Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Ielu vingrotāji iesaistās projektā „Sports ir mans dzīves stils!”

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Ielu vingrotāji iesaistās projektā „Sports ir mans dzīves stils!”
Ielu vingrotājs Kaspars Zlidnis viesojas 68.vidusskolā
Foto: Renārs Buivids

Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības aktīvisti iesaistījušies biedrības „Streetbasket” un basketbola kluba „VEF Rīga” aizsāktā projekta „Sports ir mans dzīves stils!” īstenošanā, Latvijas skolās popularizējot sportisku dzīves veidu.

„Streetbasket” un Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības sadarbība aizsākās, veidojot Rīgā, „Skonto” hallēs notiekošos „Ghetto Basket Winter Edition” pasākumus. 20.janvārī ielu vingrotāji kopīgi ar „Streetbasket” un „VEF Rīgas” pārstāvjiem pimo reizi kopīgi devās ciemos pie Rīgas 68.vidusskolas audzēkņiem, demonstrējot dažādus vingrinājumus uz līdztekām, kā arī rīkojot konkursus sportiskākajiem skolas puišiem.

„Sports ir mans dzīves stils!” turpinājumā „Streetbasket”, „VEF Rīga” un Ielu vingrotāji 22.janvārī plkst. 14.30 viesosies Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā. Savukārt 22.janvāra Baltijas Basketbola līgas spēles „VEF Rīga” – BK „Ventspils” lielajā pārtraukumā Ielu vingrotāji kopā ar "Streetbasket" frīstaileriem priecēs ar šovprogrammu. Mača sākums Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā plkst. 19.30.

Kas tad īsti ir ielu vingrošana, ar kuru Latvijā pašlaik jau aizrāvušies apmēram 300 cilvēku!?

„Ielu vingrošana ir kā hobijs, kas jau pamazām pārvērties par dzīves veidu,” uzsver Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības viens no izveidotājiem Māris Šlēziņš. „Tas noteikti nav projekts, kurš ir domāts naudas pelnīšanai.”

„Ielu vingrošanu pilnīgi droši var nosaukt par sociālu projektu,” piebilst ielu vingrošanas aktīvists Kaspars Zlidnis. „Ar savu piemēru cilvēkiem, it īpaši jauniešiem, vēlamies parādīt, ka brīvā laikā bez lieliem papildus ieguldījumiem var lieliski parūpēties par savu fizisko formu.”

Katram jaunam projektam ir savs ceļš attīstībai, taču ielu vingrošana nav ārzemēs noskatīts un nokopēts sporta veids.

„Ielu vingrošana Latvijā tiek veidota, apvienojot atlētisko vingrošanu, kalanētiku, „hip-hop” kultūru, „parkour” kustību, kā arī vēl dažādas cilvēku sportiskās izpausmes, kuras varējām pielāgot mūsu projektam, izveidojot vingrinājumu kompleksu ielu apstākļiem,” stāsta Šlēziņš. „Ar to iespējams attīstīt visas muskuļu grupas no A līdz Z.”

„Tas noteikti nav nekas jauns, taču tieši mēs esam no vairākiem atsevišķiem plastilīna gabaliņiem izveidojušies figūru, kuru var saukt par ielu vingrošanu,” tēlaini jauno kustību raksturo Zlidnis. „Treniņos ielu sporta laukumos nereti esam uzrunāti no apmēram 50 gadus veciem ļaudīm, kuri, atceroties armijas laikus, sacījuši – savulaik mēs uz pievilkšanās stieņa ne tikai to vien mācējām izpildīt.”

Ja savulaik padomju armijā pievilkšanās pie stieņa vismaz 30 reizes bija kā norma, tad pašlaik šādi un līdzīgi vingrinājumi padarīti interesantāki, lai tie neapniktu. „Jaunieši ar lielu interesi vēro dažādus mūsu vingrinājumus, paužot izbrīnu par veidiem kā pievilkties pie stieņa vai darboties līdztekās. Arī pumpēšanās veidi ir daudzi un dažādi. Šādas ielu vingrotāju treniņu metodes tiek atzītas par stilīgām, atbilstošām hip-hop kultūrai.”

Ielu vingrotāji iestājas par visu tautību jauniešu iekļaušanos šajā kustībā, tādēļ izveidotas mājas lapas gan latviešu, gan krievu valodā – ne tikai LIVB - Latvijas ielu vingrotāju biedrība , bet arī Domain Default page Pašlaik gan aktuālākā informācija atrodama draugiem.lv Domubiedru grupā „Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrība”.

Ielu vingrotāji būs arī „Ghetto Basket Winter Edition” trešā pasākuma ietvaros 29.janvārī Rīgā, „Skonto” hallē.

Izmantotie resursi:
streetbasket.lv

     [+] [-]

, 2010-01-22 12:58, pirms 15 gadiem
Jāāā,tiem čaļiem kiška laba,labs darbiņš ielikts!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-22 13:27, pirms 15 gadiem

     [+] [-]

, 2010-01-22 14:05, pirms 15 gadiem
video lielisks!

     [+] [-]

, 2010-01-22 14:57, pirms 15 gadiem
Tak izbrauciet ar to projektu arii aarpus Riigas!

     [+] [-]

, 2010-01-23 11:51, pirms 15 gadiem
supermens112 rakstīja: Tak izbrauciet ar to projektu arii aarpus Riigas!
Sports ir mans dzīves stils! ir jau bijis ārpus Rīgas, piemēram, Jūrmalā