Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:214, Did:0, useCase: 3

Jaunumi ZAHL austākajā līgā

Jaunumi ZAHL austākajā līgā
jelgava

Līdz regulārā čempionāta noslēgumam un Zemgales Amatieru Hokeja līgas kausa izcīņas sākumam vēl tikai četras kārtas.Cīņa saasinās,gan par zeltu,gan par bronzu.

ZAHL augstākajā līgā aizgājušajās brīvdienas tika aizvadītas trīs spēles.Savā starpā tikās Karāts-Olaine,Zemgale-Bauska un Mītava-Pirāti.
Visas spēles aizritēja ļoti lidzīgā cīņā un divās no tām uzvarētāju izdevās noskaidrot tikai pēcspēles soda metienos.

KARĀTS-OLAINE 3:2(pamatlaikā-2:2)
1:0 D.Upelnieks(D.Novikovs),1:1 D.Ozoliņš(U.Ritums,R.Ieviņš), 1:2 M.Cēbers(D.Ozoliņš),2:2 K.Zuševics(H.Dežurovs,I.Olte)
Soda metienu precīzi izpildīja K.Zuševics(Karāts)

Spēle aizritēja ar nelielu,bet Olaines komandas pārsvaru,taču pirmajā periodā neizmantotās lieliskās vārtu gūšanas iespējas Olainiešu noskaņojumu acīmredzami sabojāja.Arī Karāta hokejistiem bija ne mazums izdevīgu vārtu gūšanas momentu,taču allaž ripas ceļā īstajā brīdī un īstajā vietā bija Olaines komandas vārtsargs Guntis Kārkliņš.
Pagalam neveiksmīga spēlētāju,vai arī lieliska vārtsargu darbība bija pēcspēles soda metienu izpildīšanā.Olaines hokejisti nu nekādi nespēja ripu pārmest pāri jau piezemētajam Karāta komandas vārtsargam Mihailam Koturovam.Lielisks bija arī Olaines vārtu vīrs,taču Kristapa Zuševica raidītā ripa,kaut arī negribīgi,bet tomēr ieslīdēja vārtos,tādējādi ļaujot Karāta hokejistiem izcīnīt 2 punktus.

ZEMGALE – BAUSKA 4:3
1:0 A.Putjatins(I.Gončarovs),1:1 J.Klabis(T.Krumpāns,D.Domokejevs),
2:1 Ģ.Vasiļjevs(R.Titiņš),3:1 R.Namiķis(G.Plēsums), 3:2 J.Dzenis (T.Krumpāns,D.Domokejevs),4:2 A.Putjatins(E.Bērziņš),4:3 J.Klabis (J.Artimovičs,J.Straumanis)

Arī ši spēle aizritēja diezgan līdzīgā cīņā.Daudz neizmantotu vārtu gūšanas izdevību abām komandām.Jāsaka,ka Zemgaliešiem šķērslis pārliecinošākam panākumam bija Bauščenieku vārtu vīrs Normunds Zvaigzne,savukārt Bauščeniekiem nesanāca precīzi metieni,pat tādos brīžos,kad likās,ka nu jau vairs ripai citur nav,kur lidot,kā vārtos. Zemgalieši visu spēles laiku uzturēja ātru tempu,savienotu ar tehnisku hokeju,kas protams nogurdināja Bauskas puišus.

MĪTAVA – PIRĀTI 3:4 (pamatlaikā 3:3)
0:1 D.Panovs, 0:2 I.Volgins(S.Makuševs), 1:2 E.Diļevka
(V.Mistjukevičs,Ei.Trankalis) 2:2 E.Diļevka(D.Bērziņš,El.Trankalis),
2:3 M.Šalajevs(J.Terjohins), 3:3 D.Bērziņš(V.Mistjukevičs)

Acīmredzami Pirātu hokejisti šai spēlei bija gatavojušies nopietni.Turnīra tabulā komandas atradās līdzās,tikai Pirātu hokejistiem bija par trim punktiem mazāk.Uzvaras gadījumā viņi Mītavas hokejistus noķertu,tādējādi padarot vēl asāku cīņu par čempionāta bronzas medaļām.Savukārt Mītavas hokejisti laukumā bija it kā iemiguši,kas arī ātri vien izpaudās rezultātā.Spēles pirmais periods noslēdzās ar rezultātu 1:0 Pirātu labā.Turpinājumā ,joprojām vadības grožus savās rokās turēja Pirāti un drīz vien paaugstināja rezultātu uz 2:0.Beigu perioda viducī Mītavieši it kā atmodās un divarpus minūšu laikā pamanījās rezultātu izlīdzināt 2:2. Taču pēc minūtes vadībā izvirzījās atkal Pirāti.Šķita,ka tā arī ši spēle noslēgsies,taču Mītavieši spēles pēdējā minūtē,laižot laukumā spēcīgakos šis dienas spēlētājus pamanījās pretinieku vārtu priekšā sagriezt tādu virpuli,ka Pirātu hokejisti vairs nespēja precīzi izsekot pretinieku manevriem.Mītaviešu beigu spurts vainagojās ar panākumu.Sešas sekundes pirms beigu sirēnas ripa vārtos-3:3.
Soda metienu izpildē,Mītavieši nerealizēja nevienu no trijiem savukārt Pirātu rindās precīzs bija tikai Vladimirs Parhomenko,ar ko arī komandai pietika.lai izcīnītu vismaz divus punktus.

Rezultatīvākie spēlētāji.

Kristaps Zuševics (Karāts)19 (10+9)
Eduards Diļevka (Mītava) 17 (9+8)
Maksims Šalajevs (Pirāti) 16 (9+7)
Vladimirs Parhomenko (Pirāti) 16 (5+11)
Einārs Trankalis (Mītava) 15 (6+9)
Dmitrijs Panovs (Pirāti) 14 (11+3)
Helmuts Dežurovs (Karāts) 14 (4+10)
Maksims Lukjaņecs (Karāts) 13 (6+7)
Roberts Titiņš (Zemgale) 12 (7+5)
Edgars Gončarovs (Zemgale) 12 (2+10)
Aleksandrs Putjatins (Zemgale) 11 (8+3)
Kalvis Olte (Karāts) 10 (4+6)
Dainis Bērziņš (Mītava) 10 (4+6)

     [+] [-]

, 2009-01-20 03:34, pirms 15 gadiem
A kas tä par ZAHL lìgu, ZA?hokej lìga?

     [+] [-]

, 2009-01-20 12:18, pirms 15 gadiem
Atbrauc uz Zemgali,senseno Kurzemes hercogistes galvaspilsētu Mītavu,tagad Jelgavu un Jelgavas Ledushallē varēsi iepazīties ar Zemgales Amatieru Hokeja Līgu (ZAHL,kam jau ir astoņu sezonu gara vēsture)