Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

„Ghetto Basket” brauc ciemos – četras pilsētas četrās dienās

Renārs Buivids
Renārs Buivids

„Ghetto Basket” brauc ciemos – četras pilsētas četrās dienās
"Ghetto Basket" turnīrs 2011. gada vasarā Limbažos
Foto: Renārs Buivids

Populārākās jauniešu ielu kultūras un sporta kustības „Ghetto Games” aktivitātes turpinās arī pēc vērienīgā festivāla Ventspilī, un „Ghetto Basket” turnīru organizatori četrās dienās būs ciemos četrās dažādās pilsētās – 14. jūlijā Ķekavā, 15. jūlijā Dobelē, 16. jūlijā Limbažos un 17. jūlijā Ventspilī.

14. jūlija Ķekavas un 15. jūlija Dobeles turnīrus vieno fakts, ka to spēles sāksies plkst. 12. Savukārt komandu reģistrācija uz vietas sekretariātā notiks no plkst. 11 līdz plkst. 12.

Ķekavā ielu basketbola sacensības notiks pie tirdzniecības centra „Liiba”, kas atrodas Rīgas ielā 22A. Savukārt Dobelē tiks spēlēts Baznīcas ielā 6, pretī kultūras namam.

16. jūlija Limbažu un 17. jūlija Ventspils posmi notiks darba dienu vakaros, tādēļ spēļu sākums plkst. 18. Stundu pirms tam tiek atklāta komandu reģistrācija. Limbažos turnīrs notiks olimpiskā centra teritorijā pie airēšanas bāzes Lielezera krastā. Ventspilī spēles notiks olimpiskajā centrā pie basketbola halles.

Lai dalība „Ghetto Basket” izmaksātu tikai vienu latu katram spēlētājam, nepieciešams komandu līdz konkrētā turnīra iepriekšējās dienas plkst. 23:59 reģistrēt „ghettogames.lv” lapas sadaļā „Ghetto Basket”. Ja spēlētājs pirmo reizi startēs 2012. gada „Ghetto Games” turnīros, tad, uzrādot personas apliecinošo dokumentu ar fotogrāfiju, nepieciešams noformēt licenci. Licences maksa Ls 1. To iespējams izdarīt uz vietas „Ghetto Basket” sekretariātā.

„Ghetto Games” kompleksie pasākumi, kuros notiek sacensības līdz pat pieciem sporta veidiem, šovasar jau notikuši Rīgā, Jēkabpilī un Daugavpilī, bet no 29. jūnija līdz 1. jūlijam vairāk nekā desmit valstu aptuveni 1500 dalībnieku sacentās „Ghetto Games festivālā Ventspilī”.

Viens no festivāla svarīgākajiem notikumiem bija cīņa par ceļazīmi uz Krievijas galvaspilsētā notiekošo ielu basketbola turnīru „Moscow Open” ar 45 000 ASV dolāru lielo balvu fondu. Septiņu valstu 19 komandu konkurencē Latvijas pārstāvju finālā Jelgavas „Armet” pārspēja Rīgas kvartetu „Mazais/SportosimVisi.lv”.

„Ghetto Basket” ielu basketbola turnīri ir neatņemama „Ghetto Games” sastāvdaļa. Šovasar iecerēts aizvadīt gandrīz 40 turnīrus. „Ghetto Basket” mači šosezon jau notikuši Siguldā, Salaspilī, Brocēnos, Jēkabpilī, Daugavpilī, Ventspilī, Valmierā, Jūrmalā un Alūksnē. kā arī katru ceturtdienu tiek spēlēts Rīgā, Grīziņkalnā.

Tradicionāli „Ghetto Basket” dalībnieki vīriešu grupā cīnās par biedrības „Streetbasket” un Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) komandas Goldensteitas „Warriors” basketbolista Andra Biedriņa dāvāto braucienu uz Ņujorku, iekļaujot iespēju klātienē vērot NBA spēli. Šo fantastisko iespēju jau izbaudījuši 2010. gada čempionvienības Jelgavas „Armet” basketbolisti, kā arī 2011. gada īpašā „Ghetto Basket” turnīra uzvarētāji Rīgas „Mazais”.

Šīs vasaras „Ghetto Basket” kulminācija – cīņa par čempionu titulu un Andra Biedriņa dāvāto balvu – notiks 30. augustā Rīgā, Grīziņkalnā, sacenšoties ranga 16 labākajām komandām. Līdz ar to cīņa par vērtīgajiem ranga punktiem turpināsies arī šajos turnīros ārpus Rīgas – Ķekavā, Dobelē, Limbažos un Ventspilī.

Papildus informācija:
Ghetto Games - draugiem.lv
Ghetto Games (@ghettogames) | Twitter

     [+] [-]

, 2012-07-11 21:44, pirms 12 gadiem
Vārds GHETTO ir cēlies no masu slepkavībām 2.pasaules kara laikā. Piemēram, Rīgā vien tika nogalināti 30.000 nevainīgi cilvēki. Arī bērni un sirmgalvji.. nešķirojot. Ievadiet google, piemēram, GHETTO WARSAW un redzēsiet par ko ir runa.
Latvijas basketbola savienību laikam vadīja vai vada plānprātiņi, kas pieļauj tādus nosaukumus.......... WTF...........

     [+] [-]

, 2012-07-12 01:46, pirms 12 gadiem
DeAngelo rakstīja: Vārds GHETTO ir cēlies no masu slepkavībām 2.pasaules kara laikā. Piemēram, Rīgā vien tika nogalināti 30.000 nevainīgi cilvēki. Arī bērni un sirmgalvji.. nešķirojot. Ievadiet google, piemēram, GHETTO WARSAW un redzēsiet par ko ir runa.
Latvijas basketbola savienību laikam vadīja vai vada plānprātiņi, kas pieļauj tādus nosaukumus.......... WTF...........
LBS ar šo projektu ,man šķiet, ir ļoti, ļoti mazs sakars... Nekāds! To visu izsita entuziastu grupa... Paldies viņiem par lielisko iespēju piedalīties šajās sacensībās ,kur mums ,jauniešiem, iet spēlēt un iegūt jaunus draugus,kā arī pilnveidot savu talantu. Nevajag skatīties pagātnē ,skaties tagadnē ,ko apvieno GHETTO, vismaz LATVIJĀ.

     [+] [-]

, 2012-07-12 15:36, pirms 12 gadiem
Robbchix rakstīja: LBS ar šo projektu ,man šķiet, ir ļoti, ļoti mazs sakars... Nekāds! To visu izsita entuziastu grupa... Paldies viņiem par lielisko iespēju piedalīties šajās sacensībās ,kur mums ,jauniešiem, iet spēlēt un iegūt jaunus draugus,kā arī pilnveidot savu talantu. Nevajag skatīties pagātnē ,skaties tagadnē ,ko apvieno GHETTO, vismaz LATVIJĀ.
Robčik es esmu par basketbolu un turnīru ar abām rokām, bet pret nosaukumu. GHETTO ir ļoti slikts vārds.
To vienkārši vajadzētu aizvietot ar citu vārdu.
Protams, ja nēesi skatījies dokumentālās filmas par GHETTO , tad tāpat nesapratīsi.. es to labā nozīmē