Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

27.augustā „Ghetto basket” sezonas noslēguma blieziens

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Biedrības „Streetbasket” šovasar organizēto ik ceturtdienu ielu basketbola turnīriem „Ghetto basket” 27.augustā Rīgā, „Grīziņkalna skeitparkā” tiks pielikts spilgts punkts pasākumā „„Ghetto basket” sezonas noslēguma blieziens kopā ar „Club Traffic””.

No plkst. 17 līdz plkst. 24 „Grīziņkalna skeitparkā” ielu basketbola turnīra spēles, bet no plkst. 1 trakākais „afterpārtijs” „Club Traffic”.

Sezonas laikā notikuši desmit „Ghetto basket” turnīri, pulcējot vairākus simtus komandu. Sezonas kopvērtējums liecina, ka izslēgšanas turnīra spēlēs vecākajā grupā vien ir piedalījušās vairāk par 50 vienībām. Sezonas čempionu godu jau iepriekš nodrošinājusi komandu „Mazais”, kuru pārstāvēja Oskars Rusmanis, Mārtiņš Jaunzems un Sandis Silavs. Par atlikušajām divām vietām laureātu trijniekā vēl pēdējā posmā 27.augustā cīnīsies „Daiņa kliķis”, „Brazzers” un „ZZZ”. Pieteikšanās "Ghetto basket" turnīram "Streetbasket.lv".

Tieši „Ghetto basket” labāko spēlētāju apbalvošana būs viena no trakā „afterpārtija” sastāvdaļām. Vēl „Club Traffic” noteikošā pasākuma programmā „Day & Night” un „Pro X” deju priekšnesumi, reperis Gacho ar jaunām dziesmām, par mūziku „Ghetto basket” stilā rūpējies DJ „Kress”. Bezmaksas ielūgumi uz „afterpārtiju” vienīgi spēlētājiem un līdzjutējiem, kuri 27.augusta vakarā klātienē apmeklēs „Ghetto basket” turnīru „Grīziņkalna skeitparkā”.

„Streetbasket” sadarbībā ar jauniešu organizāciju „Avantis” šovasar organizē trīs lielos ielu basketbola un ekstrēmo sporta veidu pasākumus „Streetbasket Extreme”. Pirmie divi pasākumi jau notika 16.maijā un 18.jūlijā, bet vasaras kulminācija tiks sasniegta 29.augustā, kad ielu basketbola laukumos pulcēsies ne tikai labākie pašmāju spēlētāji, bet arī viesi no Igaunijas. Atgādināsim, ka 16.maijā tika sasniegts Latvijas ielu basketbola jaunāko laiku dalībnieku rekords - 200 komandu.

Lai būtu regulāra iespēja ne tikai trenēties, bet arī samērot spēkus ar citām komandām, „Streetbasket” izveidoja „Ghetto basket” turnīrus, no kuriem pirmais notika 18.jūnijā. Arī turpmāk ceturtdienu vakaros tika spēlēts „Ghetto basket”, dalībnieku rekordskaitu sasniedzot 20.augustā – 114 komandu. Spēļu norise „Grīziņkalna skeitparkā” nebūtu iespējama bez „Streetbasket” sadarbības ar „Avantis”, kas skeitparka darbību nodrošina kopā ar Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu.

Šo turnīru noteikti var nosaukt par pašu demokrātiskāko, jo spēlētāji tiek dalīti divās grupās – līdz 15 gadu vecumam un pēc 16 gadu vecumam. Sieviešu vienības startē jaunākajā grupā. Dalība maksa ir simboliska – viens no lats no katra spēlētāja. Izdevies ir arī daudzu apšaubītais eksperiments, kad spēļu tiesāšanu veic paši basketbolisti. Protams, bez strīdiem neiztikt, taču visas domstarpības tiek atrisinātas pēc īsas diskusijas.

Basketbola sabiedrībā pazīstami ļaudis bijuši „Ghetto basket” sacensību dalībnieki. Grīziņkalna asfalta laukumus dimdinājuši Rolands Freimanis, Kristers Zeidaks, Mārtiņš Kravčenko, Nikolajs Mazurs, Ieva Veinberga, Haralds Kārlis, Ieva Vītola, Edgars Čunda, Sandis Silavs, Oto Ošenieks, Artūrs Strēlnieks, Mārtiņš Jaunzems, Klāvs Bedrītis, Oskars Rusmanis, Rihards Šulcs, Agris Blaubuks, Anete Horelika, Raitis un Mārtiņš Liepas, Matīss Elmis.

Par „Ghetto basket” balvām rūpējas „Islande Hotel”, „Mārtiņa Beķereja”, „Kolonna”, sporta klubs „Atlantis”, „Dr. Feldmaņa privātklīnika”, sporta klubs „Vētra”, kempings „Abragciems”, „Laima”, spēlētājus veldzē „Dabīgais Stelpes minerālūdens”, tehnisko atbalstu sniedz „Discomania” un „Cramo”, informē „European Hit Radio”, „Draugiem.lv”, „Inbox.lv”, „Easyget.lv”, „Kasjauns.lv”, žurnāls „Sports”, „Pegasus Partnership”.

Izmantotie resursi:
streetbasket.lv

  -1 [+] [-]

, 2009-08-26 12:54, pirms 15 gadiem
Chubakas visus sasitīs!!

  +3 [+] [-]

, 2009-08-26 13:26, pirms 15 gadiem
elbim respekts par to ka saorganizeeja peedeejo gadu labaako vasaras striitbolu!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-08-26 15:32, pirms 15 gadiem
uh būs metiens pēc tam esītī...

     [+] [-]

, 2009-08-26 19:56, pirms 15 gadiem
Flash-Kresh rakstīja: uh būs metiens pēc tam esītī...
Traffic Club!!!