Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

"Berlitz" ielu basketbolisti cīņā par "Tallinn Open" pusfinālu zaudē čehiem

Renārs Buivids
Renārs Buivids

"Berlitz" ielu basketbolisti cīņā par "Tallinn Open" pusfinālu zaudē čehiem
"Berlitz" cīņā ar čehiem "Tallinn Open" ceturtdaļfinālā
Foto: Renārs Buivids

Starptautiskajā ielu basketbola turnīrā "Tallinn Open", kurā sestdien Igaunijas galvaspilsētā 11 valstu 16 komandas cīnījās par 1000 eiro lielo naudas balvu un apmaksātu braucienu uz "FIBA 3x3 World Tour" Spānijā, labāko rezultātu no divām Latvijas komandām sasniedza "Berlitz". Ceturtdaļfinālā "Berlitz" spraigā cīņā zaudēja čehiem.

Kristapa Dārgā lieliskais sniegums "Slam dunk" konkursos kļuvis par iemeslu tam, ka vairs neizdodas atrast pretiniekus. Organizatoriem nācās atteikties no sacensību formāta, jo neviens no 11 valstu ielu basketbolistiem neuzdrošinājās mest izaicinājumu Jumpravas "dankeriem". Līdz ar to Dārgais sniedza paraugdemonstrējumus, par kuriem tad arī saņēma uzvarētājam domāto čeku 300 eiro vērtībā no "Goons".

Elites grupā ar nosaukumu "Ghetto Family" startēja "Mazais/SportosimVisi.lv", kurai ar vienu uzvaru trijās spēlēs neizdevās pārvarēt grupu turnīru. Amatieru grupā izslēgšanas turnīrā nespēja iekļūt ne Jelgavas "Krogs 33", ne Rīgas "Pronets.lv". Jauktajā grupā līdzīgas sekmes arī "Ghetto Style".

"Tallinn Open" tradicionāli ir viens no nozīmīgākajiem starptautiskajiem turnīriem Eiropā, kurā tiek pulcētas daudzu valstu ielu basketbola komandas. Šogad Tallinas centrā cīņā devās 11 valstu 16 vienības. Igaunijas četri kvarteti jau iepriekš tika sadalīti četrās apakšgrupās, bet pārējās komandas tika samestas vienā grozā, izlozējot to sadalījumu pa apakšgrupām.

Latvijas pirmajai komandai "Ghetto Family" (Raimonds Elbakjans, Artūrs Kramiņš, Artūrs Dušelis, Kristaps Dārgais) nešaubīgi ar izlozi nepaveicās, jo A apakšgrupā pretī stājās 2012. gada "Moscow Open" un 2011. gada "Tallinn Open" čempionvienība "UAB Hidras" no Lietuvas, kā arī Igaunijas labākā komanda "Sprite" un serbu "SK Millenium".

Serbiem izdevās izcīnīt pirmo vietu apakšgrupā, bet latviešiem izšķirošs bija jau pirmās spēles iznākums, kurā ar 13:16 tika zaudēts Lietuvas pieredzējušajiem ielu basketbolistiem. Pēc tam "Ghetto Family" ar 13:10 pārspēja igauņu čempionus, taču skarbā cīņā līdz pat pēdējām sekundēm zaudēja "SK Millenium". Līdz ar to apakšgrupā trešā vieta, un turnīrs bija beidzies.

"Berlitz" kvartetam - Mārtiņam Šteinbergam, Armandam Seņkānam, Jānim Antropam un Oskars Kalējam - ar izlozi paveicās daudz vairāk un jau pirmajās spēlēs nodrošināja ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. "Berlitz" ar 21:14 burtiski sagrāva Itālijas "The Italian Job", kā arī ar 14:11 uzveica Igaunijas komandu "Goons". Mačā, kurā tika noteikts apakšgrupas uzvarētājs, "Berlitz" ar 15:19 zaudēja "Moscow Open 2011" čempionvienībai "Bwin.com" no Slovēnijas.

Cīņā par vietu pusfinālā "Berlitz" pretī stājās Čehijas komanda "Bučos", kam izdevās izcīnīt trīs uzvaras trijās spēlēs D apakšgrupā, pārspējot Vācijas "Squad Streetball", Igaunijas vecmeistarus "Converse", kā arī pēdējā brīdī turnīrā iesaistito Krievijas "Shtrikhokeksi". Lai arī "Berlitz" spēli iesāka ar sekmīgiem tālmetieniem, taču cīņas turpinājumā pārāki bija čehi, kuri aizspēlējās līdz pat finālam, izšķirošajā mačā gan zaudējot Lietuvas "UAB Hidras" (Rītis Pulkauninks, Darjus Čjūta, Vitālijs Lukša).

Amatieru grupā startēja "Krogs 33" (Jānis Tiltiņš, Mārtiņš Kiziks, Jānis Bērziņš, Gatis Justovičs) un "Pronets.lv" (Aleksandrs Gudkins, Oļegs Radčenko, Juris Doniks). Jelgavnieku sāncenšos esošās trīs komandas Igaunijas čempionātā ieņēma vietas "Top 11". "Krogs 33" ar 10:5 uzveica "Sajebonks", tikai pagarinājumā ar 11:12 zaudēja "Vaike-Marja Thunder", kā arī ar 5:9 piekāpās "Vanakoolimehed". Līdz ar to "Krogs 33" ierindojās trešajā vietā, zaudējot iespēju spēlēt "play-off". "Pronets.lv" šajā turnīrā piedzīvoja trīs zaudējumus trijās spēlēs - "Lohnavas Aias" (7:12), "Audio 24" (7:8) un "Febparts" (6:7).

"Mix" grupā igauņi gandrīz katru vasaru ievies dažādus jauninājumus. Aktuālākais formāts ir tāds, ka laukumā vienmēr atrodas divas sievietes un tikai viens vīrietis. Mačā vienlaicīgi var piedalīties līdz pat pieciem spēlētājiem, taču nedrīkst mainīt šo dzimumu attiecību. Interesanti, ka sievietes katrs gūtais grozs tiek papildus atalgots ar papildus punktu. "Ghetto Style" (Madara Gulbe, Anna Sonka, Kristaps Šteinbergs, Ralfs Vēveris, Renārs Buivids) apakšgrupā zaudēja nākamajām finālistēm "Goons" (8:13) un "Ajakiri Basketball" (7:11), kā arī sagrāva "Me ei ole lambad" - 19:9. Līdz ar to "play-off" neizdevās iekļūt.

"Ghetto Basket" sezona turpināsies otrdien, 14. augustā ar turnīru Jūrmalā, bet 16. augustā tradicionālais ceturtdienas vakara turnīrs Rīgā, Grīziņkalnā.

Izmantotie resursi:
Ghetto Games - draugiem.lv

  +1 [+] [-]

, 2012-08-12 11:46, pirms 12 gadiem
Bāc igauņi saņēmušies strītbolā, pārsvarā vieni vienīgi zaudējumi mums, pat Elitniekiem.