Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL komandā "Chiefs" neatrodas vieta latviešu izcelsmes spēlētājam Kaizeram

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL komandā "Chiefs" neatrodas vieta latviešu izcelsmes spēlētājam Kaizeram
Niks Kaizers (priekšplānā)
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas vakardien tika skaidrībā ar sastāviem, ar kuriem tās sāks 2019. gada regulāro sezonu. Diemžēl, bet pēdējā dienā bez darba palika gan vairāki līgā labi zināmi spēlētāji, gan arī tālākie rezervisti, viņu vidū arī latviešu izcelsmes futbolists Niks Kaizers.

Vakardien jau ziņojām par dažiem pārsteidzošākajiem komandu lēmumiem, kas norisinājās agrāk, piemēram, Bufalo "Bills" lēmumu atlaist pussargu Lešonu Makoju vai Jaunanglijas "Patriots" vienības lēmumu atbrīvoties no veterāna Braiena Hojera, taču dienas (pēc Latvijas laika – nakts) otrajā pusē tika pieņemti vēl vairāki interesanti lēmumi.

Tā jau pieminētā "Patriots" atlaida malējo uzbrucēju Demariusu Tomasu, kas aizvadīja labu ceturto pārbaudes spēli, izceļoties arī ar diviem piezemējumiem. Tomass pašlaik gan atkopjas no savainojuma. Tiesa, jau pašlaik tiek ziņots, ka, tā kā Tomasam nebūs jāiziet tā sauktā "veiveru" procedūra, kuras laikā viņu var paņemt jebkura cita komanda, bet pats spēlētājs ir izteicis vēlmi palikt komandā, visdrīzāk, sezonas laikā viņš atgriezīsies Jaunanglijas komandas rindās.

Nav izticis arī bez maiņu darījumiem, jo Hjūstonas "Texans", kuri dienas pirmajā pusē uz Sietlu aizmainīja Džadevionu Klauniju, lai arī plānoja viņu izmantot, lai iegūtu Leremiju Tansilu, tomēr, ir panākuši savu un Tansils, kā arī Kenijs Stilss, spēlēs Teksasā. Uz Maiami "Dolphins" tika aizsūtīti aizsargi Džonsons Bademosi un Džalīns Devenports, kā arī divas drafta pirmās kārtas un viena otrās kārtas izvēles iespēja.

Savukārt Lešons Makojs bez darba ilgi nepalika un, kā jau tika prognozēts, pievienojās Kanzassitijas "Chiefs" vienībai, vienojoties ar komandu par viena gada sadarbību. Tādējādi Makojs atkal strādās ar sev labi zināmo treneri Endiju Rīdu.

Losandželosas "Chargers", nespējot vienoties ar savu zvaigžņoto pussargu Melvinu Gordonu par jauna līguma nosacījumiem, ir atļāvusi viņa aģentam meklēt iespējamos maiņas darījuma partnerus.

Savukārt pavisam bēdīgā situācijā ir nonācis Sanfrancisko "49ers" pussargs Džeriks Makinons, kurš būs spiests izlaist jau otro sezonu pēc kārtas. Tieši pirms gada, komandas treniņā, viņš guva ceļgala krustenisko saišu savainojumu, kura dēļ izlaida visu 2018. gada sezonu, bet nu Makinons atkal ir nodots ārstu rīcībā, jo problēmas ar ceļgalu turpinās un arī 2019. gada sezonā pussargs nevarēs piedalīties.

Interesanti, ka Sanfracisko "49ers" rindās Makinons nav aizvadījis nevienu regulārās sezonas maču, jo viņš pievienojās komandai vien 2018. gada starpsezonā, noslēdzot četru gadu līgumu par kopējo summu 30 miljoni ASV dolāru.

Visbeidzot, Kanzassitijas "Chiefs", kas bija gana aktīvi pēdējās dienās, ir atlaiduši balsta uzbrucēju Niku Kaizeru, kurš uz šo brīdi ir vienīgais latviešu izcelsmes spēlētājs līgā. Jāpiebilst, ka šī gada laikā šis ir jau otrais gadījums, kad Kaizers ir atlaists, jo pavasarī no viņa pakalpojumiem atteicās Baltimoras "Ravens", kuru rezervistu sastāvā uzbrucējs pavadīja visu 2018. gada sezonu.

Šajā pirmssezonā 24 gadus vecais Kaizers piedalījās visos četros mačos, pēdējā no tiem dodoties arī sākumsastāvā, notvēra astoņas piespēles un guva 53 jardus, kā arī pirmssezonas noslēdzošajā mačā guva arī piezemējumu.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/