Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Oklahoma uzvar 80. "Sugar Bowl" un iekasē 17 miljonus

Juris Miņins
Juris Miņins

Oklahoma uzvar 80. "Sugar Bowl" un iekasē 17 miljonus
Oklahomas "Sooners" saņem balvu.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) futbola kausu sezonā Oklahomas "Sooners" ar 45:31 pieveica Alabamas "Crimson Tide", tādējādi pieliekot treknu punktu Alabamas neveiksmīgajai sezonas izskaņai, bet pašiem – svinot uzvaru "Sugar Bowl".

Var teikt, ka Alabamas komanda pēdējās trīs sezonās bija labākā NCAA futbola komanda, jo iepriekšējos divos gados tieši viņi bija Nacionālie čempioni, kā arī lielāko daļu šīs sezonas atradās TOP-25 ranga augšgalā. Taču negaidītais un zināmā mērā arī muļķīgais zaudējums Oburna "Iron Bowl" mačā viņiem nozīmēja atvadīšanos no līderpozīcijām un cerībām par piedalīšanos BCS čempionu mačā, tā vietā aizsūtot viņus uz "Sugar Bowl", kur pretī stājās Oklahoma. Lai arī viņi bija 11. vietā reitingā, tomēr, pret 3. numuru Alabamu, kā pirms mača atzina lielākā daļa ekspertu, variantu uzvarēt viņiem nebija daudz.

Daudz nebija, bet viņi tos atrada. Kā viens no pārsteigumiem bija frešmena saspēles vadītāja Trevora Naita pieteikšana mača pamatsastāvā. Naits nepievīla – 32 no 44 piespēlēm sasniedza savu mērķi, tika gūti 348 jardi un četri piezemējumi. Par to viņš tika atzīts par mača MVP uzbrukumā. Interesanti, ka pirms šī mača šosezon viņš bija realizējis vien 47 piespēles.

Pievēršoties spēles gaitai jāsaka, ka Alabama jau no paša sākuma piedāvāja saviem pretiniekiem "gāzi grīdā" futbolu, ko oklahomieši arī labprāt pieņēma. Lai arī "Crimson Tide", pēc T.Dž. Jeldona skrējiena, pirmie izvirzījās vadībā, jau mača pirmo ceturtdaļu noslēdzot "Sooners" bija pārņēmuši iniciatīvu – 14:10. Savukārt puslaika pārtraukumā ejot rezultāts bija jau 31:17 Oklahomas labā.

Atsākot spēli likās, ka Alabama ir saņēmusies, jo trešajā ceturtdaļā viņi pretiniekiem neļāva gūt punktus un kopumā ļoti pārliecinoši darbojās aizsardzībā, bet paši samazināja savu atpalicību par septiņiem punktiem, taču spēles pēdējā cēlienā Oklahoma guva vēl divus piezemējumus uz ko Alabama spēja atbildēt tikai ar vienu.

Par mača MVP aizsardzībā tika atzīts Oklahomas "Sooners" aizsardzības līnijas malējais aizsargs Dženeo Grisoms.

Alabamas rindās A.Dž. Makarons realizēja 19 no 30 piespēlēm, guva 387 jardus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Tāpat "Crimson Tide" uzbrukumā spīdēja pussargs Dereks Henrijs, kurš veica divus lieliskus un rezultatīvus skrējienus (43 un 61 jards), bet kopumā astoņos mēģinājumos tika pie 100 jardiem.

Pēc šī mača abas komandas saņēma 17 miljonus ASV dolāru, kas viņām pienācās par nokļūšanu šajā mačā.

Uz šo dienu NCAA futbola kausu sezonā ir palikuši vien pieci mači, no kuriem divi ir BCS čempionāta ieskaitē. Jau šodien, "Orange Bowl" ietvaros, savā starpā tiksies Klemsonas "Tigers" un Ohaio "Buckeyes", bet 6. janvārī tiks noskaidrots BCS Nacionālais čempions Floridas štata "Seminoles" un Oburnas "Tigers" cīņā.
Jāpiebilst, ka arī otrais šīs dienas mačs, "Cotton Bowl", kas norisināsies Teksasas pilsētā Ārlingtonā, savā starpā ir savedis divas ļoti spēcīgas un līdzīgas komandas - Misūrī "Tigers" un Oklahomas štata "Cowboys".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports