Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

„Ghetto Games” cīņas par čempionu tituliem no 24. līdz 28. augustam

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Biedrības „Streetbasket” organizēto „Ghetto Games” finālu nedēļu startēs 24. augustā ar „Ghetto Football” superfinālu, 25. augustā turpināsies ar „Ghetto Basket” un „Ghetto Speedrace” izšķirošajām cīņām, 26. augustā notiks „Ghetto Extreme” un „Ghetto Dance”, piedaloties dalībniekiem ne tikai no Baltijas, bet arī no citām valstīm. Nedēļas noslēgumā sestdien un svētdien pirmais pasaules čempionāts ielu vingrošanā ar atlētu pārstāvniecību no 11 valstīm.

Ielu kultūru vienojošais projekts „Ghetto Games” šovasar piedzīvoja debiju, Rīgā, Grīziņkalnā apvienojot daudzu sporta veidu – ielu basketbola un futbola, ekstrēmo sporta veidu – BMX frīstaila, inline skrituļslidošanas, skeitborda, velotriāla – pārstāvjus, kā arī ielu deju un ielu vingrošanas meistarus. Grīziņkalnā regulāri notika ne tikai sacensības, bet jauniešiem bija iespēja bez maksas apgūt šos sporta veidus dažādās meistarklasēs un īpašos treniņos.

Ja pirms diviem gadiem „Ghetto Basket” dzima kā ik ceturtdienu nelieli turnīri Rīgā, Grīziņkalnā, tad 2010. un 2011. gadā turnīri ar šādu nosaukumu notika ne tikai galvaspilsētā, bet arī daudzās Latvijas pilsētās. Šovasar „Ghetto Basket” spēlēts Skrundā, Siguldā, Daugavpilī, Valmierā, Saulkrastos, Alūksnē, Dobelē, Kuldīgā, Limbažos, Rēzeknē, Salaspilī, divreiz Alūksnē, četrreiz Ventspilī, bet 25. augustā trīspadsmito reizi mači notiks Rīgā, Grīziņkalnā. Sezonas punkts tiks pielikts 3. septembrī Jēkabpilī.

„Ghetto Basket” turnīros Grīziņkalnā ielu basketbols katru ceturtdien tiek spēlēts teju uz 20 groziem, piedaloties apmēram pusotram simtam komandu. Ārpus galvaspilsētas strītbaskets notiek gan darba dienu vakaros, gan pilsētu svētku ietvaros, regulāri pulcējot vairākus desmitus vienību.

„Ghetto Basket” komandas regulāri cīnās par vērtīgām balvām un ceļazīmēm uz ārzemju turnīriem. Latvija šovasar bijusi pārstāvēta Francijā (Parīzes „Quai 54”), Čehijā („Prague Open”) un Igaunijā („Tallinn Open”), bet 25. augustā superfinālā ar ranga 32 spēcīgāko vienību līdzdalību tiks noteikta valsts čempionvienība, kura saņems iespēju startēt septembra sākumā Krievijā notiekošajā neoficiālajā pasaules čempionātā „Moscow Open”. Ceturtdien turnīra sākums plkst. 18.

Vasaras pirmais lielais apogejs tika sasniegts jau 18. augustā, kad „Ghetto Basket” ranga spēcīgākās četras komandas – „Armet”, „Mazais”, „Kaijasenergy.lv” un „Kasjauns.lv Sports” - cīnījās par Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētāja Andra Biedriņa dāvāto braucienu uz NBA spēli Ņujorkā. Lielo balvu izcīnīja „Mazais” – Kristaps Dārgais, Jānis Lasmanis, Artūrs Dušelis, Artūrs Kramiņš.

„Ghetto Football” turnīros ik trešdienu Grīziņkalnā, kā arī vienu reizi pie „Skonto” stadionā regulāri startēja apmēram 60 komandu, lielākos panākumus gūstot „Brasai”, „U.S.B.” un „Oskaram bija vienalga”. 24. augustā no plkst. 18 labākās 29 vienības cīnīsies par čempionu titulu un balvā, kuru skaitā būs arī Latvijas Futbola federācijas dāvātā „Skonto” stadiona VIP loža uz 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli Latvija – Grieķija.

“Ghetto Extreme” izšķirošo maču sēriju ceturtdien plkst. 17.30 ievadīs velotriālisti, kuri sacentīsies uz īpaši šīm sacensībām izveidotā trasē. Līdz šim Elites grupā lielākos panākumus guvuši Ansis Dermaks, Ēriks Karlsons un Kristaps Skudra.

Piektdien no plkst. 16 plosīsies “Ghetto Extreme” meistari, skeitparkā sacenšoties visos trijos sporta veidos – inline skrituļslidošanā, skeitbordā un BMX frīstailā. Vasaras laikā spēkus izmēģinājuši apmēram 150 jauniešu, bet finālos tiks noteikti paši labākie. Plkst. 17 “Ghetto Dance” ietvaros labākie dejotāji no visas Baltijas sacentīsies breika un “hip-hop” deju disciplīnās. Pirmo reizi Latvijā tiks noteiktas meistarīgākās breika dejotājas – meitenes. Sezonas garumā “Ghetto Dance” notikumos iesaistījušies vairāk par 200 dejotājiem.

Spilgts punkts “Ghetto Games” sezonai tiks pielikts ar pirmo pasaules čempionātu ielu vingrošanā, kurā varētu startēt 11 valstu atlēti. Sestdien plkst. 14 sāksies frīstaila sacensības, bet svētdien no plkst. 11 – spēka trīscīņas mači.

Trešdien un ceturtdien Grīziņkalna sportisko gaisotni ar kvalitatīvu mūziku papildinās “Red Bull Tour Bus”, kas piedzīvos debiju Latvijā. Uz autobusa jumta ceturtdienas vakarā uzstāsies arī slaveni pašmāju mūziķi.

"Ghetto Games" organizē biedrība "Streetbasket", līdzfinansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

"Ghetto Games" galvenie atbalstītāji: "O!Karte", Latvijas Universitāte, basketbola klubs "VEF Rīga".

"Ghetto Games" atbalsta: "TIO", "adidas", "Sport2000", "Quiksilver", "Parbmx.com", "Taktika.lv", "Capital", tipogrāfija "McĀbols", "Mārtiņa Beķereja", Ventspils Sporta pārvalde un olimpiskais centrs "Ventspils", Skrundas novada dome, Dobeles novada dome, Siguldas novada dome, Saulkrastu novada dome, Valmieras pilsētas dome, olimpiskais centrs "Limbaži", Jēkabpils sporta centrs, Daugavpils pilsētas dome un Sporta pārvalde, Rēzeknes pilsētas dome, Alūksnes novada dome.

Oficiālā informācija: "Ghettogames.lv" un "Draugiem.lv/ghettogames".

Informatīvi atbalsta: "Draugiem.lv", "Lu.lv". "Diena", "Novonews", "Čas", "Subbota", "Tvnet.lv", "European Hit radio", "JCDecaux", LTV7, "Sportacentrs.com", "Skeitparki.lv",

  -2 [+] [-]

, 2011-08-24 15:32, pirms 13 gadiem
nu tik garu rakstu var uzrakstīt tikai PR speciālists. Daudz par garu!