Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

„Ghetto Games” brīvības sajūta ietērpta himnas skaņās

Renārs Buivids
Renārs Buivids

„Ghetto Games” brīvības sajūta ietērpta himnas skaņās
"Z kalns" un Rīgas Gospelkoris pēc himnas prezentācijas "Ghetto Basket" pasākumā Rīgā
Foto: Renārs Buivids

Populārākās jauniešu ielu kultūras un sporta kustības „Ghetto Games” dalībniekiem turpmāk būs iespēja vienoties himnas „Mana brīvība” skaņās. Jaunā skaņdarba autori ir apvienība „Z kalns” kopā ar Rīgas Gospelkori un mūziķiem no „Very Cool People”.

„Mana brīvība” ir dziesma par izvēles brīvību, brīvību no dažādām atkarībām, brīvību skaidri apzināties kā mēs vēlamies dzīvot. Šī dziesma ir aicinājums būt brīviem savās domās un izvēlē, ziedojot savu laiku un darbu dēļ vērtībām, kuras dara mūs laimīgus un piešķir dzīvei nozīmi. Šī dziesma aicina novērtēt mūsu iespējas, novērtēt to, ka mums ir dota iespēja izpausties un novērtēt katram savu brīvību.

„Dzīvē galvenais ir izvirzīt savus mērķus un nepārtraukti cīnīties par to īstenošanu. Ir jādzīvo ar prieku, jāatrod nodarbes, kas to nodrošina. Visvieglāk ir būt neapmierinātam ar dzīvi, nepārtraukti žēloties par to, taču ir jāsalauž sava domāšana, jāatrod sava brīvība, kas daudzos gadījumos arī nozīmē laimīgu dzīvi,” uzsver biedrības „Streetbasket” prezidents Raimonds Elbakjans. „”Ghetto Games” pasākumu organizēšana ir mana brīvība, kuru varu izdzīvot kopā ar daudziem simtiem jauniešu. Liels prieks, ka „Z kalnam” ar himnas tekstu ļoti precīzi izdevās atainot šīs sajūtas, kas rodas „Ghetto Games” notikumu epicentrā.”

„Šī dziesma ir „Ghetto Games” spogulis, tāpēc mēs gribējām, lai tā iedvesmotu tās klausītājus, radot iespēju redzēt, katru no mums šajā spogulī. Rakstot „Mana brīvība”, mēs vadījāmies pēc savas pieredzes un atziņām - tas mums palīdzēja himnai atrast īstos vārdus. Sports ir visīstākā rakstura un gribasspēka audzināšana, sports ir nemitīga cīņa ar sevi. Lai sasniegtu augstākos rezultātus ir smagi jāstrādā, katrs, kas, kaut vienu reizi ir cēlies no rīta, lai skrietu krosu, zina to, cik reizes viņš ir gribējis apstāties, sākt soļot, saīsināt distanci vai izlaist treniņu. Atrodot spēkus katram nākamajam solim un pārvarot sevi, mēs sasniedzam ne tikai labākus rezultātus, bet iegūstam pārliecību un atklāsmi par neierobežotām iespējām savā dzīvē,” savu pārliecību pauž „Z kalns” dalībnieki.

Apvienības „Z kalns” pirmās dziesmas un teksti radās 2002.gadā. Basketbols un Hip Hop mūzika bija tās vērtības, bez kurām „Z kalns” dalībnieki nevar iedomāties to laiku, kad auga, tos siltos vasaras vakarus, kad tika izvilkti uz balkona jaudīgas skandas un hip hop mūzikas pavadībā tika spēlēts basketbols. Tā bija mūsu brīvība.

Biedrība „Streetbasket” no 2009. gada pirmajiem „Streetbasket Extreme” un „Ghetto Basket” turnīriem dažu gadu laikā izaugusi līdz pat „Ghetto Games”, kas nu jau apvieno piecu sporta veidu pārstāvjus. Lai arī visam par pamatu bija Raimonda Elbakjana izveidotie „Ghetto Basket” turnīri, taču tik īsā laikā „Ghetto Games” dalībnieki kļuvuši par vienotu saimi, kurā ļaudis ir tik līdzīgi un tajā pašā laikā tik atšķirīgi.

„Z kalns” jauno mūzikas kompozīciju „Mana brīvība” iespējams noklausīties soundcloud.com

Papildus informācija:
Ghetto Games - draugiem.lv
Ghetto Games (@ghettogames) | Twitter

     [+] [-]

, 2012-06-20 15:39, pirms 12 gadiem
Nu baigi svarīga ziņa. Būtu labāk rezultātus mājas lapā ielikuši!

     [+] [-]

, 2012-06-20 22:54, pirms 12 gadiem
Kā nu kuram es uzskatu, ka viss kas saistīts ar šito projektu jau ir pelnījis vietu šeit un visur citur arī :>