Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

„Ghetto Basket” divas komandas sestdien cīnīsies starptautiskajā turnīrā „Tallinn Open”

Renārs Buivids
Renārs Buivids

„Ghetto Basket” divas komandas sestdien cīnīsies starptautiskajā turnīrā „Tallinn Open”
"Tallinn Open" pirms gada "Slam Dunk" konkursā uzvarēja Kristaps Dārgais, kurš sestdien cīnīsies par titula nosargāšanu
Foto: Renārs Buivids

Latvijas ielu basketbola turnīru „Ghetto Basket” divas komandas – „Ghetto Family” un „Berlitz” – sestdien startēs starptautiskajā turnīrā „Tallinn Open”. Kopumā 12 valstu 16 vienības cīnīsies par 1000 eiro lielo balvu un ceļazīmi uz FIBA turnīru Spānijā. „Slam Dunk” konkursa 2011. gada čempiona titulu dosies aizstāvēt Kristaps Dārgais.

„Tallinn Open” tradicionāli ir viens no nozīmīgākajiem ielu basketbola turnīriem mūsu reģionā. Katru gadu augusta vidū vienlaicīgi notiek ne tikai „Tallinn Open” ar daudzu valstu meistarīgāko spēlētāju līdzdalību, bet arī Igaunijas čempionāta finālturnīrs, kurā regulāri startē arī Latvijas komandas. Šoreiz Amatieru grupā spēlēs Jelgavas „Krogs 33” un Rīgas „Pronets.lv”, bet jauktajā grupā – Rīgas „Ghetto Style”.

Šovasar „Tallinn Open” turpina sekmīgu sadarbību ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 sacensību organizatoriem, tādēļ līdzās naudas balvai sacensību uzvarētājs iegūs arī apmaksātu braucienu uz Madridi (Spānija), kur 8. un 9. septembrī notiks „FIBA 3x3 World Tour” posms. Bez naudas prēmijām nepaliks arī otrās un trešās vietas ieguvēji, kas par labo sniegumu tiks atalgoti ar attiecīgi 500 un 300 eiro.

Uz šo balvu pretendēs 12 valstu 16 komandas, kas sākotnēji tiks salozētas četrās apakšgrupās. Pēc tam katras apakšgrupas divas labākās vienības turpinās līdzdalību izslēgšanas turnīrā.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēs „Ghetto Basket” ranga pārliecinošā līdervienība „Mazais/SportosimVisi.lv”, kas starptautiskajos turnīros tradicionāli startē ar nosaukumu „Ghetto Family”. Raimonds Elbakjans, Artūrs Kramiņš, Kristaps Dārgais un Artūrs Dušelis 28. jūlijā kļuva par „Moscow Open” trešās vietas ieguvējiem, saņemot arī 4000 lielo naudas balvu, un turnīrā Tallinā noteikti būs favorītu pulkā.

Vēl Latviju pārstāvēs „Berlitz” kvartets, kas triumfēja 2. augustā Rīgā notikušajā „Ghetto Basket”. Gan Grīziņkalnā, gan Tallinā komandu pārstāvēs Mārtiņš Šteinbergs, Jānis Antrops, Armands Seņkāns un Oskars Kalējs.

Latvijas komandas „Tallinn Open” konkurēs ar Serbijas, Slovēnijas, Vācijas, Lietuvas, Itālijas, Polijas, Čehijas, Slovākijas, Krievijas, Zviedrijas un Igaunijas pārstāvjiem. Nešaubīgi, ka vieni no galvenajiem pretendentiem uz čempionu titulu būs „Moscow Open” uzvarējušie lietuvieši „UAB Hidras”, kā arī „Ghetto Games festivālā Ventspilī” labāko rezultātu no ārzemju komandām sasniegušie „Incotect” no Krievijas. Viņi tikai pusfinālā zaudēja „Mazajam/SportosimVisi.lv”.

2011. gada „Tallinn Open” mūsu valsti pārstāvēja „Ghetto Basket” ranga trīs labākās komandas. Visas vienības sekmīgi pārvarēja grupu turnīru. „Play-off” pirmajā kārtā zaudēja „Mazais”, bet cīņā par vietu pusfinālā neveiksmes piedzīvoja arī „Armet” un „Kaijasenergy.lv”.

„Ghetto Basket” turpinās izšķirošās cīņas par ranga punktiem, lai būtu 16 labāko komandu pulkā, kas 30. augustā Rīgā, Grīziņkalnā cīnīsies par čempionu titulu un Nacionālās Basketbola asociācijas basketbolista Andra Biedriņa dāvāto braucienu uz jaunās sezonas NBA spēli Ņujorkā.

Kura no Latvijas komandām gūs lielākus panākumus

  • 19

  • 12