Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

"Ghetto Basket" fināla galotnē Kramiņš izrauj uzvaru "Mazajam"

Renārs Buivids
Renārs Buivids

"Ghetto Basket" fināla galotnē Kramiņš izrauj uzvaru "Mazajam"
"Mazais" - Mārtiņš Motivāns, Oskars Rusmanis, Artūrs Kramiņš, Artūrs Dušelis
Foto: Renārs Buivids

"Ghetto Games" ietvaros ceturtdien, 9. jūnijā Rīgā, "Grīziņkalna skeitparkā" notikušā "Ghetto Basket" finālspēlē pagājušā gada "Ghetto Kabans" Artūrs Kramiņš ar diviem caurgājieniem nodrošināja "Mazā" uzvaru pār "Kaijasnergy.lv". Čempionvienība "Armet" šoreiz trešajā vietā.

Par vakara karstāko punktu kļuva nevis "TIO" saldējuma sūkāšanas konkurss dāmām, bet gan "slam dunk" konkurss. Tā finālā iekļuva lidojošie Kristaps Dārgais un Haralds Kārlis, kā arī Svens Vilks. Lai arī pirmie divi "dankeri" īstenoja tādus bumbu triecienus grozā no augšas, ar kuriem varētu uzvarēt daudzos šādos konkursos pat ārpus Latvijas, taču Svena "arguments" - "slam dunk" Ādama kostīmā iekaroja ne tikai dāmas, bet arī visus skatītājus. Vilks triumfēja, saņemot ne tikai balvas no atbalstītājiem, bet arī īpašo 50 latu prēmija no Raimonda Elbakjana.

Vecākajā grupā tika sasniegtais kārtējais dalībnieku rekordskaits, jo cīņās devās 108 (!) komandas. "Sport 2000" savās ierindās bija iesaucis arī strītbola leģendu Jāni Graudiņu, taču arī šoreiz neizdevās tikt cerēti tālu, jo 1/16 finālā nācās piekāpties nākamajiem čempioniem - "Mazajam". Tikpat tālu tika arī "Sport 2000-2" komanda, kurā šovasar debitēja valsts čempionvienības "VEF Rīga" treneris Nikolajs Mazurs. Tikai pāris punktu pietrūka, lai uzveiktu pirms nedēļas otro vietu izcīnījušo "Baltic Casting Agency BT".

Tālāk par astotdaļfinālu neizdevās tikt ne tikai "Baltic Casting Agency BT", bet arī kopvērtējumā trešās vietas īpašniecei "Kasjauns.lv Sports" un "X-Power Brazzers", ceturtdaļfinālā "apstājās" "Young Guns", "Akela kļūdījās", "Kūsiņā iekšā" un "Taverna".

Epohāla cīņa risinājās vienā no pusfināliem, kurā "Mazajam" tomēr beigu beigās izdevās uzveikt sezonas līderus "Armet". "Mazā" triumfa gājiens turpinājās arī finālcīņā ar "Kaijasenergy.lv". Azartiskās cīņas apogejā gan "Kaijas" palika bez komandas "motora" Anda Cīruļa, kurš lēcienā pēc bumbas guva ribu sasitumu. "Kaijasenergy.lv" piebremzēja tikai uz mirkli, pieļaujot "Mazā" reaktīvā Artūra Kramiņa divus izrāvienus uz grozu, kas nodrošināja uzvaru izšķirošajā mačā.

Trīspunktnieku konkursā uzvarēja Kristaps Saulītis no "Kasjauns.lv Sports".

"Ghetto Basket" nākamais posms notiks 16. jūnijā, kad vīriešu grupā tiks izspēlēta ceļazīme uz jūlija sākumā Prāgā notiekošo strītbola turnīru.

9. jūnija "Ghetto Basket" laureāti:

1994. gadā dzimušie un vecāki vīrieši

1. "Mazais" (Artūrs Kramiņš, Artūrs Dušelis, Mārtiņš Motivāns, Oskars Rusmanis)

2. "Kaijasenergy.lv" (Andis Cīrulis, Sandis Silavs, Rolands Brenčs, Mārtiņš Kravčenko)

3. "Armet" (Edgars Krūmiņš, Andris Justovičs, Gatis Justovičs, Arvis Vālodze)

Sievietes

1. "Persiki" (Ieva Malkevica, Kristiāna Štauere, Dina Rozenberga)

2. "Stretto" (Agate Geka, Ulrika Artiņa, Kristiāna Pumpure)

3. "Džonijs" (Jolanta Aldersone, Ieva Jundase, Elīna Gavare)

1995. gadā dzimušie un jaunāki zēni

1. "Keksi" (Elmārs Arcimovičs, Gundars Šliseris, Dāvis Laicāns)

2. "Ģirts nevar izcelt Rīgā" (Ģirts Lazdāns, Artūrs Runcis, Reinis Dagilis)

3. "Man 25" (Jānis Skvarnavičs, Renārs Stacevičs, Elmārs Diņķītis)

1999. gadā dzimušie un jaunāki zēni

1. "Jelgavas gangsteri" (Rolands Opaļevs, Rainers Ivars Dzenis, Pāvils Vuškāns)

2. "Kungfu panda" (Artūrs Uškāns, Jēkabs Valdmanis, Ričards Tutāns)

3. "Iecava" (Kristers Kreicšteins, Kārlis Ozoliņš, Emīls Špīss, Rihards Mežsargs)

  -1 [+] [-]

, 2011-06-10 10:06, pirms 13 gadiem
"Armet" labākie..