Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

"Armet" turpina valdīt "Ghetto Basket" valstī

Renārs Buivids
Renārs Buivids

"Armet" turpina valdīt "Ghetto Basket" valstī
Jelgavas "Armet" - Andris Justovičs, Gatis Justovičs, Arvis Vālodze, Edgars Krūmiņš
Foto: Renārs Buivids

Jelgavas "Armet" basketbolisti "Ghetto Basket" 7. jūlija posmā izcīnīja pirmo vietu, ceturto reizi astoņos Rīgas turnīros kļūstot par čempioniem. Finālā čempioni ar 15:9 pārspēja Latvijas čempionvienības "VEF Rīgas" spēlētāja Mārtiņa Laksas pārstāvētos "Ratnieka ratus".

Lai arī šajā turnīrā bija situācijas, kad tikai viens precīzs sāncenšu metiens šķīra viņus no zaudējuma, taču tik un tā nepārspējami palika "Armet" strītbasketbolisti. Jau astotdaļfinālā no jelgavnieku rokas krita kopvērtējuma ranga otrās vietas īpašnieki "Kaijasenergy.lv", bet turpmākajā ceļā līdz finālam tika uzveiktas arī "Kompānija NA", "Moonshiune Brothers". Finālā "Armet" ar 15:9 uzveica jaunizveidoto vienību "Ratnieka rati", kuras viens no līderiem un vairāku svarīgu uzvaru kaldinātājs bija Mārtiņš Laksa.

Trešo vietu šoreiz izcīnīja viena no pagājušā gada izcilākajām komandām "X-Power Brazzers", kuras panākumus sekmēja Kristaps Konstantinovs, Einārs Tukišs un Mārtiņš Rozenbergs. Izšķirošajā mačā par trešo vietu "Brazzeri" sīvā cīņā uzveica šajā turnīrā lieliski spēlējušos "Moonshine Brothers".

Ar internacionāliem spēkiem cīņā devās "Akela kļūdījās", kas sastāvā bija iesaistījusi šā gada Ēģiptes čempionu basketbolā - 22 gadus vecais un 2,00 metru garais Ahmeds pilnībā izbaudīja "Ghetto Basket" skarbos apstākļus, cīnoties groza tuvumā. Ahmedu uz Latviju atvedusi draudzība ar kādu latvju daiļavu... "Akela kļūdiījās" jau 1/16 finālā gan nācās zaudēt "Fīlingam".

Savukārt ielu basketbola vecmeistaru "Khimki" sastāvā ne pirmo reizi "Ghetto Basket" spēlēja viens no Krievijas elites komandas "Dubovije ļistja" pārstāvjiem Murads Juško. "Khimki" apakšgrupā izcīnīja otro vietu, taču jau 1/32 finālā zaudēja komandai "1,2,3".

Trīspunktnieku konkursā otro nedēļu pēc kārtas uzvarēja Sandis Silavs ("Kaijasenergy.lv"), kurš kopā ar Edgaru Krūmiņu ("Armet") un Helmutu Lejnieku ("Akela kļūdījās) tika iebalsoti "Ghetto Burger" apvienotajā maija un jūnija simboliskajā izlasē.

"Ghetto Basket" sezona turpināsies 8. jūlijā Dobelē, bet nākamajā dienā visiem ielu basketbolistiem iespēja uzspēlēt Zvejnieku svētku turnīros. "Ghetto Basket" iesaka 9. jūlijā Carnikavā notiekošo Zvejnieku svētku strītbolu un Saulkrastos notiekošo "Tallink Baltic Open Mix" jauktajām komandām!

7. jūlija "Ghetto Basket" laureāti:

1994. gadā dzimušie un vecāki vīrieši

1. "Armet" (Edgars Krūmiņš, Andris Justovičs, Gatis Justovičs, Arvis Vālodze)

2. "Ratnieka rati" (Rolands Surgofts, Armands Ratnieks, Mārtiņš Laksa, Kārlis Juhņevičs)

3. "X-Power Brazzers" (Einārs Tukišs, Kristaps Konstantinovs, Mārtiņš Rozenbergs)

4. 'Moonshine Brothers", 5. - 8. "Kompānija NA", "Mazais", "Bang Bros", "Crazy Monkeys".

1995. gadā dzimušie un jaunāki zēni

1. "Tagil" (Kārlis Priednieks, Ģirts Lazdāns, Mārcis Lapāns, Kārlis Večens)

2. "Wonderman"

3. "Čigānu saule" (Harijs Frīdenbergs, Ivars Rihards Žvīgurs, Emīls Kiziks)

Sievietes

1. "Persiki" (Ieva Vītola, Ieva Malkevica, Dina Rozenberga)

2. "Džonijs" (Jolanta Audersone, Ieva Jundase, Elīna Gavare)

3. "Zvēri" (Linda Sarja, Arita Priedniece, Alise Sāmīte, Ieva Eida)

1999. gadā dzimušie un jaunāki zēni

1. "Jelgavas gangsteri" (Rolands Opaļevs, Rainers Ivars Dzenis, Pāvels Vuškāns)

2. "Iecava" (Kristers Kreicšteins, Kārlis Ozoliņš, Emīs Špīss, Rihards Mežsargs)

3. "Burkas žurkā" (Reinis Brikmanis, Francis Gustavs Lācis, Kristiāns Ostvalds, Alberts Jansons)