Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Spartans" pieveic "Cardinals" un uzvar "Rose Bowl"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Spartans" pieveic "Cardinals" un uzvar "Rose Bowl"
Džeremijs Langfords saņem apsveikumus un uzsāk "Spartans" atspēlēšanos.
Foto: AP/Scanpix

Ar Mičiganas štata universitātes komandas uzvaru pār Stenfordu (24:20) noslēdzās Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) 100. "Rose Bowl" mačs. Savukārt Centrālfloridas "Knights" uzvarēja "Fiesta Bowl".

Mičiganas štata universitāte ilgus gadus bija laba komanda. Ar atsevišķām zvaigznēm, ar kāpumiem un kritumiem, taču līdz šim to nekad neuzskatīja par NCAA futbola līderu grupas komandu. Līdz šim... . Klasiskā manierē, balstoties uz savu lielisko uzbrukumu mičiganieši izcīnīja lielisku uzvaru 100. "Rose Bowl" spēle.

Lai arī Stenfordas "Cardinals" maču iesāka ļoti pārliecinoši un jau pirmajā draivā spēja nogādāt bumbu ieskaites zonā kam vēlāk pielika vēl vienu precīzu tiešo brīvsitienu, atlikušajās trīs ceturtdaļās viņi kopā guva tikpat punktus cik pirmajā. "Spartans" gan izcēlās ar trīs piezemējumiem un vienu tiešo brīvsitienu.

Par mača MVP uzbrukumā tika atzīts Mičiganas štata komandas saspēles vadītājs Konors Kuks, kurš guva 332 jardus, (22/36) un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet aizsardzības MVP tituls pienācās lainbekeram Kaileram Elsvortam, kurš komandas pamatsastāvā tika iekļauts tikai pēc tam kā no komandas atstādināja vienības kapteini Maksu Bulogu.
Savukārt Stenfordas vienībā labākais bija pussargs Tailers Gafnijs, kurš guva pirmo komandas pizemējumu un kopā mačā veica 91 jardu. Savukārt lainbekers Kevins Andersons ierakstīja savu vārdu mača protokolā pēc pārtvertās bumbas nogādāšanas ieskaites zonā (40 jardu skrējiens).

Savukārt "Fiesta Bowl" mačā, kas šogad izdevās ļoti rezultatīvs, Bleika Bortla pārstāvētā UCF "Knights" ar 52:42 pieveica Beiloras "Bears", kas bija izteikti šī mača favorīti.

Beilora, kas bija šīs sezonas labākā komanda uzbrukumā, arī šoreiz guva 42 punktus, bet tās līderis Braiss Petijs noorganizēja piecus "tačdaunus", taču ar to bija par maz, lai uzveiktu Bortlu un viņa sabiedrotos. Bleiks vienkārši bija neaizsniedzams šajā mačā – trīs rezultatīvas piespēles, 301 jardi (20/31), 93 jardi skrienot pašam un viens rezultatīvs uzbrukums. Pieskaitot tam klāt vēl trīs Storma Džonsona piezemējumus kļūst skaidrs, ka bruņiniekiem bija veiksmīgas lāču medības.

Zaudētāju rindās pussargs Līčs Sīstranks guva 117 jardus (6.9 jardi vidēji mēģinājumā), bet aizsardzībā beilorieši pārtvēra divas Bortla piespēles.

Jāpiebilst, ka UCF šajā spēlē, lai arī bukmeikeri prognozēja viņu zaudējumu ar 17 punktu deficītu, ne reizi neatradās iedzinējos un mača galarezultāts ir otrs augstākais BCS kausu maču vēsturē.

Par mača MVP uzbrukumā atzina Bleiku Borltu, bet aizsardzībā – citu UCF pārstāvi Terensu Plumeru.

Atgādināsim, ka šodien notiks "Sugar Bowl" mačs, kurā sezonas beigu izgāšanos ar uzvaru kausu spēlē mēģinās kompensēt Alabamas "Crimson Tide", kurai pretī stāsies Oklahomas "Sooners".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports