Nacionālās futbola līgas (NFL) spēļu kārtā, izšķīrās kuras divas komandas sezonu turpinās, bet kuras divas to būs beigušas priekšlaicīgi. Pie biļetēm uz "play-off" tika Hjūstonas "Texans" un Pitsburgas "Steelers".

Lai arī uz divām pozīcijām izslēgšanas mačos pretendēja četras komandas aritmētika pirms pēdējām spēlēm bija ļoti vienkārša. Par AFC dienvidu divīzijas pirmo vietu cīnījās Hjūstonas "Texans" un Indianapolisas "Colts" komandas un, lai kvalificētos pēcsezonai Hjūstonai bija nepieciešama uzvara pret Džeksonvilas "Jaguars", savukārt Indianapolisas komandai bija jāpieveic Tenesī "Titans" pašiem un jācer, ka Džeksonvila sarūgtinās divīzijas līderus.

Savukārt par pēdējo "Wild Card" pozīciju cīnījās Pitsburgas "Steelers" un Ņujorkas "Jets". Arī šeit bija līdzīgi. Ņujorkas komandai bija jāizcīna uzvara pret Bufalo "Bills", lai noņemtu no dienas kārtības visus jautājumus par "play-off", bet Pitsburgai bija jāpieveic Klīvlendas "Browns" un jācer uz konkurentu neveiksmi.

Pirmajā pārī pēc nospēlēta pirmā puslaika rezultāti bija sekojoši – "Colts", kuriem saspēles vadītāja pozīcijā spēlēja NFL laukumos sen neredzētais Džošs Frīmens, ar 20:14 atradās vadībā pret "Titans", taču arī "Texans" bija priekšā "Jaguars" ar 20:3. Savukārt otrajā pārī pēc nospēlētām 30 minūtēm gan varēja sākt gaidīt drāmu, jo "Steelers", lai arī smagā spēlē, taču bija vadībā pret "Beowns" ar 14:9, bet "Bills", kā vienības galvenais treneris Rekss Raiens solīja (pret savu iepriekšējo darba vietu sezonas pēdējā spēlē viņš solīja noorganizēt savu "Super Bowl"), izrādīja ļoti nopietnu konkurenci "Jets" un "raka nost" ņujorkiešu cerības uz pēcsezonu ar 16:7.

Pirmajā pārī tā arī nekas nemainījās, jo Hjūstona, pēc sava 17 punktu pārsvara puslaikā, noveda spēli līdz sev vajadzīgajam iznākumam un izcīnīja devīto uzvaru sezonā, kas nozīmēja, ka par uzvara nespēja glābt Indianapolisas komandu, kura, jāsaka, šosezon pamatīgi cieta no savainojumiem saspēles vadītāja pozīcijā.

Savukārt otrajā pārī gan viss bija daudz interesantāk, jo Bufalo komanda palielināja savu pārsvaru pēc Dena Kārpentera sitiena vārtos, bet Pitsburga, lai arī ļoti smagā cīņā, kas iezīmējās arī ar vairākām pārtvertām piespēlēm abu komandu izpildījumā, savu pārsvaru nezaudēja

Tiesa, Raiens Fitzpatriks un Eriks Dekers parūpējās, lai NFL līdzjutējiem interese saglabātos līdz pat pēdējai spēles minūtei, jo trešās trešdaļas izskaņā, pēc ilga uzbrukuma, noorganizēja piezemējumu, panākot jau 17:19. Ja vēl ņem vērā to, ka mirkli pirms tam "Browns" samazināja rezultāta starpību līdz pieciem punktiem (12:17), tad situācija kļuva jau daudz interesantāka un neprognozējamāka.

Ceturtajā ceturtdaļā "Steelers" izdarīja visu no viņiem atkarīgo, lai varētu pretendēt uz vietu izslēgšanas mačos, jo viņi apturēja Klīvlendas uzbrukumus un paši guva vēl vienu piezemējumu, nodrošinot rezultātu ceturtdaļas vidū - 28:12. Tiesa viss tik gludi negāja Bufalo un Ņujorkas spēlē, jo ņujorkieši, saprotamu iemeslu dēļ, lieliem spēkiem gāja uz priekšu un "Bills" uzbrukumā neko vairāk kā brīvsitienus nespēja dabūt, tāpēc no sākuma mājnieki ilgi, taču veiksmīgi aizstāvēja divu punktu pārsvaru, bet vēlāk pārsvars tika palielināts līdz pieciem punktiem, taču "Jets" bija palikušas vairāk kā trīs minūtes, lai ielēktu aizejošajā un strauji ātrumu uzņemošajā vilcienā.

Tiesa, "play-off" sapnis ņujorkiešiem beidzās, kad līdz mača pamatlaika beigām bija palikusi minūte un 50 sekudnes, kad Raiens Fitzpatriks vēlreiz ceturtajā ceturtdaļā kļūdījās piespēlē un tā tika pārtverta (Menijs Lausons), tādējādi faktiski garantējot uzvaru Bufalo un vietu izslēgšanas spēlē Pitsburgai.

Jāpiebilst, ka pēdējā "Jets" uzbrukumā, kuram bija dotas 55 sekundes, komanda vēl varēja piedzīvot brīnumainu izglābšanos, taču viena no Fitzpatrika piespēlēm, ko faktiski jau bija noķēris Kenbrels Tompkinss, malējam uzbrucējam tika izista no rokām, bet nākošajā izspēlē saspēlnieks vēlreiz atdeva piespēli pretiniekam un ar to spēle bija galā.

Pievēršoties citiem mačiem jāsaka, ka arī tur netrūka ne drāmas, ne negaidītu rezultātu un pats lielākais pārsteigums noteikti bija Arizonas "Cardinals" zaudējums Sietlas "Seahawks" ar 6:36. Komanda, kura līdz šim pati savus pretiniekus sagrāva šādā stilā pret Sietlu, turklāt spēlējot savās mājās, bija bezpalīdzīga un spēja gūt tikai vienu piezemējumu. Tiesa, spēles otrajā daļā laukumā vairāk devās rezervisti, tajā skaitā rezerves saspēles vadītājs Drū Stentons, kurš nomainīja Kārsonu Palmeru, kurš, savukārt, spēles pirmajā daļā guva pietiekoši daudz jardu, lai kļūdu par "Cardinals" rekordistu vienā sezonā gūto jardu ziņā.

Zaudējumu piedzīvoja arī AFC otrā komanda, jo Jaunanglijas "Patriots" ar 10:20 piekāpās Maiami "Dolphins". Neskatoties uz to, ka "Patriots" vēl aizvien tiek uzskatīti par vieniem no galvenajiem pretendentiem uz čempionu titulu, sezonu Toma Breidija vadītā komanda ir noslēgusi ar diviem zaudējumiem.

Visbeidzot Denveras "Broncos" pārspēja Sandjego "Chargers". Pats uzvaras fakts gan nav nekāds pārsteigums, zinot kā abas komandas ir aizvadījušas šo sezonu, taču te ir jārunā par divām lietām, proti, lai arī spēli Denveras komandai sāka Broks Osveilers, mača gaitā laukumā devās arī Peitons Menings, kurš atgriezās no savainojuma izārstēšanas. Savukārt uzvara "Broncos" deva iespēju nodrošināt pirmo vietu visā AFC.

Līdz ar regulārās sezonas noslēgumu ir zināmas arī tās komandas, kuras pirmo izslēgšanas spēļu kārtu izlaidīs un kurām būs jāspēlē. AFC atpūrties varēs Jaunanglija un Denvera, bet "Wild Card" kārtā spēlēs Pitsburga pret Sinsinati un Hjūstona pret Kanzassitiju. Savukārt NFC atpūta ir paredzēta Karolīnai un Arizonai, bet jau nākošajā nedēļā turpināt spēlēšanu vajadzēs Sietlai, kas cīnīsies ar Minesotu, kā arī Grīnbejai un Vašingtonai.

NFL, 17. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
RavensBengals16:24
SteelersBrowns28:12
TitansColts24:30
RedskinsCowboys34:23
JetsBills17:22
PatriotsDolphins10:20
JaguarsTexans6:30
SaintesFalcons20:17
EaglesGiants35:30
LionsBears24:20
SeahawksCardinals36:6
BuccaneersPanthers10:38
RaidersChiefs17:23
ChargersBroncos20:27
Rams49ers16:19
VikingsPackers20:13

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...

  -1 [+] [-]

, 2016-01-03 23:25, pirms 9 gadiem
o, kādas beigās izrādās. A es jau uz KP pārslēdzos

     [+] [-]

, 2016-01-04 04:21, pirms 9 gadiem
ne par velti man pedējos pāris gadus Bills kepons ir darba cepurīte.
un nevajag noniecināt Bills. Jetiem 10ā Bufalo 12ā totalo offense. + AFC East , tās ir īpašas spēles. tāpat kā pagājušonedēļ. gan patiem ar jetiem , gan steeleriem ar vārnām.
p.s. man jau gan prieks , necerēts.
p.p.s. bet fitzpatriks tomer nav top QB. lai ar rekordi, nemācēja izmantot labāko duetu līgā
p.p.p.s. skatamies nākošo GB MIN

     [+] [-]

, 2016-01-04 08:54, pirms 9 gadiem
Nu "Jets" kā jau "Jets". Likās, ka šī varētu būt viena no tām garajām sezonām, bet nekā. Aizsardzība nebija tik laba kā pirms sezonas varētu domāt. Fitzpatriks ir tā saucamais spēles menedžeris. Viņam ir mazāk jākļūdās, un jābalsta spēle uz pussargiem. Nepiekritīšu par labāko duetu. Pitsburgai šis WR duets ir daudz labāks. Denvera? Džeksonvila? Arizona? Vašingtona īstenībā var būt ļoti bīstama. Kazinss pēdējos mēnešus spēlē patiesi labi. Žēl gan, ka šajā nedēļā principā nekas vairs nekur īsti neizšķīrās. Vienīgā spēle arī bija Jets - Bills. Pitsburgas uzvaru jau varēja iekalt akmenī - Klīvlendai problēmu vairāk kā spēlētāju. Citur viss jau vairāk vai mazāk skaidrs, un neviens ne par ko īsti necīnijās, tik vairāk centās pasargāt spēlētājus no nevajadzīgām traumām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-04 10:47, pirms 9 gadiem
statistiski tomēr ir labākais duets . 26 TD nav nevienam WR duetam
steeleriem ir labākais trio
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-04 12:04, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: MakFadens neko nevarot, MakFadens neko nevarot, viņš tak traumatisks, Ouklendā pat vietu pamatā zaudēja, bet redz kā- pilna sezona, 1000+ jardi, pie tam sezonas pirmo daļu viņš pavadīja kā #2 RB. Es tak teicu, ka nav pamata domāt, ka aiz Dallasas O-line viņš būs tas pats, kas Ouklendā. Redz kā, Juri.
Interesants statistikas piedāvājums no cilvēka, kurš no Makfadena brīnumus negaida.

Uz šo jautājumu var skatīties dažādi. Vai Makfadens ir malacītis? Jā, protams, ka ir, jo nenotraumējās (gan viņa konkrētā gadījumā, gan šīs sezonas Dalasas kontekstā tas ir ļoti svarīgi) aizvadīja savu otro labāko sezonu NFL.

Tajā pašā laikā "švakajā" Oklendā (ar minimālām izmaiņām OL personālā) viens Marejs arī tika pie tūkstoš+ jardiem, bet iepriekšējā gadā cits Marejs Dalasā savāca vairāk jardus.

Kur šeit ir OL nopelns, kur paša Makfadena un kur vēl citu faktoru - nezinu, taču fakts paliek fakts - NEKAD līdz šim viņš tik daudz iespējas nest bumbu nebija saņēmis, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu pieaugums ir vairāk kā 50%.

Makfadena loma komandā palielinājās ne tikai līdz ar pirmā RB, Rendla savainojumu un vēlāko atlaišanu-diskvalifikāciju, bet arī tāpēc, ka traumās iedzīvojās gan Dezs, gan Tonijs.

Kā būtu ja būtu - to mēs pašlaik varam tikai minēt, tieši tāpēc komentāri no sērijas "es taču teicu/kā es tevi" ir vairāk nekā smieklīgi... jo Makfadena sezonas rezultāts ir ļoti daudzu, iepriekš neparedzamu apstākļu sakritība.

Vai es teicu, ka viņš kā overall RB ir slikts? Nē! Es, kas attiecas uz šo sezonu, tikai teicu un varu to arī apgalvot pašlaik - viņš nav RB ar kuru kā vienīgo pussargu normālos apstākļos komandai, kas grib cīnīties par kko, iet sezonā, jo ir ļoti daudz risku.

     [+] [-]

, 2016-01-04 14:00, pirms 9 gadiem
steelers rakstīja: statistiski tomēr ir labākais duets . 26 TD nav nevienam WR duetam
steeleriem ir labākais trio
Neaizmirsti arī tādu lietu, ka citiem tur vienkārši piespēles īsti nedod. Māršalam un Dekeram attiecīgi 174 un 131 piespēles. Kamēr nākamajam Povelam - gandrīz 3x mazāk - 64. WR protams labi, tik lielu daļu produktivitātes dod tas, ka tie ir vienīgie reālie mērķi uzbrukuma noslēgumos. Ja tev tajā saucamajā "redzone" metīs kādas 70 bumbas, tev taču arī sanāks vismaz kādas 10 noķert Tīri balstoties uz statistiku duets ir labākais, bet jo vairāk iespēju jo labāks arī rezultāts. Kā jau teicu, manuprāt citi dueti ir labāki. Tajā pašā Sietlā Baldvinam ir 14 piezemējumi. Tikai 12 no tiem ir sezonas otrajā pusē kad traumu guva gan Linčs gan pēc tam Rovls. Kādēļ? Tādēļ, ka gluži vienkārši vairs īsti nebija citu ieroču uzbrukumā. Statistika krājas nedaudz labāk, ja esi vienīgais kam to tā īsti gādā. Lielisks piemērs Maiks Voless - Pitsburgas laikos tika uzskatīts par vienu no labākajiem "deep threat" WR visā līgā, bet kad tika parakstīts pirmā WR līgums ar Miami, spēlētājs pazuda, un 3 gadu laikā no 1200 jardiem sezonā ir nokritis uz 400+. Tas pats Dekers pagājušosezon neko īsti neparādija, jo paralēli nebija bīstama spēlētāja. Līdzīgi kā NBA ir Klīvlendai ar Kevinu Lavu - Minesotā statistika burvīga - jo tur bija vienīgais ierocis uzbrukumā - attiecīgi daudz punktu, bumbu, bet tgd kā redzam, nu nav viņš labākais "garais" kā iespējams iepriekš tika uzskatīts

     [+] [-]

, 2016-01-04 14:11, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vai es teicu, ka viņš kā overall RB ir slikts? Nē! Es, kas attiecas uz šo sezonu, tikai teicu un varu to arī apgalvot pašlaik - viņš nav RB ar kuru kā vienīgo pussargu normālos apstākļos komandai, kas grib cīnīties par kko, iet sezonā, jo ir ļoti daudz risku.
MakFadens koledžā bija lielisks spēlētājs. Daudzi aizmirst ka viņu pat nebaidījās likt vienā teikumā ar Adrianu Petersonu. Diemžēl ļoti daudz traumu jau karjeras sākumā, reāli tikai pēdējās 2 sezonas pilnībā veselas. Daudz kas jau ir arī pakārtots sistēmām kādās spēlē komandas. Tas pats Marejs šosezon pavisam neattaisnoja uz sevi liktās cerības Filadelfijā. Dalasa viņam bija lieliska vieta - lieli puiši priekšā, skrien tik cauri svilpodams. Un lieta pat nav Uzbrukuma līnijā, jo tā arī Filadelfijā ir gana laba, tomēr tur uzbrukuma shēmas paredzēja nedaudz ašākas maiņkustības. Marejs tomēr ir tā saucamais "North - South" spēlētājs. Ātrums labs, spēks ir, bet izveicības Filadelfijas shēmām drusku pietrūka

     [+] [-]

, 2016-01-04 15:03, pirms 9 gadiem
PrinC1t rakstīja: MakFadens koledžā bija lielisks spēlētājs. Daudzi aizmirst ka viņu pat nebaidījās likt vienā teikumā ar Adrianu Petersonu. Diemžēl ļoti daudz traumu jau karjeras sākumā, reāli tikai pēdējās 2 sezonas pilnībā veselas. Daudz kas jau ir arī pakārtots sistēmām kādās spēlē komandas. Tas pats Marejs šosezon pavisam neattaisnoja uz sevi liktās cerības Filadelfijā. Dalasa viņam bija lieliska vieta - lieli puiši priekšā, skrien tik cauri svilpodams. Un lieta pat nav Uzbrukuma līnijā, jo tā arī Filadelfijā ir gana laba, tomēr tur uzbrukuma shēmas paredzēja nedaudz ašākas maiņkustības. Marejs tomēr ir tā saucamais "North - South" spēlētājs. Ātrums labs, spēks ir, bet izveicības Filadelfijas shēmām drusku pietrūka
Ne jau vienkārši tāpat Marejs gāja klāt PHi īpašniekam un stāstīja, ka ar Kelliju viņam nav pārāk ok attiecības. Tāpat Mareju komandā jau no paša sākuma īsti neizskatīja kā pirmo RB (vadošā RB) un nedeva viņam bumbu (uzbrukumu skaits nogriezts uz pusi). Īsāk sakot - Kellijs nebija Mareja treneris un Marejs nebija Kellija spēlētājs.

Pēdējā regsezonas spēle arī bija neliels sveiciens Čipam, jo, lai arī cik dīvaini tas neliktos, ar 69 jardiem tā bija sezonas otrās puses veiksmīgākā Mareja spēle (lai arī kopumā tā nebija nekāda spīdošā), tāpat 5.8 jardi vidēji uzbrukumā un 54 jardi skrējienā bija sezonas labākais rādītājs.

     [+] [-]

, 2016-01-04 15:12, pirms 9 gadiem
run DMF bija fantasy zelts

interesanti, kādas likmses uz to, ka SB būs divas 6th seed komandas?

     [+] [-]

, 2016-01-04 16:05, pirms 9 gadiem
modests rakstīja: run DMF bija fantasy zelts

interesanti, kādas likmses uz to, ka SB būs divas 6th seed komandas?
steeleri - seahawks
nemaz tik nereāls tas scenārijs nav
redskins - texans likme būs lielāka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-04 19:04, pirms 9 gadiem
Psr bulšitu otrajā daļā - tu par savu komentāru?

Tie visi ir pieņēmumi, t.i., fantāzijas... nebūtu bijis pirmais... ar tikpat lielu ticamību vat apgalvot, ka Rendls būtu pirmais un Makfadens sildītu beņķi. Bet arī tā ir spekulācijas

     [+] [-]

, 2016-01-04 20:16, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ne jau vienkārši tāpat Marejs gāja klāt PHi īpašniekam un stāstīja, ka ar Kelliju viņam nav pārāk ok attiecības. Tāpat Mareju komandā jau no paša sākuma īsti neizskatīja kā pirmo RB (vadošā RB) un nedeva viņam bumbu (uzbrukumu skaits nogriezts uz pusi). Īsāk sakot - Kellijs nebija Mareja treneris un Marejs nebija Kellija spēlētājs.
Viņam maksāja kā pirmajam RB. Tad nu arī domāja, ka būs pirmais. Tā bija nedaudz kļūda arī no spēlētāja puses - tomēr paņēma arī Metjūzu, un bija vēl Sprouls. Spēlētājs principā izvēlējās naudu, nevis stabilu pirmā RB vietu, par ko nevar pārmest, jo šajā pozīcijā nopelnīt var tikai īsu laiku, un dzelzs pēc tādas sezonas bija tiešām karsta. Pie tam, Filadelfijai tas vairāk bija tāds žests. Sak, tiešajiem konkurentiem atņemsim tobrīd labāko spēlētāju. Tomēr zvaigzne vienā sistēmā nav zvaigzne visās sistēmās.

     [+] [-]

, 2016-01-04 20:21, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pēdējā regsezonas spēle arī bija neliels sveiciens Čipam, jo, lai arī cik dīvaini tas neliktos, ar 69 jardiem tā bija sezonas otrās puses veiksmīgākā Mareja spēle (lai arī kopumā tā nebija nekāda spīdošā), tāpat 5.8 jardi vidēji uzbrukumā un 54 jardi skrējienā bija sezonas labākais rādītājs.
Es nodomāju tieši to pašu , redzēju 54 jardu skrējienu, domāju - atvadu skrējiens tieši priekš Čipa. Bet pēc tam? Vēl 11 mēģinājumi un tikai 15 jardi. Atkal negatīvie skrējieni, tukšie skrējieni, un izņemot to 54 jardu skrējienu nekā cita arī nebija. Tieši parādīja kādēļ viņam varēja neuzticēties, jo šogad Marejs kontaktam neiet cauri kā pagājušogad.

     [+] [-]

, 2016-01-04 21:02, pirms 9 gadiem
Es domaju, ka Marejs nekad vairs nebus 1000jardu RB.

     [+] [-]

, 2016-01-04 23:16, pirms 9 gadiem
modests rakstīja: Es domaju, ka Marejs nekad vairs nebus 1000jardu RB.
Mierīgi var būt. Galvenais - veselība un spēlētājam paredzēta sistēma. 1000 jardu klubiņš nav nekas unikāls. Pat šosezon, kas viņam bija ĻOTI slikta skrienot ar bumbu savāca 700 + jardus. Neaizmirstam, ka 300 + jardi guvis arī ar piespēlēm un lūk mums ir 1000 jardu RB. Pat tikai skrienot ar bumbu, ja esi vesels un spēlē visas spēles, spēlē jāvāc tikai 60+ jardi, kas priekš pirmā RB ir tāds vidējs rādītājs.

Vispār, gudri cilvēki saka, ka labam RB vajag noskriet 4-5 jardus vienā mēģinājumā. Iepriekš Demarko krāja tieši šos 5 jardus. Gan jau sanāks vēl
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-05 07:13, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Statistika viņam neko spožu nerāda. Pagājušajā gadā lasīju rakstu, kurā tika apskatīts kā ir veicies RB pēc tādas sezonas, kāda bija Marejam un tur nebija nekas labs. Viņa vecumā šķiet tikai 3 vai 4 bija izdevies vēlreiz tikt pāri 1000 jardu sezonai. Rushing jardos, nevis kopējos. Visā līgas vēsturē. Un ja vēl paskatās uz viņa keriju skaitu iepriekšējā sezonā, vecumu un traumu vēsturi- he's done. Paskaties kaut uz Lariju Džonsonu.
Paskaties uz Krisu Džonsonu Arizonā. Pēdējās sezonas Tenesī - lejupslīde. Pirmspēdējā sezona Ņujorkā - Vēl lielāka lejupslīde. Šosezon Arizonā - 800 + jardi tikai 11 spēlēs, un ja ne savainojums tad būtu tie 1000 jardi viņam arī 30 gadu vecumā. Nu, protams, viņam palīdzēja arī tas, ka Arizonai bija savainoti citi RB. Pareizie apstākļi, sistēma, un trenera uzticība, un 1000 jardi ir sasniedzami. Viss ko vēlos pateikt

     [+] [-]

, 2016-01-06 16:19, pirms 9 gadiem
kā var uz datora skatīties nfl?