Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Lietainajā Jēkabpils „Ghetto Games” noteikti uzvarētāji piecos sporta veidos

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Lietainajā Jēkabpils „Ghetto Games” noteikti uzvarētāji piecos sporta veidos
"Ghetto Games" Jēkabpilī
Foto: Renārs Buivids

Jēkabpils Jauniešu dienas laikā 2. jūnijā pilsētas stadionā pirmo reizi šajā vasarā notika populārākās jauniešu ielu kultūras un sporta kustība „Ghetto Games” sacensības piecos sporta veidos – „Ghetto Basket”, „Ghetto Dance”, „Ghetto Football”, „Ghetto Extreme” un ielu vingrošanā.

Sestdien Jēkabpils sporta centra stadionā norisinājās Jēkabpils Jauniešu domes organizētā „Jauniešu diena 2012”, kas tika rīkota jau trešo gadu. Jauniešu dienas ietvaros notika „Ghetto Basket”, „Ghetto Dance”, „Ghetto Football” un ielu vingrošanas sacensības, kā arī skeitparka sporta veidu sacensības BMX, skeitborda un „inline” disciplīnās. Tāpat jauniešu dienas ietvaros stadionā varēja piedalīties volejbola, florbola, šaha un galda hokeja sacensības, ko rīkoja Jēkabpils sportisti un aktīvisti.

Lai arī nelabvēlīgie laika apstākļi visvairāk iejaucās skeitparka sporta veidu sacensībās, tomēr manāmu iespaidu lietus atstāja arī uz spēļu norisi ielu basketbolā un futbolā, brīžam padarot bumbu trajektorijas par grūti prognozējamām. Peļķu priekšā gan neviens nekapitulēja, nosakot uzvarētājus abos sporta veidos.

„Ghetto Basket” vīriešu grupā par čempioniem kļuva Rīgas komanda „UBS”, finālā pārspējot lielisku sniegumu demonstrējušo Jēkabpils „Vidsalu”. Trešajā vietā „Zem elli”. Ļoti principiālas cīņas norisinājās arī dāmu grupā, pirmo vietu izcīnot „Matīsam”. Citās vecuma grupāsuzvarēja „Make it nasty” (U16), „Keksi” (U14) un „VEF mazulīši” (U12).

„Ghetto Football” aktīvisti gandrīz ar gada pārtraukumu varēja izbaudīt plunčāšanos pa peļķēm. Šīs aktivitātes ar vārtu gūšanu vislabāk apvienoja Rīgas turnīros daudz panākumus guvušā komanda „U.S.B.”. Arī šajā sporta veidā rīdzinieki finālā pārspēja vietējo vienību „Cietais rieksts”. Trešajā vietā – „Bebru vilkači”. Jaunākajā grupā triumfējaa „Garauši”.

„Ghetto Dance” sacensībās ar Latvijas un Lietuvas meistaru līdzdalību tika noteikti uzvarētāji vairākās disciplīnās. „Hip-hop” dejās par labāko tika atzīts Marks („Yes Yes Yo”, Latvija), par labāko breikeri – „Panama” („Depils Originals”, Latvija). Iesācēji sacentās duetos. „Hip-hop” disciplīnā pirmo vietu izcīnīja Lietuvas „Maizon”, bet breikā – lietuviešu „MDM”.

Skeitparka sporta veidu sacensībās uz Jēkabpili atbraukuši piedalīties bija 106 dalībnieki no 18 pilsētām, bet lietaino laika apstākļu dēļ, startēt paguva tikai amatieru kategorijas braucēji.Vairāk informācijas par skeitparka sporta veidu sacensību rezultātiem un foto galerijas Ghetto Games – Ielu Sporta veidi sadaļā BMX / Skeitbords / Inline.

Paralēli sportiskajām aktivitātēm apmeklētājiem bija iespējams vērot kā vairāki Latvijā pazīstami graffiti mākslinieki uz Jēkabpils skeitparka sienas radīja īstu mākslas darbu – zīmējumu, kurā tika iemūžināti dažādi sporta veidi un ielu kultūra.

Nākamais Ghetto Games pasākums ar visiem pieciem sporta veidiem 9.jūnijā iestūrēs Daugavpilī, kur paredzētas vairākas norises vietas – Vienības laukums, skeitparks, Rīgas iela un Daugavpils Olimpiskā centra futbola stadions.

Savukārt no 29. jūnija līdz 1. jūlijam notiks “Ghetto Games” vasaras vērienīgākais kompleksais pasākums, jo “Ghetto Games festivāls Ventspilī” pulcēs teju 1500 dalībniekus no 15 valstīm, kuri sacentīsies desmit sporta veidos. Festivāla sportiskās aktivitātes kuplinās koncerta programma, kur 30.jūnijā Ventspils Piedzīvojumu parkā notiks „Red Bull Tour Buss” jauno mūziķu konkurss, uzstāsies arī mūzikas projekts “DaGamba”, DJ Futurecast no Lielbritānijas un kā festivāla īpašais viesis ir paredzēts Gacho.

Pateicoties lielajai atsaucībai no dalībnieku puses, sadarbībā ar Rīgas, Ventspils, Daugavpils un Valmieras pašvaldībām tiks organizēti īpaši bezmaksas autobusi „Ghetto Games” dalībniekiem no šīm pilsētām uz šā gada „Ghetto Games” sezonas lielākajiem pasākumiem: 9.jūnijā Daugavpilī un no 29.jūnija līdz 1.jūlijam Ventspilī.

Jēkabpils jauniešu dienu organizē: Jēkabpils jauniešu dome un biedrība „Streetbasket”.

„Ghetto Games” sezonas galvenie partneri: „OKarte”, „Latvijas Universitāte”, basketbola klubs „VEF Rīga”.

„Ghetto Games” atbalsta: „adidas”, „Sport2000”, tipogrāfija „McĀbols”, „Mangaļi” minerālūdens, „Quiksilver”, „Parbmx.com”, „Taktika.lv”, „Contex”, Jēkabpils pilsētas Dome.

Informatīvi atbalsta: „Draugiem.lv”, „Tvnet.lv”, „SpinFM”, „Diena”, „Diena.lv” „Kanāls 2”, „Čas”, „Subbota”, „Novonews”, „JCDecaux”, „Sportacentrs.com”, žurnāls „Sports”.

Papildus informācija:

Ghetto Games - draugiem.lv

Ghetto Games (@ghettogames) | Twitter