Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Polijas “dankeris” Pšibilskis izcīna vietu “Ghetto Kings of Air”

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Polijas “dankeris” Pšibilskis izcīna vietu “Ghetto Kings of Air”
"Ghetto Kings of Air" atlases dalībnieki, žūrija un organizatori. Vidū Areks Pšibilskis (ar uzvarētāja planšeti)
Publicitātes foto

Ceturtdien, 29. jūnijā Rīgā, “Rīdzenes” sporta zālē notikušajās “Ghetto Kings of Air” atlases sacensībās vienīgo ceļazīmi uz dalību 11. jūlijā Rīgā, Centrāltirgū notiekošajā konkursā izcīnīja Polijas “Slam dunk” meistars Areks Pšibilskis. Labākais no Latvijas pārstāvjiem Ivars Rihards Žvīgurs ieņēma otro vietu.

Pasaules mēroga “Slam dunk” konkurss “Ghetto Kings of Air” šogad notiks devīto reizi. Uz otrdien, 11. jūlijā pirmo reizi Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā notiekošo “Ghetto Kings of Air” konkursu organizatori jau iepriekš bija uzaicinājuši deviņus meistarus, bet desmitā vieta tika izspēlēta atlases sacensībās. Tās sākotnēji bija plānotas “Ghetto Games” mājvietā Rīgā, Grīziņkalna sporta kompleksā, taču lietus dēļ nācās pārcelties uz “Rīdzenes” sporta zāli.

Uz vienīgo ceļazīmi uz “Ghetto Kings Of Air” pretendēja seši “Slam dunk” speciālisti – Ivars Rihards Žvīgurs, Renārs Bulduris, Tomass Bērziņš, Dāvis Šteinbergs (visi Latvija), Areks Pšibilskis (Polija) un Sergejs Mosurs (Baltkrievija). Konkursu vērtēja basketbola speciālistu veidotā žūrija – Kristaps Dārgais, Žanis Peiners, Kaspars Cipruss, Edgars Buļs, Haralds Kārlis un Jānis Blūms.

Pirmajā kārtā “dankeri” izpildīja pa diviem mēģinājumiem, pēc kuriem pusfinālā iekļuva četri no dalībniekiem, no cīņas par vienīgo ceļazīmi izstājoties Bērziņam un Šteinbergam. Otrajā kārtā lielāko punktu summu tiesneši piešķīra Žvīguram. Finālā iekļuva arī Pšibilskis, bet Buldurim nācās samierināties ar trešo vietu šajā konkursā. Izšķirošajos mēģinājumos pārāks bija Pšibilskis, kurš Rīgā atgriezīsies 11. jūlijā, lai piedalītos “Ghetto Kings of Air”.

Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā vēl pirms tā atklāšanas pēc renovācijas 11. jūlijā “Ghetto Kings of Air” piedalīsies – divkārtējais šo sacensību uzvarētājs Džordans Kilganons (Kanāda), Gajs Djupī, Kriss Steiplss, Džordans Souterlends, Kristofers Džons Čempions (visi ASV), Ģedimins Žitlinsks (Lietuva), Pjotrs Grabovskis (Polija), Davids Karloss (Filipīnas), Vadims Poddubčenko (Ukraina) un atlases konkursa uzvarētājs Areks Pšibilskis (Polija).

Izmantotie resursi:
kingsofair.com

     [+] [-]

, 2017-07-01 02:27, pirms 7 gadiem
Tā arī ir , pasaules labākie , būtu iespēja , noteikti aizietu. Kilganons stipri iespējams pacels, jo nu "Dunk King'os" viņam gluži konkurence nebija (šeit tie paši čaļi vien ir pa lielam) , vienīgi fināla mazliet pārcentās ar kreativitāti - bet nu tā jau tas ir , tīri uz publiku.