Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL pārbaudes spēles sākas ar "Broncos" uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL pārbaudes spēles sākas ar "Broncos" uzvaru
Foto: USA Today/Scanpix

Šonakt tika dots starts Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmssezonas pārbaudes spēlēm un pirmajā mačā Denveras "Broncos" ar 14:10 pārspēja Atlantas "Falcons".

Kā jau katru gadu, arī šogad NFL pārbaudes spēļu sezona, kas ilgst piecas nedēļas, sākās ar tā saukto "Slavas zāles" maču, kas notiek neitrālā laukumā, Oiaio štata Kantonas pilsētā, kur arī atrodas profesionālā amerikāņu futbola slavas zāle. Katru gadu šī mača dalībnieces mainās, taču kā viens no būtiskiem faktoriem to izvēlē ir jaunuzņemto Slavas zāles iemītnieku CV, proti, ir ierasts, ka pirmssezonas mačus atklāj komandas, kurās ir spēlējuši jaunie Slavas zāles iemītnieki.

Šogad izvēle tika izdarīta par labu Denveras "Broncos" un Atlantas "Falcons". Jāpiebilst, ka Denveras komandu pārstāvēja malējie aizsargi Čemps Beilijs un Tajs Lovs, kā arī Pets Boulens (komandas īpašnieks), bet Atlantā spēlēja Tonijs Gonzalezs, kas visi arī tiks pie simboliskajām dzeltenajām žaketēm, ko pasniedz visiem Slavas zālē iekļautajiem.

Runājot par pašu spēli, jāsaka, ka tā norisinājās kā šādos gadījumos ierasts, proti, laukumā devās tālākie rezervisti. Tas tiek darīts tāpēc, lai viņiem dotu vairāk iespējas atrādīt savu varējumu, kā arī saudzēt pamatsastāva spēlētājus, kuri parasti pārbaudes pamatīgāk spēlēs iesaistās vien pēdējos mačos.

Spēles pirmajā puslaikā komandas apmainījās ar diviem īsiem piezemējumiem, bet trešajā ceturtdaļā Atlanta izvirzījās vadībā pēc precīza tiešā brīvsitiena. Tiesa, mača liktenis izšķīrās vien pašā tā noslēgumā, kad 15 jardu piezemējums pēc Breta Ripjena piespēles padevās Džuvanam Vinfrī.

Nacionālās futbola līgas pirmā pārbaudes spēļu nedēļa sāksies 9. augustā, bet pirmā NFL regulārās sezonas spēle ir ieplānota 6. septembrī, kad savā starpā tiksies principiālie pretinieki, Grīnbejas "Packers" un Čikāgas "Bears".

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/