Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempions vecuma grupā Rekuņenko: "Tagad uzskatu, ka medaļa elitē ir reāla"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas čempions vecuma grupā Rekuņenko: "Tagad uzskatu, ka medaļa elitē ir reāla"
Artjoms Rekuņenko ir gatavs cīnīties par medaļām elites grupā šķēršļu skrējienos. Foto no sportista privātā arhīva.

Eiropas čempionātā šķēršļu skrējienā vecuma grupā pirmās Latvijas zelta medaļas izcīnījušais mūsu valsts vadošais šī sporta veida pārstāvis Artjoms Rekuņenko norādīja, ka startējis pēc traumas sadziedēšanas, un atzina, ka pēc rezultātiem šajā čempionātā nākotnē reāla ir medaļas izcīnīšana arī elitē.

Iepriekš ziņojām, ka Itālijas kalnu kūrortā Alpe Cimbra notikušajā Eiropas čempionātā šķēršļu skriešanā panākumus guva madonietis Artjoms Rekuņenko, kurš spēcīgākajā vecuma grupā (35-39 gadi) simts dalībnieku konkurencē izcīnīja uzvaras gan 3,4km, gan 12,7km šķēršļu distancē, nopelnot Latvijai pirmās zelta medaļas vēsturē lielajos čempionātos šķēršļu skrējienos. Kopā ar pasaules vadošajiem šķēršļu skrējējiem Rekuņenko bija labāko sešiniekā.

"Distance vairākas reizes veda augšā stāvos kalnos un pēc tam tikpat stāvos noskrējienos. No šķēršļu viedokļa nekādi lieli izaicinājumi netika saskatīti, taču bija skaidrs, ka slodzes ietekmē šie izaicinājumi varētu rasties. Ja salīdzina ar iepriekšējo gadu čempionātu pieredzi, tad varētu teikt, ka šogad nebija neviena tāda šķēršļa, kas pirms starta liktu uztraukties dēļ tā, ka nekas tamlīdzīgs nekad nav darīts, tieši pretēji, viss likās ļoti saprotams un šķēršļu pārvarēšanas stratēģija bija skaidra," norāda nu jau divkārtējais Eiropas čempions vecuma grupā Artjoms Rekuņenko.

Ja pārējās divas Latvijas dalībnieces sieviešu konkurencē Lieni Alleri un Kristīni Vāveri pievīla pieredzes trūkums šāda līmeņa sacensībās un spēja atstrādāt šķērsli līdz beigām, jo vairākos šķēršļos pietrūka pavisam nedaudz, lai tie tiktu pievarēti, tad Artjoms par pieredzes trūkumu šāda līmeņa sacensībās sūdzēties nevarēja, jo šis viņam bija jau ceturtais Eiropas šķēršļu skriešanas čempionāts. Kā atzīst pats Rekuņenko, kurš ir medaļnieks Latvijas čempionātā orientēšanās sportā un daudzkārtējs uzvarētājs un godalgoto vietu ieguvējs populārajā taku skriešanas seriālā “Stirnu buks”, distance tika veikta vien ar pāris nelielām kļūdām un visi šķēršļi tika veikti diezgan pārliecinoši, kā arī izdevās saglabāt visas trīs aproces un izvairīties no soda apļu skriešanas.

“Janvārī pārcietu labā ceļgala operāciju, kas traucēja skriet visu pagājušās sezonas noslēgumu, tāpēc vēl maija sākumā, kad arī bija pieteikšanās termiņš Eiropas čempionātam, nekas neliecināja, ka jau jūnijā varēšu sacensties. Tieši šī iemesla dēļ pieteicos nevis Elites kategorijā, bet vecuma grupā,” stāsta nu jau divkārtējais Eiropas čempions vecuma grupā.
“Taču sabalansētais skriešanas treniņplāns, kurā tika integrēta arī riteņbraukšana un vingrošana kardināli visu mainīja. Itālijā ierados tādā fiziskā formā, ka varētu sacensties arī ar Elites sportistiem, ko netieši arī darīju, jo distances ziņā nekas neatšķīrās. Skrienot garo distanci, pēc sajūtām jau zināju, ka būs ļoti labs rezultāts. Šaubu par uzvaru vecuma grupu kopvērtējumā nebija nekādu, bija atklāts tikai jautājums, kā izskatīsies mans rezultāts uz Elites sportistu fona,” atklāj pērn pasaules čempionātā savā vecuma grupā sudraba izcīnījušais Rekuņenko.

“Finišā biju ļoti patīkami pārsteigts, jo izrādījās, ka ir uzstādīts sestais ātrākais dienas laiks ņemot vērā arī Elites kategoriju, kas vēl pagājušajā gadā man likās par nesasniedzamu rezultātu. Ja līdz šim likās, ka Top10 vieta Elites kategorijā varētu būt mans maksimums, tad pēc šī gada čempionāta sajutu, ka arī medaļa Elitē ir pavisam reāla un nākamgad to arī centīšos pierādīt,” secina daudzkārtējais Latvijas un Baltijas šķēršļu skrējiena uzvarētājs no Madonas novada.