Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Ausējs rezultatīvs "Black Sports" triumfā Alūksnes "Ghetto Basket"

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Ausējs rezultatīvs "Black Sports" triumfā Alūksnes "Ghetto Basket"
Alūksnes "Ghetto Basket" čempioni - Iecavas "Black Sports"
Foto: Renārs Buivids

"Ghetto Games" ietvaros sestdien Alūksnē notikušajā "Ghetto Basket" turnīrā pirmo vietu izcīnīja Iecavas "Black Sports", kura rindās lieliski spēlēja Artūrs Ausējs. Finālā iecavnieki ar 15:12 pārspēja Siguldas komandu "Livonija". Trešajā vietā "Dzidzis".

4. augusts bija vienīgā diena, kad ielu basketbola komandām bija nepieciešams izdarīt izvēli starp divām pilsētām, jo "Ghetto Basket" turnīri notika gan Alūksnē, gan Rēzeknē. Alūksnes Pilssalas stadionā notikušajās sacensībās startēja vīriešu grupas 14 komandas, bet kopumā - 27 vienības.

Uzvara apakšgrupā vēl negarantē arī augstu vietu turnīrā kopumā. Par to reiz turnīrā Valmierā pārliecinājās arī "Black Sports", kad zaudējums tika piedzīvots jau ceturtdaļfināla pirmajā kārtā. Alūksnē vēsture neatkārtojās, un "Black Sports" pirmajā kārtā pārspēja Jelgavas vienību "Krogs 33". Pusfinālā iecavnieki uzveica lielākā pārsteiguma autorus "Dzidzis".

Finālā joprojām neapstādināms bija "Black Sports" līderis Artūrs Ausējs, sekmējot uzvaru pār "Livoniju" - 15:12. Iespējams, ka cīņa par Alūksnes čempionu titulu būtu izvērtusies vēl spraigāka, taču "Livonijas" spēka uzbrucējs Artūrs Lielpēteris bija spiests laukumā doties ar iepriekšējā mačā gūto potītes savainojumu.

U16 grupas turnīrā startēja ne tikai mājinieki, bet arī ciemiņi no citām pilsētām, taču finālā tik un tā tikās Latvijas Jaunatnes basketbola līgas otrās divīzijas U16 čempionvienības Alūksnes komandas pārstāvji. Par uzvarētājiem kļuva "4 plus" kvartets - Reinis Mednis, Oskars Svars, Reinis Stahovskis un Jānis Kivriņš.

Sieviešu grupā par čempionēm kļuva Alūksnes komandas "Gacho" basketbolistes (Dina Vītola, Kristiāna Oto, Karīna Kica, Žanete Tomsone), kas 9. jūlija turnīrā ieņēma otro vietu. Atkārtoti labāko trijniekā iekļuva arī "Roxana & Co", kas trešo vietu nomainīja uz otro pozīciju.

"Ghetto Basket" sezonas turpinājums 7. augustā Ventspilī un 9. augustā Rīgā, Grīziņkalnā.

4. augusta Alūksnes "Ghetto Basket" laureāti:

Vīriešu grupa

1. "Black Sports" (Kaspars Paegle, Artūrs Ausējs, Edgars Šeins, Juris Ojāru)

2. "Livonija" (Ilmārs Cīrulis, Raimonds Rudzāts, Artūrs Lielpēteris)

3. "Dzidzis" (Edgars Šelders, Edgars Zviedrītis, Krišjānis Graudiņš, Rūdolfs Sviklis)

Sieviešu grupa

1. "Gacho" (Dina Vītola, Kristiāna Oto, Karīna Kica, Žanete Tomsone)

2. "Roxana & Co" (Beāte Kovgere, Sindija Iesalniece, Monta Sondore, Jana Bērziņa)

3. "Reiz maijā" (Jana Volcīte, Laura Volcīte, Maira Zilaua)

U16 grupa

1. "4 plus" (Reinis Mednis, Oskars Svars, Reinis Stahovskis, Jānis Kivriņš)

2. "Pilnīgs lops" (Toms Roziņš, Mikus Freijs, Rūdolfs Avots, Artūrs Voskis)

3. "Pumba" (Ritvars Bukovskis, Kristers Belovs, Lauris Bērziņš)

Izmantotie resursi:
Ghetto Games - draugiem.lv