Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vašingtona iztirgo aizsardzības līniju, "Raiders" atlaiž galveno treneri un GM

Emils Ozerinskis

Vašingtona iztirgo aizsardzības līniju, "Raiders" atlaiž galveno treneri un GM
Bijušie Vašingtonas spēlētāji Čeiss Jangs un Montress Svets. Foto: AFP/Scanpix

Vakardien Nacionālajā futbola līgā (NFL) bija pēdējais termiņš maiņas darījumu veikšanai. No diviem nozīmīgiem aizsardzības līnijas ārējiem spēlētājiem šķīrās Vašingtonas "Commanders". Savukārt jau pēc maiņu beigām par galvenā trenera Džoša Makdanielsa un ģenerālmenedžera Deiva Zīglera atlaišanu pavēstīja Lasvegasas "Raiders".

Jau regulārās sezonas vidū balto karogu izkārusi Vašingtonas "Commanders", kura aizmainīja savus divus labākos aizsardzības līnijas ārējos spēlētājus jeb piespēļu steidzinātājus. 2020. gadā ar kopējo otro numuru draftētais Čeiss Jangs, kurš šogad veica sešus "sekus" kravā ceļasomas, lai pārceltos uz vienu no titula pretendentēm Sanfrancisko "49ers". Koledžas gadus Ohaio štata universitātē pavadījušais Jangs tādējādi atkal apvienos spēkus ar savu studiju gadu biedru Niku Bosu. Ar Janga iegūšanu jau tā jaudīgā Sanfrancisko aizsardzības līnija kļūs vēl varenāka. Savukārt "Commanders" naskākais "seku" krājējs Montress Svets aizsūtīts uz vienu no turnīra pastarītēm Čikāgas "Bears". 2019. gada draftā ar 26 numuru izvēlētais Svets, kurš pretinieku saspēles vadītājus šosezon notvēris 7,5 reizes, sagādājis Vašingtonai nākamā gada drafta otrās kārtas izvēli, bet par Jangu ASV galvaspilsētas komanda saņēma kompensāciju trešās kārtas izvēles vērtībā.

Savu saspēles vadītāju Kērku Kazinsu Ahileja cīpslas traumas dēļ uz atlikušo sezonas daļu zaudējusī Minesotas "Vikings" maiņas darījumā piesaistīja citu saspēlnieku Džošu Dobsu, kurš šosezon Arizonas "Cardinals" rindās aizstāja krustenisko saišu plīsumu dziedējošo Kaileru Mareju. Dobss šosezon astoņās spēlēs veicis 1569 piespēļu jardus, sakrājot astoņus piezemējumu un veicot piecas pārtvertas piespēles. Ņemot vērā, ka Arizonas komandas bilance ir pieticīgā 1-7, Dobsa 19. labākais kvoterbeka reitings visā līgā ir pietiekami cienījams.

Bufalo "Bills" savu aizsardzības aizmuguri pastiprinājusi ar malējā aizsarga Rasula Duglasa piesaistīšanu no Grīnbejas "Packers". 28 gadus vecais Duglass šosezon veicis vienu no kopumā četrām "Packers" pārtvertajām piespēlēm. Tāpat malējais aizsargs bija komandas līderis apturētajās piespēles, atvairot pretinieku uzbrucējus no sešu piespēļu notveršanas. Savukārt NFC vicelīdere Detroitas "Lions" savam uzbrukuma arsenālam pievienojusi malējo uzbrucēju Donovanu Pipulsu-Džounsu, kuram Klīvlendā šosezon bija ļoti limitēta loma, notverot tikai astoņas piespēles kopumā 97 jardu vērtībā.

Ļoti neapmierinātais Devante Adamss palika neaizmainīts. Malējais uzbrucējs neslēpa savu izmisumu par komandas vājo spēli astotās spēļu nedēļas izskaņā. Ilgāk par Adamsu Lasvegasas "Raiders" komandā nenoturējās komandas galvenais treneris Džošs Makdaniels un ģenerālmenedžeris Deivs Zīglers. Nevadas komandas vadība pēc klusā darījumu maiņu termiņa beigām nolēma atlaist abus svarīgos posteņus ieņemošos personāžus. Makdanielsam spēkā vēl bija līgums uz četriem gadiem, bet Zīglers komandas ģenerālmenedžera funkcijas uzņēmās vien pagājušajā gadā. Par galvenā trenera vietas izpildītāju nozīmēts Antonio Pīrss, kurš kļūs par 12 galvenā trenera funkciju pildītāju "Raiders" klubā pēdējo 20 sezonu laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...