Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Latvijas strītbasketbolisti "Prague Open" finālā sasit lietuviešus

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Latvijas strītbasketbolisti "Prague Open" finālā sasit lietuviešus
"Baltic Casting Agency BT" - Edgars Krūmiņš, Nauris Liepiņš, Raimonds Elbakjans, Kristaps Dārgais
Foto: "Prague Open"

"Ghetto Basket" 16. jūnija čempionvienība "Baltic Casting Agency BT", kuru "Prague Open" pārstāvēja Nauris Liepiņš, Edgars Krūmiņš, Kristaps Dārgais un Raimonds Elbakjans, svētdien starptautiskā turnīra finālā ar 15:10 pārspēja Lietuvas titulētāko komandu "Dapreja", izcīnot ceļazīmi uz septembrī notiekošo "Moscow Open" un 1000 eiro naudas balvu.

Latvijas "Ghetto Basket" triumfu trīspunktnieku konkursā nodrošināja jelgavnieks Edgars Krūmiņš, kurš finālā nosvilināja tīkliņu, 45 sekundēs realizējot 11 no 15 tālmetieniem.

"Prague Open" šovasar iekļauts šovasar debiju piedzīvojušās "Open Series" turnīru sarakstā. Gan Prāgā, gan "Baltic Open" Tallinā un "Pacific Open" Vladivostokā tiek izcīnītas ceļazīmes uz septembra sākumā notiekošo neoficiālo pasaules čempionātu "Moscow Open".

"Baltic Casting Agency BT" triumfs Prāgā nodrošina to, ka Maskavā pamatturnīrā būs pārstāvētas divas Latvijas komandas - arī "Ghetto Basket" superfināla čempions.

"Prague Open" šogad piedalījās 16 komandas, kuras pārstāvēja ne tikai Čehiju, bet arī Latviju, Krieviju, Lietuvu, Itāliju, Ungāriju un Vāciju.

Vispirms grupu turnīrā sestdien "Ghetto Basket" meistari ieņēma otro vietu, piekāpjoties vienīgi lietuviešiem. Baltiešiem izdevās apsteigt divus Čehijas kvartetus - "Triple Trouble" un "Uzun Arac feat. Zera".

Svētdien izslēgšanas turnīrā "Baltic Casting Agency BT" vispirms uzvarēja Čehijas komandu "Italian Job", bet pusfinālā ar divu punktu pārsvaru tika uzveikta arī Prāgas turnīra 2010. gada čempionvienība Krievijas "Magazin Streetball".

Izšķirošo cīņu par "Prague Open" čempionu titulu daudz labāk iesāka lietuvieši, 10 minūšu cīņā izraujoties vadībā ar 7:1. Latvijas strītbasketbolistu prettrieciens bija uzvaras vērtē - 15:10. Spēlē par trešo vietu tikās divas Krievijas komandas. "PSRZ" ar 13:10 uzveica "Magazin Streetball".

"Lai arī mums nebija kopīgu turnīru pieredzes, taču uzvaru Prāgas turnīrā nodrošināja tieši komandas spēle. Prāgā bija lietains laiks, tādēļ tieši cīņasspars katrā situācijā bija ļoti noderīgs," sarunā ar "Streetbasket.lv" no Prāgas uzsvēra Raimonds Elbakjans. "Edgars Krūmiņš ne tikai "nogalināja" pretiniekus ar saviem tālmetieniem, bet arī lieliskajiem caurgājieniem un punktu guvumiem, par spīti noteikumu pārkāpumiem no sāncenšu puses. Kristaps Dārgais īpaši izcēlās ar sekmīgu darbībā cīņā par atlēkušajām bumbām. Tieši šajā turnīrā arī man pašam izdevās parādīt produktīvu sniegumu."

Ceļazīme uz "Prague Open" tika izspēlēta 16. jūnija "Ghetto Basket" Grīziņkalnā, kad gandrīz 100 komandu konkurencē triumfēja "Baltic Casting Agency BT" - Nauris Liepiņš, Kristers Zeidaks, Mārtiņš Liepa, Valts Dambergs. Dažādu iemeslu dēļ iespēju startēt Prāgā varēja izmantot tikai Liepiņš, kuram talkā trīs no "Ghetto Basket" Parīzes sastāva - Raimonds Elbakjans, Kristaps Dārgais un Edgars Krūmiņš.

Latvijas "Ghetto Basket" šovasar ir pilnvērtīgi iekļāvies ielu basketbola starptautiskajā apritē, piedaloties turnīros gan klasiskajā "Trīs pret trīs", gan "Pieci pret pieci" formātā. Uzreiz pēc Jāņiem mūsu valsts strītbols bija pārstāvēts prestižajā Parīzes turnīrā "Quai 54". Latvijas komanda ieņēma dalītu devīto vietu, bet Kristaps Dārgais un Andris Justovičs izcīnīja trešās vietas individuālajos turnīros - attiecīgi "slam dunk" un tālmetienos. Savukārt 6. un 7. augustā Ķelnē (Vācija) latvieši startēs "Germanys Reality Check".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-04 19:23, pirms 13 gadiem
Nu, ko Streetbols uzņem apgriezienus Latvijā un parādās arī pirmie panakumi! Tā tik turpināt! Ghetto Basketbols rada augsni attīstībai!

     [+] [-]

, 2011-07-05 06:30, pirms 13 gadiem
Ne nu protams, ka prieks, bet sis panakums street bola ir apmeram tas pats, kas ilgak pa leiti palikt skaidraaa kaut kur pie ezera dzerot aliņus...ja visos vecumos un ari damu turniros kašam viņiem.....

  +1 [+] [-]

, 2011-07-05 12:18, pirms 13 gadiem
celefans rakstīja: Ne nu protams, ka prieks, bet sis panakums street bola ir apmeram tas pats, kas ilgak pa leiti palikt skaidraaa kaut kur pie ezera dzerot aliņus...ja visos vecumos un ari damu turniros kašam viņiem.....
Aizej un uzvari tur un tad runaa te! Vai driizaak piedzimsti veelreiz!

     [+] [-]

, 2011-07-08 11:36, pirms 13 gadiem
celefans rakstīja: Ne nu protams, ka prieks, bet sis panakums street bola ir apmeram tas pats, kas ilgak pa leiti palikt skaidraaa kaut kur pie ezera dzerot aliņus...ja visos vecumos un ari damu turniros kašam viņiem.....
un tad tavuprāt kuri tad streetbolaa ir augstākie sasniegumi?