Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

8. jūnijā Mārupes "Ghetto Games" otrās sezonas svinīgā atklāšana

Renārs Buivids
Renārs Buivids

8. jūnijā Mārupes "Ghetto Games" otrās sezonas svinīgā atklāšana
Mārupes "Ghetto Games" pirmās sezonas atklāšana 2014. gadā
Foto: Renārs Buivids (Ghetto Games)

Mārupes "Ghetto Games" otrās sezonas oficiālā atklāšana notiks Pirmdien, 8. jūnijā plkst. 18 pie Mārupes vidusskolas.

Sezonas startu dos Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs, Mārupes Sporta Centra vadītāja Silvija Bartuševiča, deputāts Renārs Freibergs un "Ghetto Games" kustības līderis Raimonds Elbakjans. Atklāšanas pasākumā dalībnieki tiks priecēti ar dažādiem priekšnesumiem, par lielisku atmosfēru gādās "Ghetto Games" oficiālais dīdžejs DJ "Get Dizzy" un "Ghetto Games" pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš, kurš kā vienmēr būs sagādājis pārsteigumus skatītajiem.

"Ghetto Games" Mārupē otrā sezona tiek organizēta no 1. jūnija līdz 31. augustam ar Mārupes novada Domes atbalstu. Iknedēļas turnīri notiek divos sporta veidos: "Ghetto Floorball" un "Ghetto Football", kura formāts atšķiras no Grīziņkalnā ierastā, jo šeit futbolā savā starpā sacentīsies komandas septiņu spēlētāju sastāvā. Superfinālā, kas Mārupē norisināsies 31. augustā, sezonas kopvērtējumā Vecākās grupas stiprākās komandas sacentīsies par divām vērtīgām balvām: "Ghetto Floorball" 1. vietas ieguvēji iegūs ceļojumu uz Spāniju, bet "Ghetto Football" 1. vietas ieguvēji – 1000 eiro naudas balvu.

Ghetto Floorball pirmdienās plkst. 18.00 norisināsies Mārupes vidusskolas stāvlaukumā, Kantora ielā 97. Šajā sporta veidā paredzētas trīs vecuma grupas: U13 (2002. gadā dzimušajiem un jaunākiem), U16 (1999. gadā dzimušajiem un jaunākiem), kā arī Vecākā grupa. Katrā vecuma grupā noteikts arī maksimālais komandu skaits – U13 un U16 spēles varēs aizvadīt 10 komandas katrā vecuma grupā, bet Vecākajā grupā maksimālais komandu skaits ir 30.
Ghetto Football tiks aizvadīts katru pirmdienu no plkst. 19.00 Jaunmārupes futbola stadionā, Īvju ielā 5/7. Lai komanda varētu piedalīties turnīrā, visiem spēlētājiem jābūt sasniegušiem 16 gadu vecumu, jo spēles aizritēs tikai vienā vecuma grupā. Maksimālais komandu skaits, kas katru pirmdienas vakaru varēs piedalīties turnīrā, ir 18.

Tiem, kuri neizraujas ar nevienu no šiem sporta veidiem vai vēlas trenēties papildus, būs iespēja apmeklēt trīs dažādu slodžu fitnesa treniņus. Pirmdienās un ceturtdienās plkst. 19.00 Mārupes vidusskolas Futbola laukumā notiks mazas intensitātes treniņi, trešdienās plkst. 19.00 un svētdienās plkst. 11.00 Tīraines sporta laukumā, Viršu ielā 20, sportot gribētāji varēs piedalīties vidējas intensitātes treniņos, bet otrdienās un ceturtdienās plkst. 19.00 Skultes stadionā, Skultes ielā 20, tiks gaidīts ikviens, kurš jūtas gatavs kārtīgam augstas intensitātes treniņu.

Ghetto Games šobrīd ir lielākā ielu kultūras un jauniešu kustība valstī. Zem Ghetto karoga šovasar tiek organizēti teju 70 pasākumi, kas tūkstošiem jauniešu būs iespēja pozitīvā vidē regulāri sportot un veselīgi pavadīt brīvo laiku.

Atbalsta: Mārupes novada Dome, Latvijas Nafta, adidas, Armet, ProNets, MAXIMA, VEF, Sprite, Super Viva, Pro Basketball, Mārtiņa Beķereja, Būvniecības ABC, Latvijas Tautas sporta asociācija, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra un Izglītības un zinātnes ministrija.

Informē: Draugiem.lv, JCDeacaux, TVNET, sportacentrs.com, Sporta avīze, Forum Cinemas, Salidzini.lv, Rīgas Viļņi.