Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

"Armet" izcīna ceturto vietu "Moscow Open", Dārgais - trešais

Renārs Buivids
Renārs Buivids

"Armet" izcīna ceturto vietu "Moscow Open", Dārgais - trešais
Daudzo skatītāju klātbūtnē "Moscow Open" finālā Slovēnijas "Bwin.com" uzvarēja Krievijas "Gefest"
Foto: Renārs Buivids

Latvijas čempionvienības "Armet" strītbasketbolisti svētdien Maskavā cīņā par trešo vietu "Moscow Open" zaudēja Krievijas komandai "Zolotaja orda", ieņemot ceturto vietu. Par čempionu kļuva Slovēnijas "Bwin.com". Kristaps Dārgais izcīnīja trešo vietu "Slam dunk" konkursā.

"Armet" strītbasketbolisti izslēgšanas turnīru sāka ar uzvarām pār Ukrainas un Lietuvas komandām, bet ceļā pēc medaļām jau gaidīja daudz nopietnāks pārbaudījums - Krievijas komandas. Pusfināla spēle ar "Gefest" izvērtās spraiga un punktu guvumiem ne bagāta, jo latviešiem tā arī neizdevās likt lietā savu bīstamāko ieroci tālmetienus. Mērķi sasniedza tikai trīs no 19 mēģinājumiem, atzīstot "Gefest" pārākumu ar 9:12. Edgars Krūmiņš guva četrus punktus, Raimonds Elbakjans - trīs, Gatis Justovičs - divus.

Otrajā pusfinālā papildlaikā Slovēnijas komanda "Bwin.com" uzvarēja Krievijas komandu "Zolotaja Orda".

Spēlē par trešo vietu "Armet" daudz mazāku uzsvaru lika uz tālmetieniem, jo "Zolotaja Orda" izcēlās ar lielisku aizsardzību. Ilgāku laiku rezultāts bija līdzīgs, taču izšķirošo izrāvienu tomēr izdevās veikt Krievijas strītbasketbolistiem, kuri uzvarēja ar 14:10. "Armet" rindās ar četriem punktiem izcēlās Elbakjans un Krūmiņš, bet Gata Justoviča rēķinā divi punkti.

Finālā pāris tūkstošu skatītāju palika sarūgtināti, jo Slovēnijas komandai izdevās uzvarēt ar 14:13. Slovēnijas triumfu šajā "Moscow Open" tika iesākts jau "Slam dunk" konkursa finālā, kurā triumfēja šīs valsts "dankeris". Latvijas pārstāvis Kristaps Dārgais, kurš ļoti pārliecinoši startēja kvalifikācijas sacensībās, finālčetriniekā nespēja īstenot visas ieceres, paliekot trešajā vietā.

"Moscow Open" trīs labākās komandas saņēma iespaidīgas naudas balvas (10, 5 un 3 tūkstoši dolāru), čempioni, kā arī labākie spēlētāji tika arī pie lieliskiem "Tissot" pulksteņiem.