Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Ar LČ medaļnieku uzvarām un 4263 dalībniekiem Saulkrastos sākusies “Stirnu buka” 11. sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar LČ medaļnieku uzvarām un 4263 dalībniekiem Saulkrastos sākusies “Stirnu buka” 11. sezona
Foto: Stirnubuks.lv.

Pagājušajā sestdienā Saulkrastos atbilstoši vietas nosaukumam saulainajos laikapstākļos ar ļoti kuplu dalībnieku skaitu tika atklāta 11. sezonas populārajam un tautā ļoti iemīļotajam taku skriešanas seriālam “Stirnu buks”. Pēc vairāku gadu pārtraukuma dalībnieku skaits visās distancēs kopā sniedzās pāri četriem tūkstošiem – 4263 skrējēji.

Kopā ar Latvijas rekordistiem, Eiropas junioru čempionāta medaļniekiem, Pasaules čempionāta biatlonā dalībniekiem un Latvijas čempionāta medaļniekiem, piedalījās vairāki tūkstoši skriešanas mīļotāju. “Karte Veselība Zaķis” distancē dalībnieku skaits gandrīz sasniedza ziedu laiku četru ciparu skaitli – 971 skrējējs, bet toties garāko “Garmin Lūsi” distanci bija apņēmušies skriet neierasti vairāk par trijiem simtiem dalībnieku.

Sacensību centrs atradās pie Saulkrastu estrādes, bet garāko distanču dalībnieki, izbaudot kāpu joslu un jūras krastu, skrēja garām gan Zvejniekciemam un Skultes ostai, kā arī sasniedza Pabažus un no tiem nedaudz tuvāk uz galvaspilsētas pusi esošo Balto kāpu.

Pasaules čempionāta 18. vietas ieguvējs biatlona stafetē un pirmo 100km Rankas Kartonfabrikas slēpojuma uzvarētājs Gints Lūsis un Grankanaria ultra distancē desmitniekā tikusī lietuviete Gintana Akmamavičiute uzvarēja “Garmin Lūsis” 28km distancē. Abiem uzvara nāca spraigā cīņā, jo Lūsis tuvāko konkurentu un savu labāko rezultātu sasniegušo Artūru Junolainenu apsteidza par sešām sekundē, bet lietuvietei 18 sekundes piekāpās no 2020. līdz 2022. gadam dominējusī Anete Švilpe, kura pērn kļuva par māmiņu.

"Venden Stirnu buks” 19km distancē visus konkurentus apsteidza Latvijas čempionātu medaļnieki skriešanā Kristaps Vējš Āboliņš, kurš pagājušajā sezonās četras reizes bija nepārspēts, un Klinta Lauska, kura ar uzvaru noslēdza pagājušo sezonu. Savukārt ātrākie “Karte Veselība Zaķis” 13km distancē bija Latvijas rekordists vairākās distancēs Uģis Jocis, kurš pērn oktobrī ar uzvaru pabeidza iepriekšējo sezonu, un 2023. gada Eiropas junioru čempione Inna Žolnoreviču, kura uzvarēja arī pagājušās sezonas pirmajā posmā Ropažos.

Latvijas Valsts mežu čempionātā taku skrējienos skolu jauniešiem 6km pirmie finiša līniju šķērsoja junioru čempione Alise Petrova un jauniešu grupas medaļnieks Artūrs Madelāns. "Vāvere" 6km distancē uzvarētāju godā tika viens no vadošajiem Latvijas jaunajiem orientieristiem Emīls Saulīte un soļošanā savulaik startējusī Evita Skruļa. Uģis Jocisun Gita Gedrovica bija ātrākie Saulkrastu pludmalē "Salomon" sprinta etapā. "Sportland" komandu ieskaitē spraigā cīņā par uzvaru "Rieksti mīl Vāveres" apsteidza "Skrien Jēkabpils!/Mizuno".

     [+] [-]

, 2024-03-25 20:47, pirms mēneša
Loģiski, ka "Garmin Lūsis" distancē uzvar Lūsis!

Bet čalim ir iekšā. Interesanti, kāda būtu izvērtusies viņa biatlona karjera, ja būtu turpinājis startēt pēc junioriem? Domāju, ka būtu regulāri ticis punktos.