Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Tumšādainais treneris sūdz tiesā NFL komandas par rasismu

Emils Ozerinskis

Tumšādainais treneris sūdz tiesā NFL komandas par rasismu
Braiens Floress tika atbrīvots no Maiami "Dolphins" galvenā trenera amata. Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu futbola treneris Braiens Floress tiesā cēlis prasību pret Nacionālo futbola līgu (NFL) un vairākām tās komandām par nevienlīdzīgu praksi attiecībā uz etnisko minoritāšu nodarbinātības iespējām. Īpaši spilgti tas attiecas uz galveno treneru vakancēm, pie kurām šajā treneru piesaistīšanas ciklā nav ticis neviens tumšādainais speciālists.

"Dievs man ir dāvājis īpašu talantu būt par futbola treneri, taču pārmaiņām ir jābūt svarīgākām par maniem personīgajiem mērķiem. Pieņemot lēmumu celt tiesā prasību, saprotu, ka tas var man maksāt iespēju trenēt spēlē, ko tik ļoti mīlu un kas ir ārkārdīgi daudz devusi manai ģimenei. No sirds ceru, ka iestājoties pret sistemātisku rasismu NFL, citi man pievienosies, lai nodrošinātu pozitīvas pārmaiņas nākamajām paaudzēm," paziņojis treneris Braiens Floress.

Pēc ļoti sekmīgas sezonas otrās puses pie Maiami "Dolphins" stūres, par nieka tiesu netiekot izslēgšanas spēlēs, Braiens Floress kļuva par vienu no galvenajiem treneriem, kas pēc regulārās sezonas zaudēja savu amatu. Tāpat no amata tika atbrīvots Deivids Kulijs, tādējādi visā NFL kā galvenais treneris palicis tikai viens tumšādainais speciālists - Maiks Tomlins Pitsburgas "Steelers" vienībā.

Starp Floresa apsūdzētajām komandām ir Ņujorkas "Giants", kas vēl pirms darba intervijas ar Floresu esot pieņēmusi lēmumu noalgot galvenā trenera amatā Braienu Deibolu, tādējādi nedodot Floresam objektīvu iespēju iegūt amatu. Kā pierādījumus Floress sniedzis Bila Beličeka īsziņas, kurās "Patriots" galvenais treneris apsveicis ar amata iegūšanu Deibolu, bet nejauši nosūtījis to viņa vārda brālim Braienam Floresam, kurš ilgu laiku bija Beličeka treneru štābā Jaunanglijas "Patriots" rindās.

Tāpat Floress apsūdzējis Denveras "Broncos", kuras vadība 2019. gadā uz darba interviju ar Floresu esot ieradusies ar stundas nokavēšanos un paģiru pazīmēm. Savukārt pret Maiami "Dolphins" apgalvots, ka komandas īpašnieks veicis nesaskaņotas tikšanās ar zem līguma esošiem spēlētājiem (iespējams domāts Toms Breidijs) un trenerim piedāvāts 100 000 dolāru "bonus" par katru zaudējumu 2019. gada sezonā, lai komanda iegūtu pirmo drafta izvēli, kas gan nenotika Floresam gūstot piecas uzvaras un komandai paliekot ar piekto drafta numuru.

Tā kā aptuveni 80% līgas spēlētāju ir tumšādainie, tād nevienlīdzīga prakse ir acīm redzama. Šajā treneru intervēšanas ciklā brīvas bijušas deviņas galveno treneru vakances. No līdz šim pieņemtajiem treneriem visi bijuši baltādainie, kas, protams, izraisījis sašutumu mazākuma minoritāšu vidū.

Lasvegasas "Raiders" galvenā trenera amatu ieņēmis Beličeka uzbrukuma koordinators Džošs Makdaniels. Ņujorkas "Giants" piesaistījusi Braienu Deibolu no Bufalo. Čikāgas "Bears" noalgojusi Indianapolisas aizsardzības vadītāju Metu Eberflusu. Savukārt pie Denveras "Broncos" galvenā trenera darba ticis Grīnbejas saspēles vadītāju treneris Natanjels Hakets.

Šobrīd brīvas galveno treneru vakances palikušas Ņūorleānas "Saints", Džeksonvilas "Jaguars", Maiami "Dolphins", Hjūstonas "Texans" un Minesotas "Vikings" komandās. Jāatzīmē gan, ka pie ģenerālmenedžeru pozīcijām "Broncos" un "Vikings" komandās nupat kā tika divi tumšādainie speciālisti.

Starp prominentākajiem tumšādainajiem kandidātiem šajā treneru interviju ciklā ir Tampas "Buccaneers" koordinātori Bairons Leftvičs un Tods Boulss, kā arī Kanzassitijas "Chiefs" uzbrukuma vadītājs Eriks Bienemijs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/

  +1 [+] [-]

, 2022-02-02 12:28, pirms 2 gadiem
Nu kas tas par murgu? Sāksim varbūt visos sporta veidos kvotas, lai tiek arī obligāti aziātiem, kādai sievietei un nezinu, transseksuālim pa trenera vietai!
Ja speciālists tiešām labs, bez darba nepaliks. Šī izklausās pēc kārtējās lietas, kurā šis indivīds ir sapratis, ka iestāšanās pret rasu nevienlīdzību var būt labākais jājamzirdziņš uz kā pamata piesaistīt sev uzmanību. Un nevar jau neviens neko iebilst, uzreiz kļūst par rasistu!

BET vai vēršanās par melnajiem nenozīmē būtībā vēršanos pret baltajiem? Nu ne tak! Rasisms strādā tikai vienā virzienā!

Atgādina, kad Dončiču viens NBA spēlētājs nosauca par "balto s#du". Un par to pat nedabūja sodu? Kur taisnīgums?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-02 12:46, pirms 2 gadiem
80% melnādaino spēlētāju? Varbūt tas ir rasisms pret baltajiem? Noteikti, ka US nav 80% melnādaino iedzīvotāju.

Kāpēc baltajiem nav vienlīdzīgas iespējas? Melnie attīstās ātrāk, līdz ar to arī viņi var izkonkurēt baltos jaunībā, kas liedz baltajiem trenēties tālāk. Piemērs bija futbols Francijā, kur melno ātrāka attīstība izstūma daļu baltos no aprites akadēmijās. Varbūt šeit baltajiem dot papildus iespējas? Kāpēc viņi par to nesūdzās?

Rasisms pastāv (kaut vai šeit Sportacentrā), taču melnie ar šādām izdarībām sev nepalīdz, tieši pretēji, tas rada lielāku naidu rasistos.

     [+] [-]

, 2022-02-02 13:11, pirms 2 gadiem
Cik latviešu treneri NFL ir? Fakinie nacionāļi!

     [+] [-]

, 2022-02-02 13:32, pirms 2 gadiem
Trenera karjeru tikko nolaida podā.
Par šito runāja visu laiku.
Tas Rūnija likums arī ir tikai plika reklāma un nekas vairāk.
Ir visādi dīvaini incidenti.Piemēram kāpēc atlaida Texans Kalliju šogad?Neviens negaidīja no viņiem neko bez Vatsona.Beigās visa komanda visu sezona spēlēja normāli un nospēlēja krietni labāk nekā tika gaidīts.Pēc sezonas atlaiž Kalliju.
Vienmēr pēc šādiem ''skandāliem''.Tu gribi labu treneri vai treneri minoritāti?

Tie pēdējie trīs gan pelnījuši HC darbu.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-02 14:42, pirms 2 gadiem
57.5 % ir melnie NFL

  +1 [+] [-]

, 2022-02-02 15:22, pirms 2 gadiem
Palūgšu cienīt Valsts valodas centra atzinumus un rakstos lietot atzītu, neaizvainojošu terminu "nēģeris" nevis tumšādainais!
Ja nepatīk vārds "nēģeris", var lietot arī citu Valsts valodas centra ieteikto vārdu - "moris".

     [+] [-]

, 2022-02-02 19:28, pirms 2 gadiem
Magic rakstīja: Palūgšu cienīt Valsts valodas centra atzinumus un rakstos lietot atzītu, neaizvainojošu terminu "nēģeris" nevis tumšādainais!
Ja nepatīk vārds "nēģeris", var lietot arī citu Valsts valodas centra ieteikto vārdu - "moris".
var jau pavisam pieklājīgi - Mell-Dupsis